Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ja a rodzice, kupno samochodu i wieczne wymówki

Polecane posty

Gość gość
golfy to złom katowany przez pseudo kozakow. nie kupuj.

>>>tzn tutaj nie chodzi konkretnie o diesla, ale o diesla produkcji renaulta który niestety nie jest zbyt udany i generuje koszty<<< Nie rozśmieszaj mnie :D. To jest doskonała konstrukcja (w większości), tyle, że nie lubi dziadowskiego paliwa, które leją do niego "oszczędni". Ja na swoim 1,5dCi mogę wziąć zakręt o 90 stopni, nie redukując biegu i bez problemu rozpędzam go potem na czwartym, a nawet piątym biegu. Nie znam innego tak elastycznego silnika. x >>>w Alfie np. diesle są bardzo dobre i bezawaryjne<<< Ale choćbyś nie wiem jak kombinował, to nie zejdziesz ze zużyciem paliwa do 5l w mieście, w dużym kombi :). x >>>należy mieć na uwadzę, że mimo mniejszego spalania diesel będzie droższy w serwisie co powoduje, że możemy łatwiej nadziać sie na mine.<<< To prawda. Ja też odradzam nowoczesny diesel, nieznanego pochodzenia :(.

Gość gość
hej raz jeszcze, tu autorka, miałam problemy z łączem dlatego dopiero teraz tu jestem. dzięki za opinię wszystkich :) teraz mam największy dylemat, czy dalej łudzić w nieskończoność i słuchać ciągłych docinek, ciągłych tekstów o pseudo samochodzie, że czegoś nie zrobię to nie będzie autka itd, czy po prostu powiedzieć wprost, że temat uważam za zakończony i nie chcę ich pomocy, bo potrafią tylko puszczać niespelnione obietnice?

Gość Ozik
Dla "blondynki" polecam tego lexusa- http://www.mototarget.pl/news,lexus_nx_200t___10_zdumiewajacych_faktow,19384.html bo dzięki panoramicznemu systemowi wizyjnemu 360°: pozwala oglądać NX-a „z góry” i dokładnie sprawdzić otoczenie auta przed ruszeniem z miejsca. Na pewno by niczego nie urwała. Chociaż nie wiadomo :-) No ale takie auto to wyższa liga!!!

Gość gość
a czy masz jakies hobby bo to wazne jest w zyciu 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Gość gość
ja miałam podobnie z rodzicami i w końcu jak zaoszczędzałam ( troche mi zeszło niestety) kumpel sprawdził mi samochód z zagranicy. Załatwiłam już nawet w biurze tłumaczeniowym we Wrocławiu dokumenty samochodowe, http://www.btcentrum.pl/.. ale musze jeszcze się przejść do mechanika. Jak się samemu zarobi to wieksza satysfakcja a rodzice wcale nie maja obowiązku kupowac ci auta. Ja musiałam nawet na kurs sobie zarobić.

Gość gość
młoda jesteś i 'głupia', napisałam to w cudzysłowie bo prawie każdy w tym wieku taki był. chcesz auto i już, koniec kropka. wypbrażasz sobie że dostaniesz super pracę i będziesz dużo zarabiać, będzie cię stać na utrzymanie auta, które jest pieprzoną skarbonką, jesteś pewna siebie, że uda ci się i będzie cudownie. rozczaruję cię. sama też kiedyś taka byłam ,myślałam sobie "skończę szkołę, pujdę do pracy, zarobie tyle a odłożę tyle, dam radę" dopiero jak kupiłam pierwsze auto (sama) przekonałam się z czasem że to ciągłe kłopoty. teraz przerabiam kolejne i mam dość. życie nie jest takie łatwe jak ci się teraz wydaje, dorosłość jest c*****a. chcesz żeby auto było tylko na ciebie? przez kilka lat płacic wysokie ubezpieczenie chcesz? za dużo tego wszystkiego, wyluzuj.

Gość gość
dobra zejdźcie z laski, bo zazdrościcie że ma możliwości i że może jeździć, a wy nie macie na renaulta clio 2000. jak ma kase, ma możliwości to odczepcie się.

Gość gość
>>>Jesteś tylko głupią kobietą<<< x A Ty nie dość, że głupi, to jeszcze c***a :(. x >>>a złe wybory się mszczą<<< Napisał palant, któremu mamusia ubranka wybiera :P :P :P. x >>>Kupiłaś strupa i teraz siejesz farmazony<<< x Bo man on the moon zawsze wie, co pod maską siedzi :D, a jak nie wie, to mamusi zapyta :P :P :P.

Gość poziomka888
a może u rodziców cienko w pieniędzmi i nie wiedzą jak Ci o tym powiedzieć? jeśli chcesz sama, pochodź i pooglądaj. poproś znajomych, moze masz jakichś kolegów mechaników? jeśli mieszkasz w okolicach grudziądza, mogę Ci polecić komis autotrend. sama tam kupowałam dwa samochody, które sobie chwalę. chociaż wiesz - zasada ograniczonego zaufania ;) weź z sobą tego mechanika ;)

Gość wiola877
pozimka88, a możesz coś więcej powiedzieć o tym komisie? jestem z grudziądza i właśnie szukam auta

Gość poziomka888
jasne, odezwij się do mnie na priv to pogadamy :)

Gość stewoq

poelcam przejechać się do auto loco koło Poznania. Mają duży wybór aut, uczciwy salon z dobrymi cenami.