Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bylam tydzien w polsce, masakra jakas

Polecane posty

Gość gość
sluchaj ci.po niedorobiona. Ona dostaje 40 euro za godzine sprzatania i z tego podatek oplaca jakies 50% a wiec sprzataczka ktora ona zatrudni dostanie co najwyzej 10-15 euro na reke. co przekrecasz kota ogonem ???? Zapomnialas o podatku ???

Gość gość
Autorko, jestes glupia, typowa polska zmija jakich malo. zalozylas durny temat jak to w Polsce jest drogo i jak ty ludziom wspolczujesz :-O wstretne , ohydne babsko :-O Ludzie twojego wspolczucia nie potrzebuja a ty sie nie musisz chwalic jak sie tobie dobrze wiedzie :-O od takich jak ty to z daleka tylko :-O ja tez w Polsce nie mieszkam ale nie wychwalam sie ile zarabiam :-O

Gość gość
Glupie krowy to wy jestescie, beznadziejne, zazdrosne polaczki, ktore tylko czekaja zeby zaatakowac. Jakbys czytala od poczatku co pisalam to bys zrozumiala watek, ale widocznie najwygodniej jest czytac miedzy wierszami i wyciagac tepe wnioski

Gość gość
Juz pisal skad te domy, samochody, apartamenty... O pelnych wozkach to dlatego ze sa promocje i taniej jest kupic wiecej... Gdyby nie plynaca kasa od emigrantow to juz dawno bezrobotni i emeryci zjedliby bezdomnych...

Gość gość
No i pokazalas swoje prawdziwe oblicze glupia k****o powtarzam, nie mieszkam w Polsce i nie musze ci zazdroscic. Czytanie miedzy wierszami a co tym mialas na celu do przkazania idiotko? Ze bylas w swieta w Polsce i jest strasznie drogo i ze wspolczujesz ludziom. No i czego k****a chcesz??? pochwalic sie jak tobie dobrze czy co?

Gość gość
Haha moje oblicze jest adekwatne do twojego poziomu ;) . Moim zdaniem jest drogo, wspolczuje ludziom co zyja tam za najnizsza krajowo. To moje zdanie, a to forum dyskusyjne, mam prawo powiedziec co mysle

Gość gość
czekam na glebszy przekaz twojego tematu prostaczko :-O a to , ze jestes prostaczka to potwierdzilas specjalnie dodajac, ze 1000 euro na reke to ty na pol etatu zarabialas. Jakim cudem powiedz ? normalny Niemiec zarabia 1000 - 1300 eu na reke i mu ciezko robote znalezc a ty w Polsce studia przerwalas i niby robisz co w Niemczech ? 1000 euro na reke masz i nie wiecej i to na caly etat. kogo t obchodzi ile ty zarabiasz i ten twoj maz ?

Gość gość
Odwortnie. to ty pokazalas swoj poziom zakladajac ten denny temat. glupie , zidiociale babsko. idz hitlerowcom doope liz i pampersy zmieniaj :-O :-O :-O i chwal sie dalej jakas ty szczesliwa bo w Plsce zyc nie musisz :-O Nienawidze takich ludzi jak ty :-O a DE pewnie ani me ani be po niemiecku ale udaje wielka Niemke co polskiego zapomniala :D

rowniez bylam w Pl :)Cudowny kraj,cudowni,bardzo goscinni Ludzie:)W odroznieniu do ludzi w kraju w ktorym obecnie mieszkam:)

Gość gość
Em dziewczyno co tak wyklinasz. Powściągnij swoj jezyk. Jakis straszny jad płynie i żalem bije od ciebie. Przecież można rozmawiać na poziomie i jesli autorka kłamie, to trudno, jej bieda, jej DE. Ja współczuje tym którzy musza sie podbudowywac kłamstwami, to ich zżera od środka. Niech mowia. Ale nie można założyć ze nie kłamie? Po co miałaby to robić. Ta od 40 czy tam 26 euro tez.

Gość gość
a ja dzisiaj byłam w galerii - mieszkam w pl i powiem tak- byle szmata kosztuje 3 razy więcej niż jest tego warta. Ludzi mnóstwo. Poszłam po buty do ccc byle badziewie ok 100 zł i jak ktoś ma 4 osobową rodzinę np to za 4 pary badziewnych butów np na lato zapłaci 400-500 zł a gdzie reszta ciuchów, spożywcze zakupy i chemia a pieluchy jak ktoś ma małe dziecko, albo leki. Ceny są nieadekwatne do zarobków. A paliwo, raty różne MASAKRA

Gość gość
gosciu 17.44 no ale Wielkiej Pani autorce nie wytlumaczysz :-O za to ona ci zapewnie wspolczuje :D cieszysz sie ?

Gość gość
Umiem niemiecki bardzo dobrze :) . A Ciebie co tak zal d**e pewnie sciska :) . Studia przerwalam, zrobilam Ausbildung, zostalam przyjeta na stale, nie powiem gdzie bo tez bedzie, ze klamie :) , tak czy siak juz za duzo napisalam

Gość gość
i to wspolczucie wywolalo taki gniew bo nikt nie lubi jak sie mu wspolczuje ludzie w Pl radza sobie jak moga , nie wszyscy zarabiaja 1200

Gość gość
Nie wiedzialam, ze chrabstwu nie mozna wspolczuc. Ja czesto slysze, ze ktos mi wspolczuje, ze rodzina daleko, sama z dziecmi itd i nie robie z tego dramatu

Gość gość
ale przeciez tej prostaczce nie wytlumaczysz . Autorko po Ausbildung nie ma takich zarobkow jakie ty niby masz. to po pierwsze. jak bedziesz zyc 25 lat w Niemczech jak ja, to bedziesz moze bardzo dobrze mowic po niemiecku. Malo kto dostaje stala prace w Niemczech. Rodowity Niemiec ma problem znalezc prace. A tutaj golodopiec taki przyjedzie i od razu ma prace stala...no noooo... jak masz tyle wsploczucia dla Polakow to wez tej Pani wyzej daj pare stow. Niech kobita kupi porzadne buty rodzinie.

Gość gość
al jak bys siedziala bardzo glodna i podszedl by do ciebie opasly gosc ktory wlasnie wyszedl z dobrej restauracji poklepal by ciebie po ramieniu i powiedzial ze bardzo ci wspolczuje ze jestes glodna to z pewnoscia mialabys ochote dziada udusic

Gość gość
z ciebie nie bije wspolczucie tylko pogarda. trzeba byc slepym aby tego nie widziec.

jak tak sie patrzy na posty niektorych z was!??to jestescie straszne!:):)przesiakniete zlem,zazdroscia,podloscia wzgledem blizniego:) zajadle przesiakniete wrogoscia:))Kobietki opamietajcie sie:)

Gość gość_Anka
Hehahah :) Jak czytam wasze wypowiedzi, to mi się śmiać chce. Przecież widać, że autorka chce innym dokopać, bo ma jakieś kompleksy:) Wcale nie ma jakiś ogromnych zarobków w Niemczech i pewnie pracuje fizycznie i udaje wielką panią. To prawda że w Polsce jest drożej niż Anglii, Irlandii, USA, ale taniej niż w Chorwacji, Hiszpanii, Bugarii, Rumunii itd. Ja mam to szczęście, że pracuję globalnie i lata po całym świecie, mam świetne zarobki jak na Polskę, bo jestem specjalistą jakich mało w kraju, ale za co kocham nasz kraj? Za to, że wszędzie jest blisko, że mam tutaj rodzinę, przyjaciół, 4 pory roku, ale gdy zimą jest zimno to latam tam gdzie jest ciepło. Za to, że mamy bezpłatną służbę zdrowia, świetne szkoły i uczelnie i ciepło, brak obojętności wobec drugiego człowieka. Niemcy to kraj perfekcyjny, ale sztywny, opanowany i myślący jedynie o pracy, tak matki zachodzą z ciążę w wieku 35 lat, bo pracodawcy krzywo patrzą na matkę z dzieckiem, czy to nie jest smutne??

Gość gość
Ale nie można założyć ze nie kłamie? Po co miałaby to robić. Ta od 40 czy tam 26 euro tez. x no to ci wkleje kawaleczek informacji Man kan anlita städfirmor som sköter städningen både privat och till företag. Priserna för städning varierar ganska kraftigt. I en större stad som exempelvis Stockholm eller Göteborg ligger priserna i dagsläget mellan 250-400 kr/timme inkl. moms. 250-400koron czyli okolo 25-40euro

Gość gość
Jak pisalam juz, nigdy z pusta reka nie jade. Jesli Ty po 25 latach nie zarabiasz tyle to jestes malo zaradna ;) . Kolega moj ma Einzelhandel i zarabia 8000€ brutto bo sprzedaje meble na prowizje takze nie pierdziel glupot, ze nie mozna.

Gość gość
bo dzisiaj liczy sie spryt a nie papierek

Gość gość
a ja ogladam M jak milosc i tam sie wszystkim dobrze powodzi a Pani Lepkowska powiedziala ze ten serial ma taka ogladalnosc bo jest realny i zyciowy wiec koniec kropka w Polsce jest z***biscie

Gość gość
czy ja pisalam ile ja zarabiam ??? Ja jestem po stdiach w Niemczech kotku. Wiec o moich zarobkach to ty sobie pomarzyc mozesz. wstretne basbko z ciebie, wredne suczysko :-O odajesz zarobki w DE 4 razy wyzsze niz sa naprawde :-O normalnie rzygac sie chce :-O:-O:-O glupie zaklamane, polskie dziewuszysko. przylazla aby swoim rodakow przystac na kafeterii jak to drog w Polsce. oj nie zesraj sie. idz doope hitlerowcom wycieraj wielka Niemko od 7 bolesci. 8 tys no nooooo :D :D :D :D :D jaaaaasne :D

Gość gość
kocham historyjki o Polakach, jak to do DE przyjezdzaja i natychmiast maja stala prace :) i doskonale mowia po niemiecku :) a zarobki nie z tej ziemi :) tak naprawde to facet na budowie zapierdziela za 9 eu na godzine a ona sprzataczka jest :) znam takich od cholery i troche ;)

Gość gość
co jakis czas jakaś emigrantka zakłada podobny temat, jak to w tej Polsce jest źle, drogo i okropnie.... nie wiem czemu ma to służyć? Jednemu źle, innemu dobrze, jak wszedzie, nie ma co generalizować. Ja mieszkam w PL (dzięki Bogu) mamy 3 dzieci, pracuje tylko mąż i żyjemy na poziomie, starcza na wszystko, mamy swoje mieszkanie w dużym miescie, nie kupuje w lumpeksach, jeździmy na wakacje, ferie, dzieci chodza na zajęcia dodatkowe płatne. Nie pisze tego aby sie chwalić ale żeby pokazać że w PL też da się żyć na poziomie, nawet z jednej pensji. A autorka juz tak wszystkich do jednego worka wrzuca. W Niemczech czy Anglii też jest różnie, a ty na pewno zarabiasz mniej niz Niemiec rodowity na takim samym stanowisku.

Gość gość
jak czytam różne tematy i emigracyjne nieudacznice opisują jak to im dobrze na obczyźnie, opływają w luksusy to śmiać mi się chce. mam sporo znajomych za granicą, na róznych stanowiskach - od dyrektora do bezrobotnej matki na zasiłku i wiem jakie są realia. sama w życiu sporo podrożowałam, akurat pracować nie miałam okazji bo to były czasu szkoły podstawowej, a potem średniej - tato pracował z granicą. I wszędzie generalnie jest tak samo. są kraje jak Włochy, że ludzie mają weselsze i serdeczniejsze usposobienie, ale np w Anglii czy Niemczech nie widziałam nic na plus w porównaniu z Polską. A tu ciągle piszą, że bieda w tej Polsce a one mają kokosy za granicą... ja akurat zarabiam dość dobrze - nie 10 tysięcy, ale zarobki mam powyżej średniej, dobrze mi się żyje w Polsce i wkurza mnie takie jechanie Polaczków na własny kraj.