Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile czasu zajęło wam sprzedanie mieszkania

Polecane posty

Gość gość

pytanie jak wyżej..

Gość gość
i napiszcie jeszcze, czy sprzedawaliście na własną rękę czy przez agencję.

Gość gość
wszystko zależy od ceny

Gość gość
na własną reke jakies 2-3 tygodnie , dalam spory upust, bo potrzebowałam wtedy kasy

Gość gość
Czas zależy od ceny, adekwatnej do miejsca i standartu mieszkania.Jeśli cenę zawyżysz to lata możesz czekać na kupca, zaniżysz to i w tygodniu się zmieścisz.

Gość gość
Zależy od lokalizacji, standardu, wielkości, ceny. Duże gorzej/dłużej się sprzedają. Agencja nie pomoże, tylko kasę zedrze. Lepiej dawać ogłoszenia bezpośrednie, tylko agencje stosują nieuczciwe praktyki i bez zgody właściciela powielają jego ogłoszenie.

Gość gość
My sprzedawaliśmy swoje 5 miesięcy, 60metrowe w bloku z płyty

Gość gość
Mieszkanie, które jest często jedynym majątkiem jakie posiadamy i sprzedajemy je tylko raz. Warto przed wyceną przeglądnąć wszystkie dostępne ogłoszenia zawierające podobne oferty w okolicy, o podobnym standardzie. Warto też zlecić wycenę rzeczoznawcy i mieć wycenę na papierze z pieczątką, / to kosztuje ok. 300 - 400 zł. dla kupującego to dowód czystego interesu. Cenę można zawyżyć o 10 - 15 % żeby dać kupującemu możliwość negocjacji ceny. Oczywiście umowę sprzedaży należy sporządzić u Notariusza.

Gość gość
2 miesiące. bez pośredników.

Gość gość
Moja koleżanka przez 2 lata usiłowała sprzedać mieszkanie, nie powiodło się, ceny spadły, kupców nie było. Zrezygnowała, wynajęła bez zysków - aby do niego nie dopłacać. Warm - mazurskie.

Gość gość
warmińsko-mazurskie wieś wystawiliśmy we wrześniu 2013 w kwietniu 2014 sprzedaliśmy bez pośredników

Gość gość
Szczerze mówiąc… mi bardzo szybko, bo skończyłam kurs home stagingu w www.akademia.ewaromanow.pl, czyli nauczyłam się odpowiednio, atrakcyjnie przygotowywać nieruchomość właśnie na sprzedaż czy na wynajem. Słyszałaś, że jest coś takiego? To rewelacyjne rozwiązanie, jeżeli ktoś nie może np. sprzedać, czy wynająć mieszkania, ale też np. jeżeli interesuje Cię taka aranżacja wnętrz. Po tym kursie moi znajomi mówili, że cudownie zaaranżowałam mieszkanie i naprawdę bardzo szybko je sprzedałam. Sam kurs był dla mnie naprawdę ciekawy, nauczyłam się bardzo dużo inspirujących, rozwijających moją wyobraźnię rzeczy, ale też właśnie wiele praktycznych umiejętności. Teraz wiem, jak dobierać odpowiednie materiały, jak je ze sobą zestawiać oraz jak zestawiać barwy, formy, jak kształtować przestrzeń, jak sporządzać kosztorys i wiele innych rzeczy. Naprawdę polecam ten kurs. To kształcenie na naprawdę wysokim poziomie.

Gość moonika77
nico ponad dwa miesiące dodałam ogłoszenia na prywatnaoferta.pl dzięki temu trafiło ono na 100 innych serwisów i było większe zainteresowanie

Gość gość
Polecam portal http://www.kuppanchate.pl Za pomocą Kup Pan Chatę znajdziesz także pokuj do wynajęcia czy miejsce parkingowe albo garaż w Twojej bliskiej okolicy. Dzięki naszym ogłoszeniom nieruchomości znajdziesz wszystko czego potrzebujesz w jednym miejscu.

Gość KrzysikRak
mieszkanie można sprzedać samodzielnie wystarczy je dobrze zareklamować tak żeby ogłoszenie o sprzedaży  figurowało w wielu miejscach jedocześnie, ja skorzystałam z portalu prywatnaoferta.pl i moje ogłoszenie trafiło nainne serwisy, mieszkanie szybko udało się sprzedać

Gość Krysiakot
swoje mieszkanie wystawiłam na prywatnaoferta .pl oni mi rozesłali ogłoszenie a nie duzo zaplaciłam bo coś około 80 zł . A ofert z Wrocławia widziałam tam dużo więc polecam wszystkim ten portal , jak się nie wie czegoś to zawsze Ci pomoga , a pośrednikowi dużo więcej musisz zapłacić.

Gość gość8909
mieszkanie można sprzedać samodzielnie wystarczy je dobrze zareklamować tak żeby ogłoszenie o sprzedaży  figurowało w wielu miejscach jedocześnie, ja skorzystałam z portalu www.prywatnaoferta.pl i moje ogłoszenie trafiło na inne serwisy, mieszkanie szybko udało się sprzedać