Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciążowy cellulit

Z dnia na dzień pojawił mi się cellulit w ciąży!! Pomocy!

Polecane posty

Gość Ciążowy cellulit

Jestem w 16 tygodniu ciąży i od jakichś 2-3 tygodni mam cellulit. Pojawił się nagle na udach. Jestem załamana, bo wcale dużo nie przytyłam, bo ok. 5 kilo, a tu nagle takie coś. Czy w ciąży mogę stosować coś na to obrzydlistwo? Wiem, że nie zlikwiduję, ale boję się, że z każdym tygodniem będzie coraz większy! Rodzę dopiero na jesieni, więc całe lato będę musiała w upał ukrywać to pod spodniami lub spódnicami do kolan :(

Gość gość
Ja mialam dokladnie to samo.... tylko dopiero po 30tyg postanowilam sie za to wziac niestety. Kupilam balsam tołpa mum antylecellulitowy dla kobiet w ciazy i po porodzie i co prawda nie zlikwidowal mi cellulitu ale zahamowal jego poglebianie, wiec moze sprobuj poki wczesniej bo ja za pozno sie za to wzielam. Nic innego niestety nie mozesz robic.. wszystko co na cellulut pobudza krazenie i rozgrzewa a w ciazy to niewskazane...

Gość gość
o boże straszne!!!!!!! cellulit, załamać się można! To co ty zrobsz jak ci rozstępy się pojawią? Samobójstwo popełnisz? :O:O:O:O

Gość Ciążowy cellulit
A co Cię obchodzą moje rozstępy! W pierwszej ciąży nie miałam, to i teraz mieć raczej nie będę. Jak nie masz nic mądrego do napisania, to tu nie wchodź! A ten balsam to jest specjalnie dla kobiet w ciąży?

Gość gość
w pierwszej ciąży też nie miałam rozstępów, w drugiej niestety były :/

Gość gość
Tak. Dedykowany kobietom od 4mies ciazy i po porodzie. Ja kupilam w rossmanie, na tym stoisku dla kobiet w ciazy (obok kosmetykow dla niemowlat) go znajdziesz. Co do rozstepow cala ciaze rano bio oil, wieczorem palmers, do konca 8miesiaca super wszystko. Ostatnie dwa tygodnie popekalam jak szachownica :( a jeszcze dwa przede mna... nie popelnie z tego tyyulu samobojstwa ale zle mi z tym i juz... bo liczylam ze juz nic sie nie pojawi... wiec jak tak podliczylam to wszystko to mialabym uskladane na cale serie karboksyterapii - jedyna metoda pozbycia sie rozstepow... ale nie o tym mialo byc. Wracajac do tolpy, mozesz sprobowac. Tak jak pisalam. Istniejacego.cellulitu mi nie zmniejszylo.ale nie rozwija sie bardziej

Gość gość
pociesze Cię autorko ja również miałam w ciąży cellulit winiłam za to fakt, że cała ciąże musiałam leżeć, zero spacerów itd., a przez całą ciąże przytyłam 15 kg! Nawet rozstępy mnie tak nie dobijały bo wkońcu brzuch mam zawsze przykryty ale nogi jak tu ukrywać w lecie :( no ale po porodzie jak ręką odjął, aż się zdziwiłam bo żadnych kremów nie stosowałam :) więc głowa do góry, poprostu ciążą, hormony, woda w organiźmie, itd są tego skutkiem a po ciąży będziesz zaś cieszyć się ładnymi nogami.