Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tesciowa i jej fanaberie

Polecane posty

Gość gość

Moja tesciowa wrocila wlasnie z Niemiec, gdzie byla 3 tyg u swojej corki i jej meza Niemca i teraz zachowuje sie jak wielka hrabianka! I oczekuje takiego tez traktowania. Jej corka wyszla bardzo bogato za maz bo zlapala starego Niemca na ciaze. On ma wlasna firme budowlana a on siedzi w domu i "pachnie". Chalupa odpicowana, wszystko z najwyzszej polki. Tesciowa pieje z zachwytu jak to sie jej Madzia ustawila. Podobno serwowali jej herbate i kawe prosto z prawdziwej porcelany. Madzia ma pania do pomocy, ktora tez skakala kolo tesciowej. Teraz tesciowa przyszla do nas na obiad i zaczela od ktrytki zastawy ze taka tania z marketu. Ze kawa tez jakas niesmaczna. Obros na stole prosty nie to co u Madzi. Dodam, ze tesciowa to baba ze wsi a nie zadna miejska dama, tylko jej niezle odwalilo!

Gość gość
Podobno serwowali jej herbate i kawe prosto z prawdziwej porcelany. x prosto :P

Gość gość
Obros na stole ;)

Gość gość
prawdziwa porcelana??????? Z wrazenia wszyscy popadamy... hehehehe Twoja tesciowa to faktycznie baba ze wsi skoro porcelany w zyciu nie widziala :)

Gość gość
Powiedz jej, ze ty porcelane masz tylko wyciagasz ja wylacznie gdy Cie krolowa angielska odwiedza.

Gość gość
Nie rozumiem, czym się przejmujesz, teściowa opowiada, posłuchaj i rób swoje. Zawsze możesz w ostateczności zapytać - twój syn nie jest tak bogaty jak mąż Madzi,nie mamy porcelany, więc o co chodzi? Z mojego poletka - mam 2 córki, jednej wiedzie się wspaniale, jakoś samo im się darzy... Druga, razem z mężem ciężko pracują, biedy nie maja, ale zawsze jakiś podmuch wiatru nowe kłody pod nogi rzuci. Jesteśmy rodziną, rozmawiamy o wszystkim i o wszystkich, w miarę możliwości pomagamy sobie,to są zwyczajne rozmowy. Tę jedna stać na wiele, druga musi liczyć każdy grosz, tę jedną stać na wydelegowanie dzieci do egzotycznych miejsc, ta druga cieszy się, że jej syn dostał się do renomowanego francuskiego liceum i z powodzeniem kontynuuje grę na organach, a mała córeczka ma doskonałą opiekę lekarską[chore serduszko] i wszystko wskazuje, że będzie zdrowa. Ta "bogatsza" mieszka w Polsce, ta "biedniejsza" w Niemczech. Jak myślisz autorko, o której częściej myślę, o którą bardziej się martwię, która ma prawo być bardziej niezadowolona?

Gość gość
Baba liznela zachodu :) A tak na serio to olej jej gadanie i rob swoje, nastepnym razem zaserwuj na papierowych talerzach ciekawe co powie

Gość gość
To szok psychiczny . Teściowa odczuła to jak XIX wieczna dama która z pałacu (Niemcy) poszła do czworaków :classic_cool: (Polski - ostoi cebulactwa i tanich produktów z Biedronki ) :D

Gość gość
hahaha Hrabina von Kloset

Gość gość
gość wczoraj Myślę że konfabulujesz,i to chyba z zazdrości po wieściach przywiezionych przez teściową.Nie wierzę w te twoje chore opowieści że żąda od ciebie porcelany badz innego obrusu,choć dotąd piła może z kubka glinianego :) który stał na ceracie:) to oczywiście żarty ale wyrzuć na luz. Jestes złosliwa bo w Polsce co druga kobieta robi facetowi wpadkę kontrolowaną by zaciągnąc przed ołtarz i jakoś wszyscy przechodzą do tego obojętnie.Jej córka zaszła w ciąże to nazywasz to łapanką.Dobrze trafiła to tylko się cieszyć i nie pluć jadem i to na tesciową za wieści z zachodu.

Witam serdecznie, Jestem właśnie w trakcie poszukiwania gości do programu o relacjach teściowa-synowa. Wszystkie zainteresowane szczegółami Panie proszę o wiadomość na adres m.dalaszynska@tvn.pl Pozdrawiam serdecznie, Monika

może jej przejdzie? ale kupno kilku eleganckich fliżanek i eleganckiego obrusu nie zaszkodzi :) ja ostatnio zaiponowałam mojej "mamusi" obrusem z takiego sklepu kraina obrusów ;) zobacz sobie, a dobra porcelana jest już tańsza niż się wielu wydaje, wkońcu jesteśmy, jako kraj, w tym potentanem

Gość gość
Moja babcia uwielbia nimcy jak tym ona mówi dziołcha tam to i kozy z nosa są białe. Niewiedzieć dlaczego zatrzymała się w czasie i myśli że nikt tylko ona może do nimiec pojechać nikt inny :D ona nie może zrozumieć że teraz każdy może wsiąść w auto i tam pojechać :)