Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego są kobiety i kobiety

Polecane posty

Gość gość
Kolejna kobieta cyborg, albo bezdzietna. Weź nie rób z siebie takiej zaradnej, bo pracując zawodowo i mając małe dziecko nie dasz rady sama wszystkiego ogarnąć. Tak naprawdę porządek masz tylko po wierzchu, a w kątach syf, który ogarniasz dopiero przez weekend, albo nawet i nie. Nie wierzę, że każde pranie prasujesz i nie masz od czasu do czasu ugotowanego obiadu na dwa dni. Tak jest bez jakiejkolwiek pomocy, choćby ze strony męża. wiesz co sie pracujacej zawodowo kobiecie należy? ODPOCZYNEK PO PRACY! Dokładnie tak, jak jej mężowi. Bo też jest człowiekiem! xx Ani cyborg ani bezdzietna :) Domem zajmujemy sie wspolnie z mezem, dziecmi też :)Nie prasuje niczego, bo.. nie lubie :) Jak trzeba mąz prasuje :P Obiad zawsze na 2 dni przygotowany, po co codziennie gotować ? Dom nie jest na błysk,bo to nie muzeum , ale z podłogi zjesc bez zatrucia mozna :P Na relax tez jest czas :) Wszystko sie da samemu ogarnąć :) Korzystam tylko z usług przedszkola :D

Gość gość
Kurcze mamy 21 wiek a tu dalej taki ciemnogród,robienie z prowadzenia domu zajęcia na miarę nobla,myśle że jeszcze z 2 pokolenia i w Polsce ten tok myślenia tez pójdzie do lamusa, szkoda że nie doczekam

Gość gość
Pani adwokat nie powinna miec dzieci.. Pomieszanie piorytetów. W takich sytuacjach zawsze ktos cierpi. x A w innym temacie napiszesz, że płodzenie dzieci bez ugruntowanej pozycji zawodowej i bez pieniędzy to nieodpowiedzialność i patologia.

Gość gość
Pewnie ze da się wszystko samemu ogarnąć ale się pytam po co?!Analogicznie-pranie tez można robić ręcznie ale po co?! skoro jest pralka

Gość gość
no to żyj jak sobie chcesz ale czemu cię boli, że ktoś ma pomoc że aż musisz pisać jakieś suche filozofie na jego temat? ja nie lubię prac domowych i co w tym złego? kiedys się organizowałam i to robiłam ale teraz nie mam zamiaru! Moja mama np wszystkie rzeczy pierze ręcznie, bo lubi, a ty pierzesz wszystko ręcznie? ale niedorajda z ciebie! nie ważne, że nie lubisz i to bez sensu skoro jest pralka masz to robić, bo jak widać są ludzie którzy to robią i nie umarli od tego to tylko kwestia organizacji. Czemu nie pierzesz wszystkiego ręcznie? no bo jest pralka i napewno nie usmiechałoby ci się męczące babranie w wodzie godzinami. Ja tak samo zatrudniam kogoś kto robi to czego ja nie lubię

Gość gość
Ani cyborg ani bezdzietna usmiech.gif Domem zajmujemy sie wspolnie z mezem, dziecmi też usmiech.gif Nie prasuje niczego, bo.. nie lubie usmiech.gif Jak trzeba mąz prasuje jezyk.gif Obiad zawsze na 2 dni przygotowany, po co codziennie gotować ? Dom nie jest na błysk,bo to nie muzeum , ale z podłogi zjesc bez zatrucia mozna jezyk.gif Na relax tez jest czas usmiech.gif Wszystko sie da samemu ogarnąć usmiech.gif Korzystam tylko z usług przedszkola smiech.gif xxx O właśnie! Dokładnie o to mi chodziło i o tym pisałam, że bez pomocy się nie da. Jeśli twój dom to nie muzeum to nie pyskuj tutaj o możliwej zaradności kobiet pracujących zawodowo. Wyszło szydło z worka, jaka zaradna jesteś i jak to super wspaniale SAMA! dom ogarniasz :) Ty masz i ja mam do pomocy męża, który nam połowę domu ogarnie, a inne, których na to stać mają do pomocy 3 razy w tygodniu gosposię, która im dom wymyje na błysk, więc o co ci chodzi?

Gość gość
gość dziś pani adwokat nie powinna miec dzieci? hahahahha No następne pocieszanie się kafe-kury tak jesteś tępą kafe-kurą i to ty nie powinnaś mieć dzieci, bo wychowasz je na taki tępy motłoch jakim sama jesteś. Kiedyś nikt się nad dziećmi nie trząsł i przy cycu do 18-stki nie trzymał, bo biedota pracowała w polu i maluchy zostawały ze starszakami i babciami w domu, a niemowlęta zabierało się w pole, kładło się w cieniu i tylko karmiło co jakiś czas. W bogatych rodzinach były nianie i guwernantki, a mama była od przytulania, zabawy raz dziennie tak jak i tato i świat funkcjonował. To wy wprowadziłyście jakąś nową modę klosza i wysiadywania dużych dzieci!

Gość gość
wiesz autorko dam Ci tylko 1 radę : nie zakładaj tu tematów bo tu na tym forum nie ma kobiet. Są prostaczki, prymitywy i tępe dzidy, jak widać po ponad 80 odpowiedziach na Twój post.

Gość gość
a ty największa z nich :D nie wiedziałam, że trzeba głaskać mistrzynię mopa i patelni za to, że jedzie na dziewczynę, która nie chce być kurą :D

Gość gość
autorka pisała, że pisze tą wiadomość nie po to aby się chwalić i nie chce aby tak to zrozumieć, dlaczego większość bab tutaj więc nie potrafi czytać ze zrozumieniem ? Jakieś kłopoty z inteligencją ? Lenistwo i tłuszcz wylewający się z cielsk spowodowany nieróbstwem już widocznie całkiem mózg wyżarły

Gość gość
Ja akurat jestem chuda jak szkapa

Gość gość
no to przy takiej chudości pysk żmii jeszcze gorzej wygląda niestety ;)