Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bylam tydzien w polsce, masakra jakas

Polecane posty

Gość gość
To co dostaja polacy w polsce jako wypłata to niestety jakieś ochłapy. 1300zl miesięcznie? czy nawet 5000zl miesięcznie. Nie mówie tego złośliwie, tylko patrząc na to realnie. I potem taki jedzie do Angli, Niemiec, czy do USA, i pracuje za minimum stawke i myśli że jest bogaty. Do czego doprowadzili w Polsce politycy? że 90% społeczeństwa jest na granicy głodu codziennie? Chyba o to im chodzi. Bo jak ktoś myśli ciągle na granicy przeżycia to nie mają czasu myśleć jak ich codziennie dymają. Przykre i smutne to.

Gość gość
ja tez jestem tym przerazona , jeszcze 20-15 lat temu jak przylatywalam do Polski to oplacalo sie co nie co kupic a teraz ceny sa identyczne a czasami wyzsze i tez zauwazylam ze Polacy sa wrogo nastawieni jak cos normalnie kupujesz i wydasz te 1000 czy 1500 zl na raz

Gość gość
i jeszcze zauwazylam ze Polacy wyzywaja od burzui tych co np wakacje spedzaja na Majorce na Cyprze we Wloszech Przykro mi kochani ja uwielbiam polskie morze ale na Majorce taniej , jedzenie lepsze , ludzie usmiechnieci i pogoda gwarantowana a ja mieszkam w zimnym kraju wiec nie bede ryzykowac , potrzebuje slonca i goraca

Gość gość
Bez przesady nie jest aż tak kolorowo w de. Ok zarobki wyższe,ale ta pani zapomniała dodać ze jak jest karkówka w realu bo 2,99euro to kupi 5 kilo i zamrozi by na dłużej starczyło,że w de po kawiarniach nie chodzi ,wszystko kupuje po okazyjnych cenach i każde euro dwa razy obejrzy niż wyda ! Oszczędza w de bardzo by mieć na wyjazd do Polski ,ale doopa nie zwierciadło nie powie co zarlo ! Chleb też w piekarni nie kupuje tylko w aldoku lub lidlu bo jest po 1,19eur a w piekarni taki kilogramowy po 4eu.

Gość gość
nie wiem dlaczego wyciągacie na tapetę najniższe zarobki, ja mieszkam w PL, zarabiam 3 tys, mąż 6 tys. Żyjemy dostatnio. Myśle że w innych krajach jest podobnie, pracowici i wykształceni mają więcej. Ja tam nie narzekam.

Gość gość
gość dziś >>>> nie koniecznie. Żyć oszczednie a dusić każdy grosz to różnica. Ja wole kupić jakość nad ilość. Wydaje 25% dochodu na jedzenie ekologiczne, bez GMO itp. Łapie okazje owszem, ale tylko na jakościowych produktach i nie widze w tym nic złego aby mądrze gospodarować domowym budżetem. Nie można szastać kasą i tym samym mieć oszczędności, bez względu na dochody. Żyć trzeba na względnym poziomie do swoich dochodów. Nie widze problemu w mądrym wydawaniu.

Gość gość
a ja sie zgadzam z gosciem 10.29 ^jestem w Niemczech 25 lat i powiem ci, ze przesadzasz kobieto z tym wychwalaniem. ze w Niemczech tez sie zaczyna wszystko walic to nie widzisz chyba? a do Pani, ktora sie dziwi, ze wyciagaja tutaj najnizsza krajowa :-O nie wiesz, ze wiekszosc ludzi za najnizsza krajowa pracuje ? :-O to ze tym masz 9 tys z mezem nie oznacza, ze ci co z niska krajowa pracuja nie maja wyksztalcenia.

Gość gość
gość dziś >>>problem taki że większość nie ma takich dochodów jak wy. Większość ma stawke minimum, lub max 2500zl na ręke, a to w kraju z takimi cenami jak na zachodzie to niestety niewiele nawet na podstawy.

Gość gość
10:32 wyciągnęłam na tapetę najniższe zarobki bo mnie przeraziło to co zobaczyłam - jakie oczekiwania mają pracodawcy, a co oferują w zamian. 1300zł to ja zarabiałam parę lat temu. A ile osób ma na umowie najniższą i resztę do ręki? multum! Tobie się powodzi i patrzysz przez pryzmat tego komu się udało. Moja siostra po 8 latach pracy w dobrym salonie optycznym ma 1600zł do ręki :O żal!

Gość gość
a ta sprzataczka w DE co ma 2500 eu na reke to chyba na czarno robi od po-niedzieli po 10 godzin co? ja studiowalam w Niemczech i tyle mam, wiec nie pitol. i jeszcze cos. jak sie twoj facet w DE urodzil to nie jest Polakim :-O jest Niemcem.

Gość gość
Ok taka bieda w Polsce ,to skąd te nowe auta ,piękne domy ,skąd ??? Z kredytów je tez trzeba spłacać jak i na zachodzie ,a w de budują domy biedne a w Polsce wystawne bungalow na który Niemca nie stać!! Mimo kredytu na 30 lat Za dużo połącz Polacy widać poprawę życia !!!

Gość gość
mało tego! jak kombinują z etatami- jakieś umowy o dzieło, zlecenia i inne śmieciówki :O przykład ogłoszenia: Dyplom z Politechniki: mgr inż. Inżynierii Środowiska. Oferują 1800zł brutto!!!

Gość gość
gość dziś >>>kto ma to ma, ale to jest system zachodni, nawalić kredyty i potem się spinać co miesiąc albo zaiwaniać po 12h. Co z tego że dom, samochód itp, jak ciągle w pracy i rodziny nie widzi ani z domu się nie nacieszy. Pozatym 90% biedota, a 10% coś tam kombinuje i ma.

Gość gość
"gość dziś jak 30 letni ludzie zgadzaja sie pracowac na czarno za 1500zl to jest jak jest" Czyli mam zdechnac z glodu a nie isc do pracy za 1200 zł ? pracuje za tyle bo inej pracy w moim regionie nie ma .

Gość gość
Te piekne domy w pl i samochody sa wlasnie dzieki emigracji, w pl w zyciu by sie niedorobili. A inne kraje europy biednieja bo emigranci wyssysaja znich kase dofinansowujac zombi ktore juz dawno powinno pasc...

Gość gość
Do tego jeszcze biora benefity i inna pomoc spoleczna co dodatkowo zuboza inne kraje europy, a politycy sie ciesza bo nic robic nie musza, a kaska sama plynie bo polacy swoja praca z dala od rodzin dofinansowuja wszystko...

Gość gość
To ja ci proponuje abyś przyjechała do Norwegii a potem przyjechała to PL to powiesz jak w Polsce jest tanio ,te same szmaty można kupić taniej .Kupiłam sobie jakiś czas temu bluzkę kosztowała 350 Nok i ta sama bluzka identyczna kolor rozmiar w Polsce 46 zł .Te same szmaty w No kosztuję tyle że Norwedzy latają do Polski się ubierać bo m się lepiej to opłaca mimo zarobków jakie są w No x to ciekawe, bo jezeli chodzi o sieciowki, to ceny sa przeliczane wg waluty w kazdym kraju wg tej samej stawki. Wystarczy spojrzec na metke i przeliczyc. W h&m w danii ta sama bluzka kosztuje 100kr a w PL 55zl wiec nie wymyslaj bajek X Nie pisałam o sieciówce ciemnoto coś sobie dorobiła teorie .

Gość gość
a ta sprzataczka w DE co ma 2500 eu na reke to chyba na czarno robi od po-niedzieli po 10 godzin co? ja studiowalam w Niemczech i tyle mam, wiec nie pitol. x hmmm ja sprzatam w wiekszosci prywatne duze posiadlosci , nie pracuje na czarno , biore 26euro na godzine + vat pracuje pon-piatek po 8 godz. :) no a ty.... fajnie ze studiowalas , fajnie :)

Gość gość
Co z tego ze teraz zarabiasz... Sprzatanie zniszczy ci szybciej zdrowie i urode, bez wzgledu jak bedzie o siebie dbac, takie sa fakty. Staly kontakt z chemikaliami swoje robi...

Gość gość
No fajnie fajnie ze tyle zarabiasz ale fajna masz tez perspektywe rozwoju zawodowego. No i ciekawe jak fajnie bedzie wygladalo Twoje zdrowie za 10-15 lat. No ale fajnie ze tyle zarabiasz jako sprzataczka, fajnie.

Gość gość
siedzenie za biurkiem 8-10 godzin , wpatrywanie sie w monitor i klimatyzowane pomieszczenie tez nie wplywa pozytywnie na kregoslup cere i oczy w kazdej pracy sa czynniki mniej lub wiecej niesprzyjajace

Gość gość
Niestety rządzący nie widzą problemu, że Polacy są bardzo ubodzy, żyją własnym życiem nie przejmując się narodem.

Gość gość
ale jej zazdrościcie tego sprzątania za grubą forsę! i nie pieprzcie, że nie ma dziewczyna możliwości rozwoju!!! popracuje kilka lat zdobędzie dobrych klientów i otworzy agencję - inne dziewczyny będą na nią pracować a wy dalej będziecie zapieprzać na etacie

Gość gość
Ja to nie rozumiem jednego, po jaka cholere wyjeżdżacie i potem przyeżdżacie i nadajecie na Polske. Jak juz wyjechaliscie to siedzcie tam w tym raju i przestancie pluc na Polske. Ja jakos skonczylam tu studia, maz tez i zarabiamy w porzadku i zyje nam sie super. Da sie jak sie tylko chce. Zajmijcie sie swoja ziemia obiecana i zapraszajcie do siebie rodzine na Świeta to nie bedziecie musieli sie zastanawiawiac jak to w Polsce jest źle.

Gość gość
Ja to nie rozumiem jednego, po jaka cholere wyjeżdżacie i potem przyeżdżacie i nadajecie na Polske. Jak juz wyjechaliscie to siedzcie tam w tym raju i przestancie pluc na Polske. xxx pisanie prawdy nie jest pluciem pieprzony pisowczyku!!!

Gość gość
No tak jak ja jestem księgową to nie moge sobie za pare lat otworzyc dzialanosci. Tylko sprzataczka może. Co za ograniczenie umysłowe.

Polacy to narod ktory swietnie radzi sobie z bieda:)co niektorzy niestety z flaszka przy boku:)

Gość gość
Ale to nie jest prawda tylko wyciaganie durnych wnioskow z tygodniowego pobytu. Po prostu za wszelka cene chcecie podkreslac jak to Wam sie udalo ze wyjechaliscie i macie lepiej. A ja tylko mowie ze w Polsce tez sie da tylko trzeba chciec.

Gość gość
No fajnie fajnie ze tyle zarabiasz ale fajna masz tez perspektywe rozwoju zawodowego. No i ciekawe jak fajnie bedzie wygladalo Twoje zdrowie za 10-15 lat. No ale fajnie ze tyle zarabiasz jako sprzataczka, fajnie. x no ja tez sie ciesze , w ostatnie dwa lata doszly mi jeszcze 3 gabinety dentystyczne , jedna duza klinika rehabilitacyjna , kilka biur w bogatej dzielnicy (wszystko poczta pantoflowa ) zatrudnilam na razie jedna dziewczyne , mila uczciwa solidna , potrzebuje jeszcze jednej osoby , moze chlopaka bo zesto mamy prace po wyprowadzkach wiekszosc papierow do urzedu podatkowego robie sama , dzisiaj wszystko mozna zalatwic elektronicznie , od GRUBYCH SPRAW mam ksiegowa na umowe zlecenie