Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona ja sie was pytam

ze strachu przejsc na islam

Polecane posty

Ataki na chrzescijan ze strony wyznawcow islamu coraz bardziej sie nasilaja. Wyrzynaja 'niewierzacych i bluzniacych', organizuja masowe masakry, rzezie, ataki. To wcale nie jest zabawne :( Mieszkam w Anglii od roku. Muzulmaninow jest tu od groma. Nie jestem na tyle multi kulti, bym nie zwrocila uwagi na ta kwestie.. Jestem jeszcze dosyc mloda, bez meza, bez dzieci. Powiedzmy, ze sporo zycia przede mna. Ile w tym czasie sie zmieni w Europie? Obawiam sie, ze za duzo, na niekorzysc chrzescijan :( I przez to naszla mnie taka okrutna mysl: czy moze byloby bezpieczniej przejsc na islam? Nie mowie, ze chce to zrobic. Taka mysl wpadla mi do glowy po tym, jak zobaczylam okrutny film w internecie. Zadalam sobie pytanie: 'co moge zrobic by przetrwac kolejnych kilkadziesiat lat i nie zostac zamordowana, pobita czy zgwalcona przez muslimow?'. Odpowiedz nasunela sie... 'zmienic religie na islam'. x Bylibyscie w stanie to zrobic w sytuacji wzrastajacego zagrozenia? Co Wy na taki pomysl?

Gość gość
Naucz się Koranu na pamięć, może Ci się przyda ta wiedza kiedyś. Podczas tego ataku w na kampus studencki, zabijali wszystkich którzy nie znali odpowiednich wersów Koranu .

Czytalam dzisiaj znowu o tym ataku na kampus studencki. Tragedia :(:(:( Z nauczeniem sie Koranu to dobry pomysl. Bylbys w stanie to zrobic? A co z dziecmi? Co z dziecmi, ktore w przyszlosci bedziesz odprowadzal do szkoly? One nie beda w stanie ukryc wyznania...

Doszlam do wniosku, ze samo nauczenie sie Koranu moze pomoc, owszem, ale rownie dobrze moze nastapic sytuacja taka: kampus studencki udajesz, ze wyznajesz islam 'serdeczny' przyjaciel muslim z pokoju obok mowi, ze klamiesz i tak jestes zabity ... :O ponure wersje przyszlosci

Gość gość
Rownie dobrze mozesz zginac z rak sasiada bo krzywo spojrzalas sie na niego. Nie przeszlabyn na islam. Nigdy nie zgadzam sie z ich religia i nie potrafilabym przyjac ich doktryn. Wolalabym umrzec. Mysle ze Polska jest bezpieczna. Moze po prostu wroc.

Tez nie chce zmieniac religii. Tak tylko gdybam. Do Polski wrocic? Raczej taka opcja odpada...

Staram sie nie patrzec krzywo na ludzi :D Raczej tak pozytywnie jestem nastawiona... Wiec moze zaden sasiad mnie nie ukatrupi. Za iles lat, w miejscowosci, w ktorej obecnie mieszkam w Anglii, wiecej bedzie muslimow jak chrzescijan :O

Gość gość
Masz strasznie kretyńskie myślenie autorko.

gość dziś prosze o uzasadnienie

Gość gość
Ostatnio mialam takie same przemyslenia, kiedy czytalam o tym ze panstwo islamskie sie rozszerza... Oni nie spoczna dopoki nas wszystkich nie wymorduja lub przekonwertuja a swiat nic z tym tak naprawde nie robi! a przechodzac na islam bede miec zawsze "w razie czego" papier, ze jestem muzulmanka i bylam nia juz wczesniej, ze to nie sa puste deklaracje z mojej strony tylko dlatego, ze moje zycie jest zagrozone, tylko ze bylam nia juz w czasie pokoju. Oczywiscie nie wyznaje islamu, nie zgadzam sie z ta ideologia, ale przezorny zawsze zabezpieczony... :(

Gość gość
Hm a wiesz z czym ich religia sie wiaze? Oni potrafia nawet swojego zabic. Nie wazne co masz w papierach. Ktos cie zg***** nawet polak a oni ciebie za to powiesza. Tam masz byc bez skazy.

Gość gość
przeciez bede nad w zwiazku z moim facetem, a on ma normalne, europejskie podejscie. Wiec w razie czego mnie nie zglosi. A tak to przynajmniej zycie ocale... Na codzien przeciez nie trzeba zyc wedlug ich zasad, to tylko jest na wypadek otwartej wojny z islamem za parenascie lat na naszych ziemiach...

Wiem troszke na czym ta religia polega, pare osob probowalo mi swoje wytlumaczyc. Ogladalam egzekucje muslimow na swoich braci/kuzynow. Wcale nie trzeba szukac, by takie rzeczy w internecie napotkac :O Ja sie pytam jak uchronic sie przed niebezpieczenstwem pod postacia wyznawcow islamu. Gwalt to juz inna sytuacja. Mam kolezanki, mezatki, maja swoje dzieci, ktore chodza do przedszkoli lub szkol. Naslucham sie jakie absurdalne rzeczy sie dzieja. Zakaz szynki, bo dzieci muslimow... Zakaz pomidora, bo jego rdzen po przekrojeniu przypomina ksztaltem krzyz :O Lada dzien a z lancuszkiem z krzyzykiem nie bedzie mozna chodzic, bo sie jeszcze oberwie... Czy doswiadczyliscie kiedys strachu wracajac z kosciola? Pamietam czasy mlodosci w Polsce, po mszy niedzielnej, w te cieple dni, wracalo sie radosnie do domu. Normalnie, bezpiecznie. Dzieci wysylalo sie z koszykiem do kosciola. Rodzenstwa wspolnie za reke szly, a drugiej koszyk ze swieconka... W zyciu w Anglii nie wyslalabym swoje dzieci same do kosciola na pieszo ze swieconka.. :O

Gość gość
Autorko masz chyba nierowno pod kopula! Przechodzic na inna religie ze strachu przed zabiciem? Wiecie dlaczego te muslimy tak sie panosza? Bo wlasnie takie tchorzliwe dziady jak wy na to pozwalaja. Teraz w Polsce niby takiej katolickiej psioczy sie na religie i kosciol, zachciewa sie wam roznowsc****edalstwa, ateizmu itp a muslimy tylko na tym zeruja bo oni sa fanatycznie zaslepieni swoja wiara.

gość dziś No i po co sie unosisz na wstepie? Ja ZADALAM TYLKO PYTANIE, podrzucilam dziwny pomysl, zeby zobaczyc opinie innych ludzi. JA NIE NAPISALAM, ZE ZROBILABYM TAK. Mozna napisac, ze to kretynski pomysl a nie, ze ja mam nierowno pod kopula :O Ja jedynie jestem tworcza, duzo mysle, zastanawiam sie i zadaje czasem dziwne pytania :D I nikomu ublizac sie nie powinno... :O

Wg mnie w Polsce psioczy sie na ksiezy, mafie koscielne, nie na sama religie. Do Biblii nikt nic nie ma.

up

Gość gość
nie będzie wyjścia, albo poderżną ci gardło albo przejdziesz na islam, pozamiatane

myślę ,że twoje obawy są jak najbardziej słuszne i wcale mnie twoje lęki nie dziwią . Rozumiem ,ze jesteś ateistką , w najlepszym razie agnostyczką i twoja wiara ma być tylko przykrywką , pewną zmyłką w razie tragedii takiej jak ostania - zabicie 147 chrześcijan. Może jednak warto zastanowić się nad prostszą drogą - uwierzyć w Boga i oddać się Jemu w opiekę ?

Powiedzcie mi, jak sie przed nimi bronic? Znaczna wiekszosc z Was mieszka w Polsce, wiec poki co nie widzicie zagrozenia az tak bardzo jak ja, ta mieszkajaca poza granicami Polski. Pojedziecie do pierwszego bogatszego kraju i spotkacie sporo wyznawcow islamu. A mnoza sie bez opamietania. My, biali, zastanawiamy sie czy skusic sie na jedno, a moze dwa dzieciaczki. A muzulmanie? Kilkoro to standard... Fanatykow nigdy nie zabraknie, a bedzie ich tylko coraz wiecej. Historii o atakach bedzie coraz wiecej, i wiecej...

Wiara czasem nie wystarczy.... nie uwazasz? ludzie moga sie modlic dniami, a i tak ich prosby nie zostaja wysluchane. Tak bardziej realnie wolalabym podejsc do tematu...

Gość gość
Świat się zmienia, USA są coraz słabsze i wycofują się z Europy zostawiając nas z tym lewackim syfem na około. Za kilka lat szykuje się wojna na większą skalę niż Ukraina.

Gość gość
Swiat muzulmanski juz walczy z radykalnym islamizmem, spójrz na Jemen i Arabię Saudyjską... Jordania i Egipt przeprowadzają naloty, w odwecie za smierc wlasnych obywateli... Oni sami czują się najbardziej zagrożeni. Jesli chodzi o wiarę chrzescijanską, to nie masz racji, ze szanuje się Biblię i ludzi wierzących, a atakuje się kosciól. Atakuje się wiarę, wychowanie w tradycji i wartosciach moralnych. Wyśmiewa i dezawuuje ludzi wierzących. Sami pomagamy w zwalczaniu chrzescijaństwa i własnej tozsamości.

w wierze w Bóg nie chodzi o to czego ty chcesz ale o to czego chce Bóg dla ciebie . A ten kto jest utwierdzony w swojej wierze w Boga zawsze jest bezpieczny 0 bo czy żyje czy umiera - żyje z Bogiem . Nie ma sposobu na to żeby przeżyć zawsze i wszędzie - nawet za taka cenę - przystając do bożków , choćby tylko dla pozorów.

gość dziś Nie wiem skad pomysl na to, ze ludzie nie chca wychowywac w tradycji kosciola. Moze nie sa to az takie sztywne reguly jak kiedys, ale ja np. wolalabym w tradycji i kulturze chrzescijanskiej wychowac swoje dzieci.

Gość gość
Autorko Ty tak na serio? Wolisz żyć na klęczkach niż żyć po swojemu? Ja pierdzielę, takiego tchórza w życiu nie widziałam.

Gość gość
jak się umrze za Jezusa to też ponoć się idzie do nieba szczerze powiedziawszy jak byłam dzieckiem dziwiła mnie postawa pierwszych chrześcijan w obliczu paszczy lwów a teraz już nie bo zaczęłam chyba prawdziwie wierzyć i za tą wiarę chyba mogła bym umrzeć ale tak jak pierwsi chrześcijanie a nie ci z krucjat bo to dla mnie do dziś nie normalne trochę

Dzisiaj troche poczytałem i dowiedziałem sie ...: Chrześcijanki powinny być niewolnicami seksualnymi muzułmanów "islam pozwala na kontakty seksualne z niewiernymi niewolnicami, np. z chrześcijankami. Żeby takie niewolnice zdobyć, należałoby zaatakować jakiś kraj chrześcijański i uprowadzić kobiety w niewolę jako jeńców wojennych.Taka kobieta stanie się towarem, który można sprzedać i kupić na własność. ... stałoby się to świetnym lekarstwem na pożądliwość mężczyzn. Dzięki niewolnicom będą mogli zaspokajać swoje potrzeby bez grzechu, nie zdradzając własnych żon."