Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dajmy się wkręcać emerytom

Polecane posty

Gość gość

To jedna z bogatszych grup społecznych w Polsce. Każdy z nich dysponuje mieszkaniami o których młodzi mogą tylko pomarzyć. Ponadto mają stały miesięczny dochód z ZUSu bez martwienia się o jakąkolwiek pracę. Zgraja cwaniaków którym ciągle mało.

Gość gość
rozpedz się i walnij o coś twardego :D

Gość gość
Racja, niech żyją za 200 zł. Powinnismy wyjść na ulice i odmówić płacenia składek na nich. Niech sprzedają swoje mieszkania i żyją z tego

Gość gość
dobrze prawi!

Gość gość
ty chory dupku , szkoda komentować te twoje bzdety ty współczesna kreaturo nieudaczna

Gość gość
no widzę ze troll ma dzis fazę na ten temat:)

Gość gość
Wiecie ze te stare dziady odchodząc na emerytury załatwiaja sobie jeszcze prace na zlecenia, żeby dorobić do emeryturki a młodzi nie mogą znaleźć pracy!!

Gość gość
Emeryci mają mieszkania i domy warte przeciętnie 250 tysięcy złoty. Młodzi mają stres związany z pracą i zero szans na jakiekolwiek własne lokum.

Gość gość
Dziady jak chcą dorobić to niech zapieprzaja na czarno

Gość gość
rozumiem,ze mówisz o swojej esbeckiej rodzinie

Gość gość
Zakuta pało, jestem emerytką, jak pracowałam, to placilam skladki na swoją emeryturę. Nie chodzę po emeryturę do mopsu! To są prawa nabyte, bez łaski! Musialam popracowac parę lat na zachodzie, by kupic sobie mieszkanie. I nie szczuj mlodych na emerytów, to niegodziwe!

Gość gość
Oni tyko domagają się coraz większych składek od nas młodych gnojonych przez ich wieczne roszczenia. Teraz jest 1100 złoty, pewnie by chcieli naszych całych wypłat. Zgraja roszczeniowych cwaniaków.

Gość gość
Płaciliście składki na swoje darmowe mieszkanka i zupki i darmowa służbę zdrowia. Mam w d***e za co będziecie żyć, muszę myśleć o swojej starości a nie o twojej dziadu. Nawet dzieci nie mam przez was, ciekawe kto mi na starość pomoże.

Gość gość
w tym kraju nigdy nie będzie dobrze przez takich pustaków jak autor.

To fakt, wiele młodych może pozazdrościć "majątku" emerytom, ale nie całego ich życia. Przeciez ich emerytury sa śmiesznie niskie to raz, a dwa to potworzyły się firmy, które perfidnie biora za bezcen mieszkania tym starcom oferując niby pensje, która w sumie wychodzi duzo mniej niż wartość oddanego majątku!

Gość gość
Emeryci głosują na te mendy które im jak najwięcej obiecują, tylko nie widza jednej ważnej rzeczy, my młodzi na nich tyramy, a nie polityczne hieny.

Gość gość
nikt ci nie pomoze bo najczęściej takim wredotom sie nie pomaga :P

Gość gość
Emerytom się nie należą żadne emerytury, wszystko przezarli

Gość gość
tez nie mam dzieci, bo mnie nie bylo stac..kto ma, to ma wysoką emeryture, sb i stara nomenklatura...a wasi rodzice to mają takie kokosy?

Gość gość
stara prawda ze głupota ma przewagę liczebną i co najgorsze tendencje zwyżkowe

Gość gość
Przeciętny emeryt ma stałą emeryture co miesiąc średnio 1200 złoty, z tym że mają swoje mieszkania z komuny. Młody zapieprza za 1500 złoty bez własnego mieszkania. Emeryci rujnują naszą przyszłość.

Gość gość
My na emeryturze nie odpoczniemy w ogóle bo jej nie dożyjemy. Kurfa!!! Oni są mega bezczelni. Niech sprzedadza swój dobytek a nie żyją na koszt mlodych

Gość gość
Wlasciwie to do kogo ma pretensję autor tego topu? Do wlasnych dziadków, lub starszych rodziców, ze są na emeryturze i maja czelnosc jeszcze zyc, oddychac?

Gość gość
rozumiem,ze ty na starość tez wszystko sprzedasz i rozdasz :D

Gość gość
dziś Mam pretensje że musze utrzymywać bande nieznanych mi ludzi którzy mają mnie w d**pie, tylko patrzą ile mi zabrać pieniędzy.

Gość gość
Wam młodym zostawiono dorobek kilku pokoleń "starców", który Wy systematycznie rozpiep..acie, jeżeli jeszcze cokolwiek zostało do rozp.... a wolność nie jest przyswoleniem na grzech. Starcy dorabiali się od łyżki, jedli skromnie przez wiele wiele lat w aluminiowych garnkach, łatali dziury w portkach swoim dzieciom, bo nie stać było na nowe. I Bogu dziękowali, że wojny nie ma. Znacie to może z opowiadań? Nie? To poznajcie, a potem się wymądrzajcie. Wy marzycie o domach, samochodach, portfelu wypełnionym kasą. OD RAZU!!! Bo słusznie Wam się należy. Zmienic trzeba mentalność i wyrobić szacunek dla siwej głowy, która niedługo i Waszym udziałem się stanie. Przez życie się nie skacze, tylko kroczy. I krok po kroku cierpliwie, jak kto bardzo chce pracować, pracę znajdzie. Trzeba zmienić własną roszczeniową i konsumpcyjną postawę, dostosować ją do panujących realiów zaczączynając przede wszystkim od siebie

Gość gość
III Rzeczpospolita Geriatryczna System dla wiecznie niezadowolonych staruchów. :)

Gość gość
A co ty możesz wiedzieć? To właśnie wasze pokolenie wszystko rozpieprzylo. Moi dziadkowie pracowali ciężko, jedli chleb z cukrem żeby ich dzieci wychowane w komunie wszystko przej***lo. I jeszcze dostali mieszkania które teraz My splacamy.

Gość gość
I nie marze o samochodach i w czasach na Haiti. Marzę żeby na starość nie zdechnac pod mostem z emerytura 500 zl

Gość gość
dziś Przez te wasze emerytalne roszczenia młodzi nie mogą stanąć na własnych nogach bo okradacie nas z każdej złotówki, którą można przeznaczyć na kupno własnego mieszkania. Zgraja emeryckich cwaniaków.