Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

umowienie sie z gosciem z Olx

Polecane posty

Gość gość

umówiliśmy sie na odbiór rzeczy jednej. ja mam sprzedać jemu. pisal inteligentnie, ze rzecz dla córki. umowilam sie z nim w miejscu publicznym po odbiór. czy zanim pojde punktualnie w to miejsce powinnam stanąć np na przystanku i zobaczyć kto tam przyjdzie? raz miałam sytuacje, ze sprzedawalam książkę i idr a tam grupa jakis obszczumurkow to balam się by mnie nie okradli. powinnam zachować szczególną ostrożność?

Gość gość
akurat nie mam z kim pojsc, a pilnie potrzebuje sprzedac przedmiot. mieszkam w dużym mieście, tam zawsze sa ludzie. ale czy mimo to powinnam tak z boku gdzieś stanąć i przyjść 5 minut po czasie, tak żeby juz na pewno tam czekał? nie mam jego numeru ani on mojego.

Gość gość
Stań na uboczu. Przezorny zawsze ubezpieczony. Może to serio jakis typek co ma corke i dlatego on odbiera.

Gość gość
idź, zawsze masz alternatywe że pwiesz, że nie mogłaś, i pójdziesz następnym razem z bratem, kolega kimkolwiek

Gość gość
przesadzasz , a co jak obszczymurek to mu nie sprzedasz? Ja wielokrotnie sprzedawalam i kupowalam na olx i nie bawei sie w takie durne ceregiele. Ide do kogos do domu albo do mnie przychodza. Jak nie chca to na klatce mu podaje on mnie kase i tyle. Jeszcze nikt mnie nie okradl ani nie pobil. Chyba ze sprzedajesz BRYLANTY to owszem zachowaj szczegolna ostroznosc.

Gość gość
Nic bym nie kupila od takich jak ty. Jak chcesz sie spotkac w jakims dziwnym miejscu, nie w domu, to zazwyczaj jest tak ze sprzedajesz goowno bubel i nie chcesz by taki sie ktos wrocil i ci nawtykal. Ja tez zawsze ide do kogos do domu przewaznie z bratem lub facetem a nie jak jakis debil na przystanku stoje i czekam

Gość gość
umówiłam się na mieście, bo tak jest bezpiecznie. zawsze się tak umawiam, co nie oznacza, że mam jakieś buble. kwestia ostrożności. sprzedałam bardzo dużo rzeczy, sporo z odbiorem osobistym, sporo z wysyłką i nikt jeszcze nie był zawiedziony. miałam nieprzyjemną sytuację, którą opisałam. umówiłam się z gościem, a okazało się że stała jakaś paczka dresów. a że byłam sama, to po prostu napisałam, że nie mogę się spotkać. dlatego teraz jestem przezorna. stąd umówienie w publicznym miejscu.