Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polakom odbilo w glowach

Polecane posty

Gość gość
W żaden sposób w Konstytucji RP nie określono, że małżeństwo to może być związek TYLKO kobiety i mężczyzny...

Gość gość
Jakie widzicie rozwiązanie? Podnieść składki i podatki - złodziejstwo. Podnieść wiek emerytalny - skandal. No to chyba świetny argument dodrukowania pieniędzy się sprawdzixxDokładnie...:D

Gość gość
Shatyn jak ty masz takie prozaiczne problemy w życiu to jedź tam gdzie ich mieć nie będziesz! Państwo trzeba zmieniac po kolei a nie od d**y strony tak jak sugerujesz!

Gość gość
Shatyn dziś Skoro wybieramy sobie ludzi którzy nami będą rzadzić to w pewnym sensie jesteśmy dla nich poddanymi, bo musimy słuchac tego co nam powiedza i się do tego stosować. x Gardło sobie zedrę a ty i tak we własnej ocenie pozostaniesz klasą niższą choć nie mam bladego pojęcia skąd ci się to bierze. Oby polaków czujących się dobrze w roli poddanych było jak najmniej. Ps. Nie chcę zasugerować że jest w tym coś złego ale laski też pewnie lubisz dominujące?

Gość gość
pobierampliki dziś "10:55 ty jesteś głąbem bo bzdury piszesz!"xxxWskaż jednąxx:D:D:D Obawiam się że jednak Ci nie wskaże...:D

Gość gość
Shatyn, od twoich lewackich poglądów rzygać się chce.

Gość gość
11:05Wszystko co piszesz to bzdury Poszukaj odczytaj i zrozum!

Gość gość
gość dziś Shatyn jak ty masz takie prozaiczne problemy w życiu to jedź tam gdzie ich mieć nie będziesz!Państwo trzeba zmieniac po kolei a nie od d**y strony tak jak sugerujesz!xxDziekuję za radę ale jestem patriotą i nie mam zamiaru się nigdzie wybierać.A problemy mam takie same jak większość Polaków.PAństwo trzeba zmieniac i ulepszać we wszystkich aspektach.

Gość gość
gość dziś Shatyn, od twoich lewackich poglądów rzygać się chce.xxNo to wskaż JEDEN mój lewacki pogląd i krótko uzasadnij ocenę..

Gość gość
Shatyn tobie tez wskazuję przeczytaj co piszesz na kafe i zrozum że to wszystko to bzdury a tyś jest albo głąbem albo ktoś ci bajek naopowiadał a ty uwierzyłeś!

Gość gość
Gardło sobie zedrę a ty i tak we własnej ocenie pozostaniesz klasą niższą choć nie mam bladego pojęcia skąd ci się to bierze. Oby polaków czujących się dobrze w roli poddanych było jak najmniej.Ps. Nie chcę zasugerować że jest w tym coś złego ale laski też pewnie lubisz dominujące?xxxJA klasa niższą?RAczysz oczywiście żartować...Polacy w roli poddanych?Kto Ci takich bzdur naopowiadał.

Gość gość
gość dziś Shatyn tobie tez wskazuję przeczytaj co piszesz na kafe i zrozum że to wszystko to bzdury a tyś jest albo głąbem albo ktoś ci bajek naopowiadał a ty uwierzyłeś!xxxNo to nie będzie dla ciebie problemem zacytowanie JEDNEJ takiej bzdury i uzasadnienie swojej oceny na podstawie ogólnie dostępnych źródeł...:D

Gość gość
Shatyn zrozum to k/u/r/w/a mać je/ba/na do ciężkiej ho/le/ry! Jesteś tak głupim człowiekem że aż się nie chce o tym dyskutować nikomu! Strata czasu Jesteś chłopie debilem!

Gość gość
Pokornie dziękuję za ocenę ale będzie ona prawdą tylko w takim wypadku, jeśli ja uzasadnisz opierając się na ogólnie dostępnych źródłach.:DJeśli tego nie będziesz potrafił zrobić wskażesz na siebie jako na osobę odpowiadajacą zawartości twojego postu...

Gość TakaJestPrawda
A z debilami się nie dyskutuje bo to strata czasu

Gość gość
Shatyn dziś To nie moja opinia. Tak jest na całym demokratycznym świecie. x To JEST twoja opinia a nie jest tak na przykład we wspomnianej wcześniej szwajcarii ale we francji do której ciągle wracam bo jest ona tutaj najlepszym przykładem. My polacy powinniśmy się właśnie od francuzów nauczyć poszanowania dla własnej godności i dumy nie pozwalającej zginać kark pod pręgierzem chciwych zdrajców. Poza tym odpowiedź prawidłowa brzmi następująco: Nie ma tak nigdzie na świecie gdzie świadomość społeczna jest tak wysoka że obywatele potrafią z demokracji skorzystać. Najbliżej mamy do krajów skandynawskich w których jest właśnie to co mówię. Oni nie czują się ani gorsi ani nawet głupsi. Wybierają rządzących na stanowiska administracyjne a nie na królewskie trony. Król jest atrakcją turystyczną i maskotką państwa choć ja uważam że to darmozjad. Poziom życia w tych krajach jest tak wysoki że na darmozjada mogą sobie dla kaprysu pozwolić.

Gość gość
art. 18 konstytucji stanowi, iż "małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej". W ocenie Sądu z tego przepisu wynika "przyznanie heteroseksualnej parze małżeńskiej ochrony i udogodnień, jakie nie przysługują parom, które nie chcą lub nie mogą zawrzeć małżeństwa". x x x "Konstytucyjne znaczenie małżeństwa dla istnienia rodziny uzasadnia szczególne unormowanie o charakterze protekcyjnym i promocyjnym w systemie prawa. Nie mogą być one kwestionowane z powołaniem na inne normy konstytucji, w szczególności art. 32 (zasada równości, zakaz dyskryminacji) x x x Znalazłem w/w konkretny zapis w Konstytucji RP i podstawiłem Ci pod nos. x x x x Shatyn czytaj ze zrozumieniem.

Gość gość
Przeczytałem i zrozumiałem. Ale ty chyba nie..:O

Gość gość
Shatyn już ci napisali! Przeczytaj swoje wypowiedzi zrozum i nie kompromituj się więcej!

Gość gość
To JEST twoja opinia a nie jest tak na przykład we wspomnianej wcześniej szwajcarii ale we francji do której ciągle wracam bo jest ona tutaj najlepszym przykładem. xxI w Szwajcarii wybierają rząd, żeby nimi rzadził. We Francji też.

Gość gość
Oni nie czują się ani gorsi ani nawet głupsixxA czy ja napisałem, że jesteśmy gorsi?Nie. Napisałem tylko, że wybieramy mądrzejszych od siebie. Ta mądrość wynika np z tego, że mają możliwości i na tyle wiedzy, żeby skorzystać z pomocy najtęższych umysłów w Polsce, czego my, zwykli ludzie nie możemy zrobić.NA wykłady też chodzimy, żeby słuchać ludzi mądrzejszych od siebie a wybraliśmy ich wybierając uczelnie.

Gość gość
Ustrój polityczny Szwajcarii. Szwajcaria jest federacją demokratyczną oraz parlamentarną, gdzie na szeroką skalę wykorzystywana jest instytucja referendum (demokracja bezpośrednia). Szczególnie silna pozycja parlamentu i władz kantonalnych. Szwajcaria jest związkiem państw. Tworzą ją republiki będące kantonami konfederacji, posiadające charakter organizmów państwowych. Jest to wyrażone nawet w ich oficjalnym nazewnictwie np. oficjalna nazwa Jury to Republika i Kanton Jura. Konstytucja przeprowadza podział kompetencji pomiędzy federację a kantony. Zgromadzenie Federalne (parlament) to najwyższa władza rządząca Szwajcarii. Nie ma żadnych tzw. "hamulców" – nie można rozwiązać jej izb przed upływem kadencji. Wybiera również członków rządu (Rady Związkowej) i Trybunału Federalnego. Nazywa się to "rządami zgromadzenia" – supremacja parlamentu nad pozostałymi władzami, które sam powołuje i sam nimi kieruje oraz kontroluje. Nie mają one możliwości hamowania jego poczynań lub tym bardziej przeciwstawiania się mu. Konstytucja szwajcarska, pomimo powyższego, posiada przepisy o trójpodziale władz. Nie ma jednak tam zagwarantowanej ich równowagi. Inna charakterystyczna cecha systemu szwajcarskiego to bezpośredniość – zarówno legislatywa, jak i egzekutywa mają równy stopień legitymizacji politycznej.

Gość gość
Znalazłem w/w konkretny zapis w Konstytucji RP i podstawiłem Ci pod nos.xxAle do czego on się odnosi tzn po co mi zacytowałeś ten fragment Konstytucji RP???

Gość gość
To prawda o Szwajcarii.Ale co ma z tego wynikac dla naszej dyskusji?

Gość gość
Uwaga uwaga uwaga !!! x x x Shatyn zaprzecza art. 18 Konstytucji RP !!! x x x Mówiącym iż: art. 18 "małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej"

Gość gość
Shatyn zaprzecza art. 18 Konstytucji RP !!!xxNiczego takiego nie napisałem...

Gość gość
Shatyn dziś Bo jest stopniowa poprawa. x O kim mówisz? O sobie? Mnie też się polepsza ale mój wzrok sięga dalej niż do czubka nosa. To gadanie chyba nie ma sensu. Ty wierzysz w to co wskaźniki ekonomiczne mówią a skoro rzeczywistość im przeczy to znaczy że rzeczywistość jest w błędzie i kropka. Ty powtórzysz słowa polityków i ty powtórzysz ich propagandę a rzeczywistość i żyjący w niej nieszczęśnicy niech się walą na ryj.

Gość gość
żegnam shatyn skoro przeczysz zapisom Konstytucji RP to nie mamy o czym rozmawiać podaj sobie rękę z Bredziławem Komoruskiem

Gość gość
Napisane jest"xart. 18 "małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej"xxŻe małżenstwo JAKO związek kobiety i mężczyzny podlega...Czyli wynika z tego, że tylko takie małżeństwo znajduje się pod ochroną. I nic więcej.

Gość gość
gość dziś żegnam shatyn lapka.gifskoro przeczysz zapisom Konstytucji RP to nie mamy o czym rozmawiaćpodaj sobie rękę z Bredziławem KomoruskiemxxxNie przecze co powyżej napisałem i uzasadniłem.