Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO NA ZATOKI bo już mnie wkurza ten zatkany nos i oddychanie ustami

Polecane posty

Gość gość

Byłam u lekarza, chora nie jestem, a mam ciągle zatkany nos, że aż pod koniec dania zawsze mnie głowa boli no bo oddychać nie idzie, czasami mi sie w połowie odetka ale to i tak ciężko oddychać. Przepisali mi tam coś ale to nic nie działa :o jedyne co działa to taki psikacz do nosa Envil, ale tego podobno nie można stosować dłużej niż tydzień - dwa, ale przynajmniej po tym czuje ulgę i nos mi się na godzinę odetka

Gość gość
możesz wypróbować inchalacje z 100% organicznej esencji (olejek) z eukaliptusa. Wlewasz bardzo gorącą wodę do miski, dodajesz kilka kropel esencji , trzymasz twarz nad miską i zakrywasz całą głowę oraz miskę ręcznikiem (jaknamiot) i wdychasz opary. UWAGA: nie za blisko miski żeby nie poparzyć skóry! Wdychasz przez 5-10 minut. Przed spaniem albo 2 razy dziennnie. Powinno pomóc.

Gość gość
fakt, pomaga, na pół godziny... :o

Gość gość
nurofen zatoki

Gość gość
sulfarinol

Gość gość
inhalacje z ziół ewentualnie soli morskiej. Ja też mam ciągle katary i zaczęłam brać reno puren - taki suplement diety, same zioła i choć byłam sceptyczna to trochę pomaga

Gość gość
Ja wsadzilem sobie ku/ta/są do nosa ! PRZESZLO!

Gość gość
Wybierz się do otolaryngologa niech zrobi Ci tomografię komputerową zatok.

Gość gość
Śmiało polecam centrum leczenia zatok mml.

Gość gość
dla mnie to wygląda na problem z zatokami i ucisk w którejś części górnych dróg oddechowych polecam wizytę u dobrego specjalisty, ja z doświadczenia jest bardzo za kliniką MML w Warszawie ;)

Najlepsze domowe sposoby na zapchane i bolące zatoki pomoże ciepły kompres z leczniczej soli jodowo-bromowej kupionej w aptece. Wystarczy kilka garści gruboziarnistej soli podgrzać na patelni, następnie zawinąć ją w płócienną ściereczkę i przyłożyć do czoła. Uwalniające się z woreczka związki jodu i bromu przyspieszą proces oczyszczania nosa.Jeśli dokucza ci tylko ból u nasady nosa. Do miski z 2 l gorącej wody wsyp 4-6 łyżek soli kuchennej lub soli morskiej. Pochyl się nad parującą wodą, na głowę nałóż ręcznik (tak, aby powstał namiot) i wdychaj nosem unoszące się opary. Wdychając parę wodną należy mieć zamknięte oczy.

Gość gość
najlepszy to korzen chzanu stary na tarce jak sie nawdychasz to przecisci ci nawet nie tylko zatoki ale i przewód pokarmowy

Gość Alinkaaaa79
Ja właśnie czytam o zapaleniu zatok na stronie http://leczzatoki.pl/pzz.php i powiem Ci, że trzeba reagować na te zatoki bardzo szybko, bo później po prostu staje to się bardzo męczące. Na tej stronie znajdziesz opis objawów, które występują przy tej chorobie. Pozdrwiam

Gość gość
Może warto zainwestować w dobry pieprz, który udrożni zatkane zatoki, a może je też oczyścić jeśli domowe sposoby nie przyniosą skutku, to wato wybrać się do lekarza specjalisty.

Gość gość
Pieprz, pieprzem ale jednak nie ma nic lepszego niz wizyta u osoby, ktora ma pojecia na temat przyczyny oraz problemu a jedyne co moze to pomoc moja znajoma ostatnio polecala klinike w centrum warszawy nie pamietam dokladnie nazwy ale ścisle centrum sa tam specjalisci ktorzy moga pomoc na wielu plaszczyznach chorobowych

Gość gość
Specjalista od zatok się kłania... tzw. LARYNGOLOG bo zwykły lekarz zbagatelizuje pierwsze objawy chorych zatok, Centrum leczenia zatok mml o ile jesteś w Warszawy lub okolic.

Gość gość
Podobno na takie schorzenia pomoże kompres dobrze zeby był ciepły z soli jodowo-bromowej. Może komuś pomoże sprobować nie zaszkodzi.