Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezsenność a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Witam! Jestem mamą 3 miesięcznego dzieciątka. Mój syneczek od początku jest bardzo płaczliwym bobaskiem, wymaga też ciągłej uwagi. W ciągu dnia ma 3 drzemki po pół godzinki, a w nocy śpi ładnie od 21 nawet do 4 rano (po nakarmieniu jeszcze z godzinke pośpi). Jesteśmy z mężem sami za granicą, więc jestem z dzieckiem 24/ dobę. Mąż mi pomaga jak może...ale ja nie daję rady! Nie potrafię spać w nocy, cały czas myślę, analizuję. Cały czas jestem zdenerwowana, często płaczę i wiem, że maluszek to wyczuwa i też się denerwuje. Śpię po 3 godziny:( Boli mnie całe ciało ze zmęczenia, głowa...i brzuch z nerwów. Zastanawiam się czy to może być depresja? Niestety nie mam jak iść do psychiatry, bo słabo mówię po angielsku:( nie mam tu też znajomych...nikogo...

Gość gość
Miałam podobnie to ze nie możesz spać to hormony. Spać nie mogłam itp. Zmęczenie daje ci się we znaki zwyczajnie. Wyluzuj trochę idzie ciepło coraz lepiej będzie mc dwa i zaczniesz wprowadzac stale pokarmy. Zacznie dziec spać więcej. Spacer y dużą mi dawaly cale dnie sprawie na dworze. Karmienie w parku na ławce ;) teraz jest o niebo lepiej mały ma 2 latka wychodzimy do kawiarenek dla mam z dziećmi na gofry ja kawę itp jak chcesz to b chętnie pogadam z toba na mejla bo mi samej tez było ciężko na początku.

Gość gość
Zasnęłam o 6 i pospałam 2 godzinki...jestem zmęczona i mam wyrzuty sumienia, że nie mogę dziecku dać 100% siebie...on płacze a ja jeszcze bardziej...gdzieś na forach znalazłam, że to mogą być początki depresji...mam nadzieję, że jednak nie:(

Gość gość
nikt więcej się nie wypowie?

Gość Dorota oo
karmisz piersią pamiętaj pierś lekiem na wszystko nie załamuj się grunt dajesz pierś dziecku sobą się nie przejmuj. TAK SZCZERZE pewnie dziecko nie dojada dlatego tak płacze bo masz słaby pokarm też mieszkam w Anglii mam koleżanki które regularnie odwiedzam razem z dzieckiem i chodzę z nimi po sklepach ćwicze i biegam dbam o siebie i swoje potrzeby.

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak za słaby pokarm.

Gość gość
Jak karmisz piersią to raczej dużo rzeczy odpada, ja brałam na problemy ze snem nervomix sen, jest na bazie melisy i chmielu, nie wiem czy można brać jak się karmi piersią, masz kogoś w Polsce żeby mógł Ci wysłać jeśli nie ma do tego przeciwskazań?

Gość gość
meliskę piję regularnie...niestety nervomix i inne tego typu środki są zakazane podczas karmienia:( mam nadzieję, że to minie samo...karmić zamierzam jeszcze tylko 2 miesiące

Gość gość
Dziewczyno ogarnij się, każda z nas to przechodzi a to dopiero początek problemów. Dziecko śpi Ci w nocy lepiej niż moje ( pobudka co 3-4 godz , a ,ma prawie 11 m-cy ) . Nikt chyba Ci nie obiecywał, że bedzie łatwo . Parę miesięcy temu też miałam taki okres, że nie potrafiłam zasnąć w nocy , zwłaszcza po obudzeniu przez dziecko, ono zjadło i spało a ja nie, czasem miałąm wrażenie , że całą noc nie spałam. Trwało to kilka tygodni i mineło . Bez leków.

Gość gość
musisz przetrwać te gorsze chwile, też tak miałam na początku, miałam wrażenie, że mi się wyostrzył słuch i nie mogłam spać nasłuchując czy mały się nie zbudził, to przejdzie, ale przyznam, że do tej pory mam jakiś średnio spokojny sen chociaż już synek ma prawie 3 latka, ale na to właśnie pomagają mi wspomniany nervomix, powodzenia :)!