Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracuje za grosze. Wstyd

Polecane posty

Gość gość
popieram wpis z 13:40

Gość gość
bo w niemczech,fFrancji czy angli są mądrzy rządzący nie złodzieje tak jak u nas, masz p********y wałęsa co, ma w klapie wizerunek matki boskiej i co, obiecał po 100 milionów, także kraj był bogaty za komuny i gdzie te miliony, zostały rozkradzione przez takich bałwanów jak wałęsa. A co do papieru toaletowego itp. artykułów, to one były i zakłady też produkowały tak samo jak wcześniej, tylko, że to była zagru=ywka tzw. polityczna, tych bałwanów w rządzie, aby zrobić przewrót w kraju poprzez brak artykułów w sklepach i w tym bałaganie nakraść jak najwięcej dla siebie. Także zaczęli kraść i teraz ciągną dalej co jeszcze zostało do rozkradzenia. Owszem komunę trzeba było zmienić, ulepszyć ale nie rozpieprzyć.

Gość gość
"ale umiesz konowale liczyć czy nie? "niecałe 20" a 3,5 to jest tak mniej więcej 5 razy więcej. weź mnie nie osłabiaj że twoja praca jest 5 razy więcej warta niż jej" Niestety lub stety ale jego praca z pewnoscia jest nawet 10 razy wiecej warta niz jej.

Gość gość
może i więcej warta ale żoładki mamy i potrzeby podobne. A człowiek chce żyć a nie wegetowac

Gość brudny paluch w V
podziękujcie wszystkim,którzy głosowali w 89 roku na te styropianowe mendy,które tylko potrafili dwa brudne paluchy w V pokazywać,cały syf sie od nich zaczął

Gość gość
Czyli znów mamy lumpenproletariat. Zróbta rewolucję żule. Znowu będzie równość - wszyscy w mule. I profesory i wy, żule.

Gość gość
no i proszę jak w tym p*********m kapitalistycznym złodziejskim kraju się targują po katolicku czyja lepsza praca, a ja uważam, że każda praca winna być godnie opłacana, no a napewno zarabiając 1200-1500 zł to nie jest godne wynagrodzenie, bo on za huja nie pozwoli aby samemu żyć, wziąć kredyt na mieszkanie, jedzenie, ubranie, opłaty, a praca winna na to pozwolić, także najniższa płaca winna być na tym poziomie aby można było mieć mieszkanie, opłaty, ubranie, wyżywienie i przynajmniej na jedno dziecko. Także nasi p********e bałwany rządzące nie umieją liczyć

Gość gość
Nie wyciągasz wniosków mule!! Za to że w tym kraju przez 45 lat panowała komuna (czyli chamy i hołota!!!), to ty, twoje dzieci i wnuki będziecie zarabiać po 1500 zł. A jak będziecie lizać dope staremu niemcowi to dostaniecie 2000 ojro. Wiesz już dlaczego? Mule!!

Gość do_wyżej
skończyleś debilu ?

Gość gość
Bardzo Ci wspolczuje, to czysty wyzysk. Ja mieszkam i pracuje w Niemczech i mam na godz. 17,- EUR. Na reke 16,50 EUR

Gość gość
Mogę dalej dyskutować. Chcesz mule???

Gość gość
nie, bo z debilami się nie dyskutuje, do debili się strzela.

Gość gość
rozważam wyjazd za granice ,dodam że już byłam w międzyczasie ale tylko sezonowe prace

Gość gość
No i muł wymiękł ;) Taka jest prawda, moi drodzy - za grzechy waszych ojców i dziadów - wy i wasze dzieci, i wasze wnuki będziecie cierpieć biedę. Komuna to straszna rzecz. I ona nadal rządzi w tym kraju. Ona jest w rządzie i na urzędach. Ale ona żyje też w WAS!!!! To straszna rzecz....

Gość gość
wyzywacie kobietę bo pracuje za 3,60 ,a gdyby napisała że ma w d***e i bierze zasiłek ,albo lewą rentę to byscie żywcem spalili że za wasze podatki. u mnie w miescie jest to samo ,4 zł dla opiekunki do starszej osoby która trzeba dzwigać ,karmić ,znosić wyzwiska i jeszcze dom ma być ogarnięty na tip top ,a chętnych 100 na 1 miejsce,do wyboru do koloru.O biedronkach,lidlach nie wspomnę bo tu potrzebne sa wieksze plecy do tych 6 zł /h....

Gość gość
"nie, bo z debilami się nie dyskutuje, do debili się strzela. " Chciałbyś mnie zastrzelić? Czy chciałbyś ot-tak strzelać do debili?

Gość gość
dodam jeszcze że nie każdy ma możliwośc wyjazdu za lepszą pracą ,musi się opiekowac np rodzicami ,albo inne sprawy nie pozwalają na wyjazd do warszawy czy londynu i tak szuka człowiek roboty po rok ,półtora,znajduje śmieciówę za 3 zł ,po 2 mc go zwolnią i znów szuka rok ,półtora,nic tylko powystrzelać to udzkie g****o na wiejskiej

Gość gość
p********e muły kapitalistyczne, weźcie to pod uwagę, że kraj był bogaty ale muły kapitalistyczne rozkradły go, za komuny stac było na mieszkanie, wpłacało się wkład mieszkaniowy i po 5-10 latach było mieszkanie ,a teraz bierzecie kredyt i spłacacie go 35-45 lat, oto kapitalizm w waszym wydaniu, może i wcześniej spłacicie jak umiecie kraść. Także muły kapitalistyczne przestańcie kraść to co komuna zbudowała, oddajcie to co żeście rozkradli, spytaj sie wałęsy jak wygrywał w totek mając w huj dzieci

Gość gość
gość dziś -> do tego obywatela " gość dziś " miej pretensje. To jest prawdziwy komunist. I to dzięki takim jak on masz to co masz. Muł!!

Gość gość
Taaa.. Komuna wszystko dawała. Mieszkania dawała, samochody dawała, domy dawala, kiełbase dawała, wszystko dawała... A dlaczego nie sprzedawała??? A nie przyszło ci do tego mulego, pustego łba, że za to co ci dali to ktoś musi zapłacić??? Twoje mule, nieporadzone dzieci płacą. I twoje mule niedorobione wnuki będą płacić! Za to że ty, mule-j****y byłeś na wczasach w Bułgarii za Gierka!@!!! Bo wczasy DOSTAŁEŚ! Zamiast kupić.

Gość gośćula
dla mnie to niewyobrażalne,parę lat temu miałam swoją firmę ,która padła,zniszczył ja zus i us ,zatrudniałam dwoje pracowników,młodych ludzi i mimo ze sama byłam na dorobku i często ledwo wychodziłam na zero płaciłam im po 10-12 zł netto /h i nie traktowałam niczym niewolników. Dużo ludzi mi teraz mówi że firma padła bo byłam za dobra,wolałam nie zrealizować zamówienia a wypłacić w terminie pensje,nie oszukiwałam klientów jak to robiły konkurencyjne firmy,gdyby nie us pewno dzis dawałabym pracę około 100 osobom

Gość gość
do gość dziś ale p********z od rzeczy,komuna sprzedawała i budowała, a pózniej ci kapitaliści rozkradli wszystko co komuna zbudowała, zobaczymy jak będziesz unii spłacał, poczekaj jeszcze trochę, myślisz, ze oni ci za darmo dają, aleś głupi

Gość gość
mule ja nie mam dzieci, bo ja nie jestem głupiuą królicą jak twoja stara, ja dbam o siebie, to twoje będą zapierdalać na mnie

Gość gość
do gośćula dziś bo byłaś uczciwa, a niestety w tym p*********m kapitalistycznym kraju uczciwi nie mają racji bytu, masz muł ma się dobrze i chwali kapitalizm bo kradnie.

Gość gość
A pamiętacie ile zarabiał przeciętny pracownik w 1987 roku w przeliczeniu na dolary? 20. Przeliczcie to sobie na dzisiejsze zarobki. Dziwne. Prawda?

Gość gość
do gość dziś tylko, że jak te osoby co przechodzą na emeryturę to jakimś cudem biorą wynagrodzenia z lat komunistycznych bo mają tym sposobem większą emeryturę

Gość gość
teraz dolar to się nie liczy, coś ty wyskoczył jak filip z konopii

Gość gość
do gośćula dziś Bo nie nadajesz się do prowadzenia najprostszej działalności gospodarczej w kraju postkomunistycznym. Więc pewnie jakąś rentę, albo przedwczesną emeryturę bierzesz. Podziękuj mi za tę jałmużnę - bo ja na nią pracuję.

Gość gość
nie porównuj do lat 87 bo to jest normalne, ze nie będziemy się cofać w rozwoju tylko idziemy do przodu, a ja pamiętam jak ojciec opowiadał, że dom był kryty strzechą, w izbie było klepisko, i co może porównajmy to co było w lata 1900-1940,