Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie że UFO istnieje?

Polecane posty

ja już w nic nie wierze nawet w ufo zakładam, że wszystko o czym słyszałem jest kłamstwem i manipulacja, cieniem, zwielokrotnionym odbiciem, maską a nawet kurtyną na której wyświetlany jest spektakl...nie wspominajac o majtkach:P

majtki to nawet lepsze określenie bo oprócz istoty rzeczy oddaje równiez moje motywacje:)

Gość gość
Majtki to najgorsza kurtyna. Szczególnie te na statkach. Bosmani są lepsi.

zakładam, że wszystko o czym słyszałem jest kłamstwem i manipulacja, cieniem, zwielokrotnionym odbiciem, maską a nawet kurtyną na której wyświetlany jest spektakl...nie wspominajac o majtkachjezyk.gif X Wszystko jest iluzja

pewnien ie jedna miała takiego majtka na sobie w przeciwieństwie do bosmana zatem jestes w błędzie:P

"wszystko jest iluzją" mam nadzieje, że majtki nie sa iluzja:P

Jak wszystko to wszystko :p co jest zarazem pocieszajace (Rockefeller tak naprawdę nic nie ma materialnego) a zarazem smutne trochę

a co mnie obchodzi jakiś piertolony cweluch. co najwyżej jego córki i wnuczki o ile sam ich już nie przeleciał

Gość gość
Napisałeś że wszystko jest bla..bla..bla...tak więc majtki i bosmani także to jak mogę być w błędzie? Albo wszystko i wszyscy albo są wyjątki .

Ale i one są iluzja :p Ale o tym kiedy indziej bo dzisiaj nie mam głowy do tego :(

nie no w modelu iluzjonistycznym co najmnie jeden iluzjinista musi byc prawdziwy bo inczej nie byłoby iluzji. to jest oczywista implikacja i tego trzeba sie trzymać.

no chyba, że krtos wierzy w samorzutne powstanie i ewolucje oraz selekcje naturalną iluzji

a jeszcze ważniejsze co z tym zrobie jak juz to zobacze. chociaz to akurat jest w miare jasne juz na tym etapie:)

Kiedy mówimy, że widzimy, w rzeczywistości postrzegamy efekt wywołany przez bodźce optyczne. Docierają one do oka po zamianie w impulsy elektryczne. Oznacza to, że „widzenie” jest odbieraniem impulsów elektrycznych z mózgu.

Taka sama sytuacja dotyczy innych zmysłów: dźwięki, zapachy, czucie i smaki odbierane są przez odpowiednie części naszego mózgu jako impulsy elektryczne

Wszystko wokół to jedynie wytwór naszych własnych zmysłów takich jak wzrok, słuch czy dotyk. W wyniku tego, że mózg interpretuje dane w centrum wzroku i innych centrach, przez całe życie nie konfrontujemy się bezpośrednio z materią, która nas otacza, tylko z tym, co odbiera i interpretuje nasz mózg

To, co widzimy, słyszymy, czujemy, dotykamy i smakujemy, to nic innego, jak impulsy elektryczne powstające w mózgu.

aczkolwiek jako doświadczenie potwierdzajace zewnetrzne pochodzenie bodźców jest to dla ciebiue eksperyment bezuzyteczny:)

Każdy obiekt jest tylko sumą spostrzeżeń, a percepcja to jedynie proces natury duchowej. Dlatego też można stwierdzić, że tak naprawdę istnieje tylko świat wrażeń. Postrzegana przez nas rzeczywistość powstaje i egzystuje jedynie w naszym mózgu.