Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bylam tydzien w polsce, masakra jakas

Polecane posty

Gość gość
pobędą kilka miesięcy w obcym kraju i o rodakach piszą "Polaczki" jak mówi przysłowie - najgorszy ptak, co własne gniazdo kala. mi się w Polsce żyj***ardzo dobrze.

Gość gość
Bo Polacy za granica sa czesto nieszczesliwi i musza sie jakos pocieszac, ze rodacy w Polsce maja na pewno gorzej. Oczywiscie prosci ludzie sa szczesliwi, bo stac ich na szesciopak piwa co drugi dzien i fastfoody, jeszcze wakacje na costa brava i to im wystarczy do szczescia. Ludzie na troche wyzszym poziomie po poczatkowym okresie euforii zaczynaja zauwazac realia zycia emigranta. Bo okazuje sie, ze mimo iz uczciwie pracuja, to i tak zawsze beda "tymi" pokami, nigdy "swoimi", nawet po 20 latach. W UK brukowce upodobaly sobie plucie na Polaczkow, bo nie moga tknac muzulmanow, romow, wiec cale zlo tego swiata przypisuja tym niedobrym polakom, a ludzie to czytaja i to nie tylko plebs. Wbrew pozorom zycie z latka emigranta z panstwa wschodniego nie jest latwe, bo niestety polakow sie nie szanuje, w zadnym kraju. Polacy mysla, ze tubylcy sa dla nich serdeczni, ale prawda jest taka, ze zaden Polak nie nawiaze takich relacji z tubylcem, aby ten otworzyl sie i zaczal szczerze mowic jakie ma poglady...

Gość gość
Uuu ale zawisc :)autorko,masz racje tez mi się wydaje,ze w Polsce jest drogo

Gość gość
to kupuj w Niemczech jak w Polsce ci za drogo i nie zakladaj durnych tematow :-O przyjedzie do DE i zarabia wiecej niz rodowity szkop po studiach :D :D :D bo to wielkie Niemki a w Polsce same Polaczki sa :D tyle, ze cale zycie w Polsce zyla a teraz nagle wielka Niemka :D mozesz byc 50 lat w DE Niemiec zawsze bedzie mial cie za glupia Polke. objetnie jak bardzo bedziesz sie w nich lubowac :D

Gość gość
Zrozumcie ze nie kazdy mieszkajac za granica pracuje za grosze lub na budowie tak jak nie kazdy w Polsce pracuje za 1200 a to ze w Pl ceny sa wysokie w porownaniu ze srednimi dochodami Polaka to jest prawda

Gość gość
ciekawe dlaczego "zagraniczni polacy" cały czas myślą,że wszystkim w Polsce jest źle :)

Gość gość
Z tego samego powodu co Polacy mieszkajacy w kraju mysla ze kazdemu rodakowi za granica jest zle , smutno i malo zarabia i jeszcze na dodatek jest zle traktowany to sie nazywa stereotyp

Gość gość
Pewnie ze da sie zyc dobrze na poziomie matko 3 dzieci z jednej pensji tylko niech ci ludzie ktorzy pracuja pod twoim mezem jak sa gnojeni... Ilu ludzi pod soba trzeba gnoic i poniewierac, ile to sie trzeba niby przypadkiem sporkac z szefem gdy jest z rodzina itd o tym nie napiszesz... Tacy to dobrze maja.

Gość gość
jestem tyle lat w Niemczech i w zyciu bym Polaka nie nazwala "Polaczkiem" w zyciu nie. ale znam takie jak ty :D wielkie Paaaaanie bo do Niemiec przyjechaly :D z dziecmi po polsku nie mowia tylko ta swoja ohydna niemczyzna z katastrofalna gramatyka i przebrzydlym akcentem :D noooo bo ona teraz jest Niemka a w Polsce t same Polaczki - robaczki. a jak sie odezwiesz do takiej po polsku to ci ta ohdyna niemczyzna odpowie, ze nie umie po polsku :D po 3 latach w Niemczech zapomniala :D kocham takich ludzi :D

Gość gość
Autorka pracuje dla hitlerowcow, a wy dla kogo pracujecie w pl? Dla obcokrajowcow roznej masci tylko za gowniane pieniadze... Piszecie ze za granica nigdy nie bedziemy swoi? W pl tez tak jest? Latwiej znosic gnojenie przez obcego niz swojego, a tak jest w pl. poza tym w pl nie ma miejsca dla prostych ludzi? Chyba nie, wszyscy maja byc piekni, mlodzi i z*********j w tempie motorka , i do tego te katolickie szambo i przedswiateczne szalenstwo ze sprzataniem... Samoumartwianie... Wszystko fajnie dopoki sie jest zdrowym, ktos tu napisal o darmowej sluzbie zdrowia w pl? Tak zawsze mozesz sobie rok poczekac na lekarza specjaliste, zapisujac sie w nocy w rejestracji zeby miec numerek 234... Jak nie pismarujesz to predzej zdechniesz niz sie wyleczysz. Powtarzam bez pieniedzy emigrantow pl dawno juz bylaby trupem a bezrobotni i emeryci zjedliby bezdomnych... Tak jest super. Prezydent portugalii ma przynajmniej tyle przyzwoitosci i dziekuje swoim emigrantom za to, a w pl pizwala sie polakom w pl ludzic ze to wszystko dzieki ich pracy w pl... Pobozne zyczenia...

Gość gość
Takie panie tu siedza a same bez mezowskich pensji by sie nie utrzymaly, a sapia strasznie...

Gość gość
po pierwsze nie mam kredytow, po drugie nie chodze do kosciola bo trzecie nie mam meza :D pracuje i jestem na swoim :D

Gość gość
Pewnie ze da sie zyc dobrze na poziomie matko 3 dzieci z jednej pensji tylko niech ci ludzie ktorzy pracuja pod twoim mezem jak sa gnojeni... Ilu ludzi pod soba trzeba gnoic i poniewierac, ile to sie trzeba niby przypadkiem sporkac z szefem gdy jest z rodzina itd o tym nie napiszesz... Tacy to dobrze maja. x oj kobieto, kolejny stereotyp, nie kazdy tak postępuje jak piszesz. Nie lubię pisać o tym z czego żyjemy ale niech ci będzie... mój mąz jest profesorem, wykłada nauki ścisłe, pracuje na uczelni państwowej w dużym mieście.... o 16 tej jest w domu więc jakoś strasznie nie tyra. Jest dobrym informatykiem, pisze programy a to sa dobre pieniądze. Więc nie dorabiaj sobie ideologii.... chociaż teraz pewnie napiszesz że żyjemy z Twoich podatków bo uczelnie są przecież finansowane z budżetu... Ludzie skąd w Wad tyle jadu?

Gość gość
Z zazdrosci droga Pani , z zazdrosci

Gość gość
ludzie ogarnijcie się trochę, wyklinacie się, przezywacie, skaczecie sobie do oczu? o co? niech każdy żyje sobie gdzie chce, pracuje gdzie chce i ma tyle dzieci ile chce :) autorko w PL jest drogo ... zresztą jak wszędzie... fakt zarobki niższe ale jest mnóstwo ludzi którzy sobie radzą, a ty takim tytułem "maskara jakaś" ... wkurzasz ludzi zwyczajnie.

Gość gość
A ja Wam powiem jak jest naprawdę, w niewiadomo jakie zarobki w de nie wierzę, ale ja i mój chłopak też mieszkamy w de teraz drugi rok. Nie mamy studiów , w Polsce pracowaliśmy fizycznie (ja w sklepie za ok 1600 netto) i tutaj też pracujemy fizycznie, nie znamy języka więc nie możemy liczyć na niewiadomo jakie zarobki, powiedzmy ,że mamy minimum , zależy od miesiąca ale przeważnie na rękę 1000-1300 euro. Nie płacimy za to za mieszkanie, mieszkamy w służbowej kawalerce. I żyję nam się dostatnio, w poprzednim roku spłaciliśmy kredyty na ok 15 tys zł, kupiliśmy masę nowych rzeczy , nowe sprzęty, ubrania, byliśmy na wakacjach. I jeszcze mamy trochę odłożonych pieniędzy na koncie. tak więc minimum w Niemczech wystarczy ,żeby dobrze żyć, natomiast minimum w polsce wystarczyło nam ale do tego,zeby się zadłużyć.

Gość gość
Panie o 19.47 - dokladnie. Autorka sama w Polsce cale zycie byla a teraz wielka mi masakra. 19.51 nic dodac nic ujac. chociaz jedna nie koloryzuje o wielkich zarobkach w Niemczech.

Gość gość
Za moja srednia pensje godzinna moge sobie kupic w Danii okolo 4 kawy wdobrej kawiarni w Kopenhadze ( okolo 35 koron za latte) W Krakowie kawa kosztuje 8-10 zl czy przecietny krakowiak zarabia 32-40 zl na godzine ??

Gość gość
ale kotku pamietaj , ze z chlopakiem nie placicie za lokum ;) jak bedziecie miec mieszkanie to bedziecie placic. Ale chociaz jedna , ktore nie podaje zarobkow 4 razy wyzszych niz ma :-O

Gość gość
A po czym wnosisz ze cala reszta podaje zarobki 4 razy wyzsze niz ma ?? Dlaczego tak uparcie twierdzisz ze Polak za granica zarabia 1000-1300 euro i ni hu hu wiecej Bardzo mylne to twoje myslenie

Gość gość
owszem , ale w Polsce nie chcieli nam nigdzie dać do użytku mieszkania za darmo :D

Gość gość
ojej po mieszkam w DE wystarczajaco dlugo i wiem ile Polacy zarabiaja :-O wiec nie pitol- Niemiec nie da Polakowi wiecej zarobic niz on sam ma.

Gość gość
do 19:51 fakt jedyny plus "zachodu" to to że w PL za darmo nikt mieszkania nie da, ale poza tym za dwie pensje, bez dzieci i bez czynszu, kredytu uważam że i tutaj byś żyła dostatnio.

Gość gość
Ja pracuje jako przedszkolanka i mam taka sama wyplate jak przedszkolanki holenderskie a moj maz jezdzi autobusem i tez ma taka sama stawke godzinowa i tak samo naliczane weekendy , swieta , nocki Wiec przestan bredzic a jak zarabiasz mniej to zgos to bo to nielegalne a nie pitolisz glupoty

Gość gość
ty jestes analfabetka ???? Pisalam : Niemiec nie da Polakowi zarobic WIECEJ niz ona sam dostaje. jestes za glupia aby zrozumiec to proste zdanie ? To znaczy, ze wiecej niz Niemiec nie zarbobisz a wiec te wielkie zarobki po 4000-5000 euro sa po prostu jednym wielkim klamstwem. Chyba , ze masz jakies ambitne studia skonczone ale w Niemczech. Tyle w temacie tepaku.

Gość gość
a ty musisz od razu ludzi wyzywać? myślisz ze jak kogoś nazwiesz tępakiem, głupkem to twoje "argumenty" będą mocniejsze?

Gość gość
Ta Wariatka pod innymi postami tez tak jadem pluje wielka pani z Niemiec

Gość gość
wariatka to chyba ty jestes gowniaro glupia. Dziwne , ze na kafeterii obojetnie gdzie zyjecie na tym swiecie , to kazda z was ma wielkie zarobki :D no juz to widze :D przyjezdzacie do DE i tylko na was czekali bo nie ma 6 milionow bezrobotnych :D Na Polaka czekali, ktory ledwo zdanie skleci ale 3500 na reke dostaje :D mam iezly ubaw z was dzisiaj :D

Gość gość
jestes za glupia aby zrozumiec to proste zdanie ? To znaczy, ze wiecej niz Niemiec nie zarbobisz a wiec te wielkie zarobki po 4000-5000 euro sa po prostu jednym wielkim klamstwem. Chyba , ze masz jakies ambitne studia skonczone ale w Niemczech. Tyle w temacie tepaku. x to ty czegos nie rozumiesz . zamotalas sie jak gowno w przereblu dlaczego Polak mialby niby zarobic wiecej niz Niemiec czy Holender skoro pracuja na takim samym stanowisku ? widzisz gluptasie narodowosc nie ma tu nic do rzeczy , jest okreslona stawka i nikt mniej czy wiecej zarobic nie moze tak na marginesie ty chyba starsza Pani jestes ? i taka chamska , smietnik z buzi robisz cos ci w tych Niemczech w zyciu nie wyszlo ?