Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinaaa333

matura z matematyki 2015 będzie łatwa?

Polecane posty

Gość gość
tak, myślę że dadzą łatwiejszą niż była w zeszłym roku bo wtedy spory odsetek nie zdał więc wstyd dla systemu edukacji by był więc dadzą łatwiejszą teraz.

Gość gość
próbne zawsze są trudniejsze w poprzednim roku na próbnej miałem 24% a na prawdziwej 60%

Gość gość
Jak by to ode mnie zależało to bym poniósł próg zdania na 80%, bo potem idą na studia same głąby, które nie wiedzą ile jest "2+2"

no juz bez przesady.. nie każdy musi być orłem z matematyki. ja na przykład jestem dobra z języków i historii i wybieram się na studia , gdzie nie będzie matematyki. A 30% czyli wiedza na poziomie podstawowym mi w zupełności wystarczy bo wątpię aby w życiu przydałaby mi się np geometria analityczna czy trygonometria.

Gość gość
To matura z matematyki powinna nie być obowiązkowa, ale na kierunki techniczne konieczna i zdanie od 90 %. Aż mnie skręca jak takie głą.. 3 lata jedną matematykę zdają, nawet pracę dyplomową napiszą, a wciąż się nie mogą uporać z matmą, choć wykładowcy widząc takiego dali by mu nawet zaliczenie za "2+2" A 30 %, to nawet na kierunki humanistyczne i historię jest za mało. Będziesz chciała policzyć stulecia, daty, zrobić jakieś zestawienie cen podręczników w Ekselu itp., to coś musisz umieć.

Gość grześ3333
Dobrze że jest matura z matematyki. Może nie jest łatwa ale potem się przydaje. Można ja zdać należy się tylko do niej dobrze przygotować. Ja korzystałem z tej książki :) http://www.taniaksiazka.pl/Szukaj/q-matura+matematyka