Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pracodawca ma prawo wiedzieć o pobieranych alimentach?

Polecane posty

Gość gość

byłam ostatnio na rozmowie kwal. i babeczka do mnie, że będę musiała jej przynieść jakieś pismo, że nie pobieram znikąd pieniędzy innych. ale przecież to chyba moja sprawa, czy mam 1 czy 10 etatów. pobieram alimenty z funduszu alimentacyjnego, czy ona musi o tym wiedzieć? czy to ma jakiś wpływ np. na umowe?

Gość gość
Oj jmusisz zrezygnowac z alimentow inaczej Ci karę przywalą :(

Gość gość
ja wiem, tam pułap 725zł/os. ale czy ma prawo wiedzieć? jeżeli np wystawi mi umowę niższą niż 725zł? czy w ogóle prawcodawca ma prawo żądać ode mnie potwierdzenia, że nie biorę znikąd pieniążków?

Gość gość
moze jej chodzilo o inne umowy, zlecenia itp.

Gość gość
powiedziała coś w sensie: oświadczenie o niepobieraniu świadczeń. przecież logiczne, że jeżeli wystawi mi umowę na kwotę większą niż 725zł netto, to o alimentach mogę zapomnieć na czas pracy. ale jak wystawi mniejszą, to przecież normalnie mogę pracować. i stąd pytanie, czy powiedzieć jej o alimentach i dogadać się do co najlepszej opcji aby ona jak najmniej odprowadziła za mnie, a żebym ja jak najwięcej u niej zarobiła i nie straciłaalimentów?

Gość gość
Możesz pracować w 20 miejscach naraz, ważne żebyś wywiązywała się z obowiązków w każdej z nich.

Gość gość
dla mnie to dziwne pytanie ale może chodziło jej właśnie oto żeby ci pójść na rękę ale wątpię

Gość gość
to jest dość znana firma. nie zrozumiałam do końca o co jej chodzi, ale pytała o to czy jestem ubezpieczona z mamą itd. ale nie wiem jaki to ma wpływ na pracę. przecież ubezpieczenie zdrowotne, a ubezpieczenie pracownicze to co innego.

Gość gość
może chce wiedzieć żeby Cie jakos tam ubezpieczyc