Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość77

38 tyd ciązy waga dziecka 2600 ile jeszcze może przybrać na wadze?

Polecane posty

Gość gość77
tyle że u mnie jest prawidłowa pępowina trójżyłowa, i ilość wód też, nie wiem jak z morfologią ale bo miałam robione 2 mies temu i wyniki były ok, chyba żeby wkradła mi się anemia,

Gość gość85
jeżeli od początku dziecko dobrze przybierało to raczej teraz był błąd pomiaru usg zawsze możesz podjeść do innego lekarza na usg....i sprawdzić co ten powie moja córka od początku mało ważyła, każde usg i waga była poniżej normy, ale lekarz nie robił jakiś wielkich problemów pamiętam że w 26 tyg miałam takie bardzo szczegółowe i długie usg i wtedy córka ważyła 500 gram córka urodziła się w 38/39 tygodniu z wagą 2900 , jak wychodziłyśmy ze szpitala miała 2600 i do dziś jest drobna (7 lat)

Gość gość
zapomniałam dodać że u nas była wadliwa pępowina, mimo że miałam robione przepływy, to po porodzie okazało się że jest niewydolna i dziecko było po prostu niedożywione mimo że ja w ciąży przytyłam 22 kg

Gość gość
To.ja.gosc z 16.11. Moja mala w 36 wazy 2300 ale ona od poczatku jest malutka prawdopodobnie jest ciaza mlodsza

Gość gość
A przytylam 13 kg do 3 6tygodnia

Gość gość
moj w 38 tez mial wazyc 2600 a urodzil sie cztery dni pozniej o wadze 3 kg. usg nie zawsze prawde powie...

Gość gość
Ja z 14.56 moje dziecko w 31 wazylo 1250 a w 33 podobno 1960.

Gość gość
To tylko przybliżona waga bo np moja córka w 36tc 4080g a w 38,3 4120g syn 4050 pod koniec 37tc a w 40tc 4200

Gość gość77
do tej pory usg nie pokazywało niczego niepokojącego w wadze, wszystkie parametry zgadzały się z terminem porodu wyliczonego na postawie@ znalazłam taki interpretator usg, i tam wpisałam sobie te dane z usg i wynika jak wpisze pomiary główki, brzuszka, kości udowej, i wymiar poprzeczny główki, wychodzi 2600, natomiast z samych nóżek 3200, i te nóżki zgadzają się od początku zawsze przodowały tzn tydzień do przodu, jak to lekarz mówił będzie miał długie nogi nie wiem czy lekarz dobrze zmierzył główkę bo jest już bardzo nisko, zresztą sam mówił bo się zamartwiam że na tym etapie ciąży różnica może wynosić do 500 g brzuch rośnie nadal i mam nadzieję że moja kruszyna tez nabiera ciałka

Gość gość
z tego co piszesz , chyba lekarz się pomylił

Gość gość
lub jest szczuplutkie , ale długie, a główkę już na tym etapie trudno zmierzyć z pewnością jest większe niż na usg, mniejsze dziecko łatwiej urodzić

Gość gość
Nie masz się czym martwić, raz to błąd usg a dwa jeśli do tej pory dziecko rozwijało się prawidłowo to po prostu urodzi się mniejsze. Urodziłam w 41 tyg córka miała 49 cm i ważyła 2650, dziś ma 3 i pół miesiąca i nosi ubranka na 68cm, waży ponad 7 kg. Oboje z mężem jesteśmy wysocy:)

Gość gość
Ja w 40 tyg urodziłam dziecko 2500 kg

Gość gość77
przedostanie usg miałam w 30 tyg waga 1800 g, stąd moje zaskoczenie że w 38 ważył 2600, trochę się uspokoiłam po rozmowie z położną, która mi powiedziała że trzeba wziąć te 10% błędu czasem więcej, jak pisałam główkę trudno zmierzyć bo jest bardzo nisko, do tego mówiła starsza ciąża tym bardziej usg przekłamuje i żebym była spokojna a jak będzie to zobaczymy, na razie jestem jeszcze dwuosobowa:)

Gość gość
Do autorki topicu - na dziś masz termin. Jeszcze w dwupaku czy moze już po? Jaką wagę ma maleństwo?

Gość gość
Juz po :) synek urodzil sie z waga 2468g malutki nie?

Gość gość77
witam już po synek urodził się z wagą 3200, długość 56 cm, dostał 10 pkt, także żadnej hipotrofii, lekarz mówi że widocznie tak się ułożył w brzuchu że ciężko było go zmierzyć, a tak poza tym ostatnie usg często przekłamuje, z perspektywy czasu wolałabym nie robić tego ostatniego usg bo szkoda było moich nerwów

super, czyli tak jak wszystkie pisałyśmy żeby się nie martwić bo nie było powodu do stresu! no to cudownego macierzyństwa!

Gość gość
fajnie , czyli nie warto było się martwić

Gość gość
taki sam przypadek jak u mnie

Gość gość
nie warto rović usg przed porodem

Gość gość
u mnie tydzień do porodu, córka waży 2600, troche mało...

Gość gość
Moja córa w tym tygodniu ciąży ma 3455 gram. Ale usg się myli. Moja koleżanka miała w tym tygodniu mieć synka 3600 gram urodził się dwa dni po terminie 3500. Druga miała w dniu terminu mieć 3700 gram urodziła dwa tygodnie po terminie również 3500 Jak myślicie z jaką waga urodzi się moja córeczka? Tak 3200?

Gość gość
ja chodzę na nfz, na każdej wizycie mam usg...nie mówiąc o wszystkich badaniach... nawet posiew na gbs mi lekarz 2 razy pobieral- bo po pierwszym dostałam anginy (bo sie uparlam ze to paciorkowce i musze wiedzieć na 100% ze się jakoś nie przedostaly) dzidzius wazy 2,8kg a właśnie zaczęłam 39 tc.:( jak dla mnie to kruszyna. jeśli urodze za 2 tygodnie może będzie wazyc te 3 kg a może już nie przybierze. na moja 2 dzieci kupowalam ubranka wszystkie 62 i były w sam raz... a na te kruszynke pewnie muszą być 56, tak samo z pampersami.. kupiłam same dwójki. a dziś po usg pojechałam i kupilam kilka paczek newbornow... mam nadzieje tylko ze nie będzie jeszcze mniejsza ta waga... bo przecież odchylenie może być też e te druga stronę. ..:/

Gość gość
Moje pierwsze dziecko miało e 38 tc ważyć mało bo 2600 niecały tydzień później jak wylądowałam na porodowce uslyszalam proszę się przygotować na ciezki poród bo koło 4kg będzie urodził a się 3960 58cm a taka mała miała być