Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komorowski: "Niech weźmie kredyt albo znajdzie inną pracę"

Polecane posty

Gość gość
zabolała prawda?

Gość gość
Tak. Bardzo mnie boli ;) Dwie kadencje peo sprawowało niepodzielna władzę a ty dziś piszesz (dziś gdy pewne jest już że peo dostanie wypowiedzenie) że peo coś nam da choć przez dwie kadencje jedynie odbierało. Taka prawda rzeczywiście mnie boli i to boli do tego stopnia że bez wahania strzeliłbym po takich słowach w łeb tuskowi lub każdemu innemu bandycie współpracującemu z tym sk*ur*wy*sy*nem przez cały okres dobrobytu jakiego doświadczaliśmy. Przestań pieprzyć kretynie.

Gość gość
Prawdę widać na lotniskach w terminalach odlotów

Gość gość
widac prawdę, że Polska jest krajem wolnym i każdy może polecieć tam gdzie chce i gdzie mu będzie lepiej

gość dziś Większego obciachu od tego jaki robił nam wałęsa nie zrobi już nikt a poza tym mamy większe zmartwienia niż obciach. Komorowski nie przez obciach musi bezwzględnie odejść ale przez bandycki sposób rządzenia. Przez to że nie liczy się z wolą nawet stu procent narodu i podpisuje nakaz pracy do śmierci. Odejść też musi po to aby przystopować działania peo. Gdyby został i to teraz gdy peo rozumie iż prawdopodobnie trzeba będzie jesienią odejść peo mogłoby wyrządzić nam wiele szkód a ten buc by wszystko podpisał. Kto później odkręci te wszystkie ustawy które być może spowodowałyby przepływ kapitałów na konta mafiozów jako zapłata ze jakieś ogromne niepotrzebne nam inwestycje? Ja się po tych bandytach spodziewam dosłownie wszystkiego ponieważ udowodnili że nie liczą się z nikim i z niczym. x Zgadzam się w 100%.

Gość gość
Siostra tego chłopaka musi być skończoną sierotą życiową jeżeli szukała pracy przez trzy lata. Rozumiem, że Bronek powinien zaproponować jej szefowanie swoją kancelarią?

Gość gość
No co Ty? Powinna dostać rentę rządową! Bo szukanie przez trzy lata pracy świadczy o powaznym niedorozwoju umysłowym lub zaburzeniu psychicznym.

Gość gość
Renta to obiekt pożądania wyborców Prezesa. Dajmy renty wszystkim kobietom w województwach wschodnich. Boom demograficzny zapewniony, jak do tego dołączymy utrudniony dostęp do antykoncepcji i co niedzielne kazanie księdza dobrodzieja to problem przyszłych emerytur sam się rozwiążę.

Gość gość
Trzeba podpowiedzieć Dudzie.

Gość gość
Czyli winny chlopak a pan prezydent genialnie i inteligentnie odpowiedzial ? Czy tak ? A może suflerki nie zabrał ?

Gość gość
Pan Prezydent odpowiedział zgodnie z prawdą. Czy winny chłopak? Nie. Ale nie musiał zadawac kretyńskiego pytania.

Gość gość
Winna jest siostra tego chłopaka. Jest winna swojego życiowego nieudacznictwa. Takie właśnie pasożyty i życiowe niedojdy uważające, że wszystko się samo załatwi, po przecież zadaliśmy pytanie prezydentowi to zakała tego kraju Prezydent ma "dać, poradzić". Radź sobie sam.

Gość gość
Chłopak jeszcze młody, ale jak dorośnie pewnie też będzie "szukał pracy przez trzy lata". Już to sobie wyobrażam: "Panie Prezydencie Duda, od trzech lat szukam pracy, jaaaak żyyyyć, paaaanie prezydencie Duda"

Gość gość
Jak żyć Panie Prezydencie? Jak żyć?:D

Gość gość
W "mojej" cukierni wisi ogłoszenie o pracy na sezon (od teraz do października). 1200 na ręke. Chętnych brak a to tylko podawanie lodów.

Gość gość
Ha dokładnie,ogłoszenie mojego męża o poszukiwaniu pracownika na budowę z kwalifilkacjami wisi w pośredniaku bez mała pół roku,początkowo mąż oferuje najniższą krajową ale jak pracownik się sprawdzi i rzeczywiście ma umiejętności o jakich pisał w CV to zarabia na rękę ponad 3500,jednak chętnych brak

Gość gość
Siostra tego chłopaka pewnie szukała pracy w swoim rzadkim zawodzie, lub miała wysokie wymagania nie przystajace do jej osoby. Pracy jest sporo, chętnych brak. W Biedronce i innych marketach szukają cały czas pracowników.

Gość gość
Takkkkk... a Duda sprawi, że będziecie zarabiać po 10 tys .. :)))

Gość gość
To jest pewne. Jak tylko Duda dojdzie do władzy natychmiast podniesie zarobki dla wszystkich, zwiększy emerytury i renty. Zmniejszy wiek emerytalny nawet do 55 lat. Będzie po prostu wspaniale i wreszcie będzie prawie i sprawiedliwie.

Gość gość
Praca prawie niepłatna oczywiście jest, taka z wynagrodzeniem poniżej minimum biologicznego. Powiecie że żadna praca nie hańbi ??? Żadna z wyjątkiem pracy za darmo. Podjęcie pracy za wynagrodzenie poniżej minimum biologicznego jest powolną samozagładą A pracy z wynagrodzeniem za minimum socjalne , niestety nie ma , bo jest rozchwytywana jak świeże bułeczki.

Gość gość
dziś Socjalistyczny POPiS doprowadzi do tego że nic nie będzie się w Polsce opłacało i wszyscy wylądują w bagnie bezrobocia.

Gość gość
"Winna jest siostra tego chłopaka. Jest winna swojego życiowego nieudacznictwa." Ta siostra nie kandyduje na prezydenta, więc jaka ona jest niekompetentna i roszczeniowa nie ma znaczenia. Prezydent odpowiedział totalnie od czapy. "Znajdź lepszą pracę" - to właśnie zrobiło ponad 3 mln jej rówieśników (za granicą), którzy nie są nieudacznikami. Wielu z nich kupiło tam mieszkania. O to chodziło Bronkowi? Nikt nie oczekuje, by prezydent dawał komuś mieszkania i załatwiał pracę. Ale mógłby np.powiedzieć, że rozumie przyczyny problemu: nadmuchany rynek nieruchomości, wysokie koszty pracy, wyprzedaż polskich zakładów, może kryzys... Nie wiem jakie on tam przyczyny uważa za prawdziwe i dodać, jakie widzi sposoby na rozwiązanie. Bo tą wypowiedzią pokazał, że nie ma na ten temat żadnej refleksji i jest zdziwiony, że ludzie na niego nie chcą głosować. Nawet nie wie, co ma obiecywać.

Gość gość
Ludzie zaradni życiowo właśnie tak robią: znajdują lepszą pracę, biorą kredyty, część zamiast "szukać pracy przez trzy lata" wyjeżdża zagranicę, bo są wolnymi ludźmi, a nie przywiązanymi do pługa roszczeniowcami.

Gość gość
Jak Duda chce wspomagać uciemiezonych to niech założy fundacje dla meneli. Nikt mu nie broni zbierać środków a od pieniędzy podatników nich trzyma łapy daleko. PiS to cwaniaki. Jak ekonomisci zaczęli w 2007 roku pisać o nadchodzacym kryzysie to szybko oddali władze, chcieli cala odpowiedzialnosc zrzucić na platformę, zatopić ja. Jak widać dobre rządy platformy nie tylko jej nie zatopiły ale jeszcze Polska jako jedyna była na plusie.

Gość gość
lepszą pracę? a to przepraszam bardzo kasjerka, sprzątaczka nie może godnie zarabiać. Chcecie żeby wszyscy byli lekarzmai, prawnikami i może prezydentami? a kto za was śmieci wywiezie, kto wasze g****a posprząta, kto wam chleb sprzeda? wyborcy PO to tkaie ciemnoty właśnie, które nie zdają sobie sprawy z tego, ze Państwo tworzy łańcuch społeczeństwa i w państwie każdy musi mieć godne życie by Państwo funkcjonowało. To dlatego wyjeżdżamy za granicę, bo tma już dawno zrozumieli, ze aby jeden był bogaty to drugi musi też godnie żyć i z życia być zadowolonym. Tak to działa. Ale wam się wydaje, ze państwo dla bogatych tylko i przedsiębiorczych istnieje, a reszta niech klepie biede i wam usługuje:O z takim podejściem to zawsze w Polsce będzie bieda i wstyd.

Gość goścówka
Ja Wam powiem tyle... jestem po studiach /niby dobrych bo po Politechnice Śl./ i aktualnie zarabiam 1500 zł na rękę. Nie pracuję w zawodzie wyuczonym ponieważ jestem kobietą i nie mam doświadczenia zawodowego. Tylko powiedzcie mi jak zdobyć doświadczenie jeżeli nikt mi nie dał szansy go zdobyć? Myślałam o tym żeby wyjechać np do Anglii, ale poznałam swojego męża którego brat już wyjechał na wyspy i mąż się nie zgada na wyjazd bo nie chce zostawiać już starszych rodziców samych. Właśnie spodziewamy się dziecka i okazało się że o becikowym możemy pomarzyć bo nasze wspólne dochody przekraczają widełki zaproponowane przez rząd o 70 zł. Za to bezrobotni od nowego roku dostaną 12tyś zł becikowego za urodzenie dziecka. Ja pracując za 1500 zł guzik dostane i to jest karanie mnie za to ze w ogóle pracuję! Wstyd!!!! Nie chodzi o to co zaproponuje Komorowski i że on ma odmienić moje życie, ale chodzi o to że ONI nie maja pojęcia jak życie wygląda! Nóż się w kieszeni otwiera gdy się słyszy złotoustego Komora który radzi jak żyć. Mam za złe rządów PO ( za którym stoi Komor) że odebrał nam wszystko... becikowe, kasę z OFE, podniósł vat, zmniejszył zasiłek pogrzebowy itp. Jest mi wstyd że prezydent ma mnie za zero... Zagłosuję za Dudą bo nie ma innego wyjścia :/

Gość gość
Tylko trzeba coś sobą reprezentować. Tymczasem Polska jest pełna wąsatych Januszów, którzy z języków obcych znają tylko "vodka" i "pakupit", ale ważne, żebyśmy mieli prezydenta, który pokaże tym przebrzydłym Niemcom, że z nami trzeba jak równy z równym. I Putinowi da do wiwatu aż się będzie kurzyło, ho, ho. Takiego prezydenta nam trzeba, prawdziwego Polaka, patrioty, katolika, który się kulom nie kłania.

Gość gość
No przesada marna prowokacja koles zostanie bohaterem narodowym ewentualnie moze osiedlowym dobrze nie skonczyl jeszcze nawijac jak pewnie pobiegl wkleic swoje "show"na yt... widzialem tam tyle pochlebnych komentarzy na jego temat ze zastanawiam sie czy ten swiat zwariowal na tyle ze ludzie juz nie mysla za siebie bo ja akurat tez jetem przeciwko bronkowi nigdy na nigo nie gloowalem nie zaglosuje glosowalemna kukiza zaglosuje na dude tym marnym przedtawieniem ten chlopaczek nie zyskal w moimch oczac zadnego szacunku... jeszcze mu loniaki pewnie dobrze nie wyrosly oczymswiadczy fakt ze nie przeszadl jeszcze mutacji jak juz sie martwi o swoja prace i przyszlosc ktos naprawde w to wierzy?:/ k..a i ta biedna siostra zarabiajaca 2 tys zloty tylkoaz sie lezka kroi w oku  taka smutna historia gdyby malzenstwa mogly zarabiac po 2 tys na glowe w pl bez zadnych problemow to pewnie 2/3 emigranow wrocilaby jutrodo kraju nie wspominajac o tym ze w ogole by z niego nie wyjechali ... jak dla mnie to moglabyc nawet akcja zaplanowana przez bronka zeby pokazac jak marudni sa Polacy

Gość gość
Ludzie muszą zrozumieć jedną ważną sprawę, że państwo nie jest od podcierania tyłków i rozdawnictwa pieluch. Najważniejsze funkcje państwa jako monopolisty na przemoc i agresje jest pilnowanie porządku wewnętrznego, obrony granic i sądownictwa. Dostarczycielem tzw socjalu dla promila nieudaczników są prywatne organizacje charytatywne. Państwo z natury organizacyjnej jest bezdusznym, zimnym, złym tworem i jako takie nie spełnia żadnych warunków do sprawnej socjalnej opiekuńczości nad obywatelami. Państwo jest wydolne wyłącznie jako arbiter sporów i nocny stróż-ochroniarz, resztą aspektów życia społeczno gospodarczego z powodzeniem mogą zajmować się wolni obywatele.

Gość gość
10:46 Komorowski będzie blokował rozwój gospodarczy i naukowy w tym kraju bo tak mu kazano. On teraz próbuje wygrać wybory a póżniej H WAM WSZYSTKIM W D