Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koris93

Możliwe, że jest w ciąży po tabletce ( Escapelle)?

Polecane posty

No więc mojej dziewczynie okres skończył się w środę 22, uprawialiśmy sex w sobotę 25 z prezerwatywą, która pękła podczas. (według kalendarzyka okres płodny), plemniki żyją (3dni chyba). Wczoraj czyli 27kwietnia o 18:16 wzięła tabletkę Escapelle, tabletkę przyjęła po ponad 35 godzinach od wpadki, tabletka działa do (72H), objawy jakie dostała po 2 godzinach od przyjęcia tabletki to :lekkie mdłości, otępiałość, senność, zmienność ciepła (raz zimno, raz gorąco). Dzisiaj rano 28 kwietnia miała objawy mdłości, oraz totalny brak sił, po wyjściu na dwór było już lepiej. Teraz oznajmiła mi, że nie jest już tak zmęczona jak wczoraj, oraz nie ma takiej "otępiałości", że ma tylko bóle jajników oraz głowy. Mam pytanie do pań, czy miałyście podobne objawy? Ile one trwały? Czy pomimo tabletki zaszłyście w ciążę? I co radzicie dalej robić?

Gość gość
Nic. Pozostało czekać na okres, pewnie przyjdzie. Pozniej radzę zastanowić sie nad inna metoda niż gumy.

Gość gość
Czekaj 9 miesięcy to się dowiesz.

Mam nadzieję, że przyjdzie ten okres, ale nie wiadomo kiedy. Powinna mieć następny za 14 dni, ale przez tą tabletkę okres może się spóźnić o kilkanaście dni. Inna antykoncepcja? Na pewno będą to tabletki, lecz tym razem nie PO, tylko przed.