Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polakom odbilo w glowach

Polecane posty

Gość gość
Wiekszosc mysli, ze dobrobyt mozna wprowadzic nie przez prace a przez drukowanie pieniedzy. x Wprowadzajmy go więc jak dotychczas. Korupcją nazywaną potocznie reformami albo błędami polityków. Kto napisał że trzeba pieniądze drukować? Pewnie se to z podtekstu wytrzasnąłeś?

Gdybyście się wsłuchali dokładnie co jest między wierszami, to będziecie wiedzieć że: 1. Nikt nie obniży wieku emerytalnego, nawet jak Prezydentem będzie Duda a premierem Kukiz. Premierem co najwyżej będzie Kaczyński, a ten jeszcze nigdy nikomu na rękę nie poszedł, nawet swojego brata zabił. 2. Nikt nie obniży podatku vat; 3. Duda jest zacofanym katolem, więc głosując na niego, głosujecie na decyzje biskupów, pamiętam jak Jarek stawał się przyjacielem Niemców i Rosjan, ale tylko do wyników, potem wrócił do normy, podobnie jest z Dudą. 4. Jedynym celem tej prezydentury jest stawanie wszystkim na przeciw, a skoro będzie się stawiał rząd, to postawią się inni. Dzisiaj Polska nie jest potrzebna światu i UE. Czas sobie to powiedzieć. Gdyby wycofać wszystkie pieniądza jakie UE wpakowała w Polskę, to rolnicy na protesty jechaliby furmankami a nie wypasionymi traktorami wartości mieszkania. 5. Przy wszystkich swoich wadach Komorowski nie ingeruje w gospodarkę i dobrze. Jako przedsiębiorca, przez ostatnie lata, miałem lata spokoju. 6. Duda jest jednak kimś kto jest w zastępstwo a nie głównym przedstawicielem swojej partii, bo PIS to partia a partii się nie zdradza. Nie chcę mi się dalej wypisywać tego dlaczego głosuję na Bronka, bo po co, i tak wiecie lepiej. Wam wystarczy zawołać że obniżę podatki, że obniżę wiek emerytalny itp itd. Ale do tego trzeba wspomnieć o kosztach, bo o nich nikt nic nie mówi. I pełna zgoda w sprawie JOW. To da gwarancje, że żadne inne śmieszne partyjki nie wejdą do sejmu.

Gość gość
A co wy się tak Rydzyka boicie?Nie kto inny jak Rydzyk cały czas woła o godziwą pracę i płacę,upomina się o tych co wyjechali i nawołuje do uczciwości…

Gość gość
PO to też partia,której się nie zdradza.A Bronisław jest z PO.

Gość gość
Tylko platfusy biją pianę, a komora sywieziemy na taczkach z belwederu i wrzucimy na kompostownik, jak zresztą to całe skorumpowane PO :).

Gość gość
Nawołuje do uczciwości wyciągając pieniądze od emerytów czy malwersując pieniądze zebrane na ratowanie stoczni (a to były ogromne pieniądze).

Gość gość
Nikt się rydzyka nie boi. Jego wadą jest to że jest zwykłym złodziejem takim samym jak cała ta maszynka do wyłudzania pieniędzy zwana kościołem. To jest po prostu chciwy kanciarz.

Gość gość
pobierampliki...xNic dodać, nic ując. Sama prawda.

gość dziś Wybierajac pacholka Rydzyka na prezydenta X A Bredzislaw czyim jest pacholkiem jak nie Tuska? A bely premier czyim jak nie makreli? Ja chce prezydenta który będzie reprezentował interes narodu ,a nie obcych :o Wole dac szanse Dudzie

Gość gość
No właśnie. Interes narodu.A Duda reprezentuje interes kk o czym mówił np przy sprawach in vitro czy konwencji antyprzemocowej.

Gość gość
jak pokazywał TVP info( rozmowa nałęcza i Szydło) to przecież skandal! Komorowski złoży do senatu wszystkie projekty obywatelskie(wyciągnie ze śmietnika) i to będzie jego plan na wygranie II tury! teraz? miał 5 lat! zanim podpisał ustawy.Za każdym razem mówił,że nie ma takiej potrzeby,że Parlament został wybrany w wyborach demokratycznych przez Polaków i trzeba mu zaufać,że w naszej sprawie działa! A teraz przebudził się wczoraj rano(chyba nie spał całą noc i w głowie powstawały różne wizje) i ogłasza,że złoży wnioski o referenda obywatelskie bo naród jest suwerenem.A do tej pory tego nie widział? A może po głosach Kukiza o suwerenie ,ktoś mu wytłumaczył co znaczy słowo "suweren"? Żenada do tego stopnia,że ręce opadają, nawet już to nie jest śmieszne!

Gość gość
Referenda to tylko głos ludzi. Nikt nie musi się do tego stosowac.A referendum w sprawie JOWów jest bez sensu.podobnie jak np w sprawie podwyższenia wieku emerytalnego.

Gość gość
Jako przedsiębiorca płacisz ludziom grosze,najprawdopodobniej umowy mają ludzie u Ciebie śmieciowe albo za najniższą krajową.I tylko Ty jesteś zadowolony.Tylko pytam z czego?To Tobie powinno zależeć na tym aby ludzie pracując u Ciebie dużo zarabiali i dorobili się wysokiej emerytury.To przez takich jak Ty podniesiony jest wiek emerytalny bo składki wpływają do ZUS najniższe albo wcale.Kiedyś mówiono:,,daje Pan Bóg władzę pomódlmy się o rozum,aby dobrze rządzić,,teraz ,, mamy władzę aby nam się lepiej żyło,,

Gość gość
Płaci się ludziom tyle ile można. W większosci firm tak jest.

Gość gość
Mówiłam że kampania przed drugą turą będzie się opierała na straszeniu ludzi ? Autor właśnie usiłuje to robić! Kto mu wierzy w te dyrdymały? Ktoś jeszcze w to wierzy? Duda to jest zaledwie początek! Polacy chcą iść dalej! Duda matole jest początkiem procesu który się musi wydarzyć- nic więcej Jeśli widzisz w wyborze Dudy jakiś cel to jesteś skrajnym debilem! To jest konieczne żeby Duda wygrał To jedyna droga by powoli odsunąć od władzy partie systemowe - a to jest cel Polaków! Jestem przekonana że powstaną nowe partie ze starym składem-trzeba je ignorować.

Gość gość
Procesu? Początek? Jakiego i do czego?

Gość gość
To jedyna droga by powoli odsunąć od władzy partie systemowe - a to jest cel Polaków! xxWybierając na prezydenta faceta którym steruje szef jednej z partii systemowych?:D

Gość gość
Shatyn a kogo reprezentuje Komorowski?

Gość gość
Shatyn -wiedziałam że ty tego nie zrozumiesz! Proces-mówi ci to coś? Znasz definicje procesu? To jest 20lat na przykład!

Gość gość
Siebie i PO.

Gość gość
Referenda to AŻ głos ludzi,czyli pracodawców.Coś Ci się chyba pomyliło.Właśnie teraz Komorowski płaci za to,że uwierzył iż nie musi się stosować do głosu narodu.

Gość gość
Shatyn -wiedziałam że ty tego nie zrozumiesz!Proces-mówi ci to coś?xxMówi. Ale ja pytałem o JAKI PROCES chodzi.

Gość gość
Procesu który będzie przybliżał Polske do ustroju jaki panuje obecnie w Szwajcarii.

Gość gość
Polska chce być Szwajcarią -nic w tym złego.

Gość gość
W Szwajcarii panuje demokracja i kapitalizm o ile mi wiadomo... Podobnie jak w Polsce.\Z tym, że tam jest bardzo obywatelski naród czego w Polsce nie ma. I długo nie będzie.

Gość gość
Gdyby wycofać wszystkie pieniądza jakie UE wpakowała w Polskę, to rolnicy na protesty jechaliby furmankami a nie wypasionymi traktorami wartości mieszkania. x To ten dobrobyt według ciebie unii zawdzięczamy? ;) Nie naszym sprzedajnym politykom? ;) Wiemy to od dawna. To głównie bogaci przedsiębiorcy spoza granic pl korumpują polityków po to właśnie aby na naszej stracie robić tutaj złote interesy. Przy gigantycznych dochodach z firm otwieranych w krajach w których politycy stawiają własny naród de facto pod ścianą, bo przecież albo będą zapieprzać za michę kaszy albo zdechną, cena za którą sprzedaje się wszawy zdrajca który do władzy się dostał jest wydatkiem wręcz bez znaczenia. Wiemy od dawna że prawdą jest to co powiedziałeś ale niestety zasługi nie liczy się ani tym jak dużo ktoś dał ani za jak mało ktoś inny się sprzedał i dlatego uważamy że za ten dobrobyt konsekwencje i nasi politycy powinni ponieść i to bardzo poważne.

Gość gość
Shatyn:D ha ha ha mylisz się! I te wybory tego dowiodły Jesteśmy szalenie wręcz nieprzyzwoicie OBYWATELSCY!:p HA HA HA NIE UDAŁO CI SIĘ TYM RAZEM shatyn ty HEITERZE!

Shatyn Przestan juz straszyć KK bo to juz nudne , za każdym razem ta sama strategia . Zmiencie płytę :o I w doopie mam in vitro czy konwencje antyprzemocowa !Dzisiejsza władza nie różni się w obecnej chwile niczym od tej sprzed przemian mamy pierwszego sekretarza i rząd kolesi. Wole rządy katola niż postkomucha :o

Gość gość
sHATYN POLACY SĄ MĄDRZY i nie zmieni tego 1000000 darmozjadów administracji państwa!

Gość gość
Obywatelscy? Polacy?:D:DPopatrz na to co się dzieje na ulicy. Na te stosy papierkó rzucanych przez ludzi, na dewastacje ławek czy innych urządzeń publicznych.Na chamstwo na ulicach...Tak się zachowuje społeczeństwo obywatelskie?:D:D:D