Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiecie ze w cywilizowanych krajach Europy pierwszy trymestr ciazy

Polecane posty

Gość gość
Aj wielkie pudlo , mam dwoje dzieci Ktos pytal jak moje ciaze wygladaly , wygladaly tak jak powinny po zrobieniu testu ciazowego dzwonie do poloznej a ta umawia mnie na wizyte do siebie za 12 tygodni , po 12 tyg szlam do poloznej ta dokladnie mnie badala USG , badanie krwi itp I tak do poloznej przez kolejne 6 mies chodzilam co 4-6 tygodni . Owszem jesli polozna wykrylaby cos niepokojacego to z pewnoscia dostalabym skierowanie do lekarza ale jak wszystko ok to po co biegac i na samolocie ciagle z tylkiem siedziec

Gość gość
Odkąd skończyłam 13 lat nie byłam u lekarza z żadnym schorzeniem, nie byłam w szpitalu nigdy na nic. Zaszłam w ciążę mając 29 lat i dlaczego mam nie korzystać z opieki, która mi przysługuje? Co mnie obchodzi zagranica? Mieszkam w Polsce. Co wam po tym, że poszczekacie, że w Anglii jest tak, a w Niemczech tak? Przeprowadźcie się tam :P Szkoda, że nie szczekacie na temat płacy i zarobków hahaha czyli mamy być murzynami Europy pracować najwięcej, najdłużej, za najmniejszą kasę i jeszcze nie mieć należytej opieki medycznej w ciąży? Chociaż tyle naszego, że w tym psim kraju mamy opiekę od pierwszych dni ciąży.... ale owszem jak chcecie to załóżcie wory pokutne i się biczujcie w imię dobra Państwa Polskiego :P

Gość gość
A ja chodzę do lekarza prywatnie, od 8 tyg. ciąży, co trzy tygodnie. Tak samo robiłam w pierwszej ciąży i tak samo robię w drugiej. Na każdej wizycie mam robione usg. Mam zdrowego synka i w drodze córeczkę. I mam baaaaardzo głęboko w poważaniu, co kto sobie na ten temat myśli. Zresztą zawsze postępuję tak, jak mnie i mojemu mężowi wydaje się słuszne. W kwestii karmienia piersią na przykład. Czy w kwestii fotelika samochodowego (ile ja się nasłuchałam, że przecież "wszyscy wożą przodem". My mamy RWF). Każdy robi tak, jak uważa za słuszne.

Gość gość
USG wcale nie jest takie zdrowe, robienie tego co trzy tygodnie do mocne naduzycie

Gość gość
Weź się doucz czym jest USG, jak działa i na czym polega zanim zaczniesz takie idiotyzmy sadzić jak ostatni nieuk. Dzieci sobie robią, a podstawowych wiadomości nie mają :o

Gość gość
8.36 To po co p********z, ze ciezarne ci kolejki zajmuja! Wez sie de*ilko okresl! Ciaze trzeba kontrolowac a nie p********z ze pierwsza wizyta jest na porodowce tempa, marna suko!

Gość gość
nie chce sie wdawac w zadne dyskusje tylko chcialam napisac, ze w uk robi sie krzywa cukrowa i badania wykluczajace choroby genetyczne (usg z nt i test poczworny), ktos wczesniej napisal, ze tych badan sie nie wykonuje w uk, bylam w ciazy dwa razy, raz w pl drugi w uk i za kazdym razem bylam tak samo zadowolona z opieki

Gość gość
Autorka urodzila piekne dwa downy!!! Buahaha Aaa jaki zespol jeszcze mialy???

Gość gość
ja nie wiem po co z debilce w ogole odpisujecie, ona sie rajcuje tepa dzida, a wy sie produkujecie

Gość gość
Tiaaaa urodzilam dwa piekne downy , cztery poronilam jedno urodzilo sie martwe bez nosa , podcieram d**e Helmutowi yyyy co tam jeszcze bylo? Ok jestem gruba mam krogulcze palce kurzaje na nosie zolte zeby hahahaha jak ja kocham te wasze historyjki :)

Gość gość
a my kochamy takie idiotki jak ty :) Zawsze fajnie się pośmiać. Piszesz jak jest gdzieś tam hen daleko i co to ma niby być? Co mnie to obchodzi? jedź tam jak ci się tak podoba, szerokiej drogi :)

Gość gośćMagda28kafe
Bzdura. Mieszkam w Niemczech, tutaj byłam w ciąży i urodziłam. Pierwsze ważne badania są właśnie przed 12 tygodniem ciąży, wykrywają największe wady. Potem co miesiąc, a nawet częściej są wizyty i za każdym razem badanie moczu, pod koniec badanie rytmu serca dziecka. Więc jest ciągłe trzymanie ręki na pulsie. Nie było u mnie żadnych komplikacji, normalna ciąża i jest to po prostu standard. Jeśli w UK jest inaczej, to świadczy o zacofaniu tamtejszej służby zdrowia. Współczuję.

Gość gość
No widzisz na to wychodzi ze wszystko jest w porzadku , ja kocham was wy kochacie mnie :) Tak powinno byc :)

Gość gość
Ja nie wiem jak jest w UK , nigdy nie bylam w UK moze kiedys turystycznie sie wybiore

Gość gość
Właśnie bardzo dobrze ze w Polsce jest tyle badań... A potem idziesz ulicami Irlandii a tam co 5 z zespołem Downa ( to dopiero cywilizacja) . tez nie popieram L4 od zapłodnienia. .. Ale, badania co miesięczne krwi i moczu super. .mI w każdej ciąży wykrywają cukrzycę... Wam nawet nie robią krzywej cukrowej, potem trabia o 6 kg noworodka ( fotka opaslej matki z opaslym noworodkiem który będzie miał tysiące problemów rozwojowych bo w UK nie robią takich badań).... To jest właśnie średniowiecze, podejrzewam ze to dlatego iż tamte kraje nie borykają się z problemem ujemnego przyrostu naturalnego( tak baby mają po 4/6 dzieci to norma) wiec jak jest inna co roni to cH*j z nią.... Obyś to ty autorko nie była tą roniaca..... w Polsce każde dziecko jest na wagę złota bo jest ich mniej.... Mam rodzinę w UK i Irlandii, dziewczyny robiły masę badań płatnych bo tam im nikt nie chciał zrobić.... Jednej przeciętność karku wyszła ponad normę, ale tam jest podejście ze dawn to takie od zwykle zaburzenie.... Dziewczyna samochodem do polski na badania przyjechała genetyczne ( wiadomo lot nie jest wskazany) żeby wszystko sprawdzić, tak jest w tym wspaniałym UK....Autorko, oj zazdrościsz co???? xxx Idealny przyklad " cos , ktos powiedzial to jestem expertem ! " :D Nic nie wiesz i nie masz pojecia o opiece nad cięzarna czy w UK czy w ROI :D Jedno tylko napisze: w ROI dziecko z zsepolem Downa to nie powód do wstydu i ukrywania sie z nim w domu :) Gdyby wszystkie dzieci z tym schorzeniem z PL wyszły na ulice.. dopiero bys sie zdziwila :D Zarówno i w UK i w ROI sa polskie gabinety ginekologiczne.. jak komus nie odpowiada panstwowa opieka moze pójsc do lekarza z PL... o prywatych ubezpieczeniach juz nie wspominajac :) Dziwne, ze pomimo tej fatalnej opieki nad cięzarna, braku l4 od zaplodnienia i rocznego, platnego macierzynskiego , kobiety tutaj maja srednio po 4 -oro dzieci.. A w PL z taka super opieka i wypasionym systemem pomocy cięzarnej.. jest to taka trauma , ze Polki koncza na 1 dziecku ! :D

Gość gość
A slyszalas o komplikacjach w ciazy? Ja mialam taka gestoze, ze smierc grozila mi i dziecku. Gestoze przechodzilam w ostatnich miesiacach ciazy! Puknij sie w leb tempa idiotko! xxx Tez miałam gestoze, czyli zatrucie ciązowe :) Na dodatek wysokie cisnienie, monitorowane 2 razy dziennie.. I wiesz, ze pracowałam ? Lekarz zabronil mi lezec plackiem :D, w niczym to nie pomagalo.. Tak pewnie medal z kartofla mam sobie dac ? :) Nie leczone zatrucie moze byc przyczyna powikłan i smierci.. leczone i kontrolowane.. nie musi :)

Gość gość
Juz ktorys raz z rzedu napisze UK to nie caly , tzw ZACHOD. Mieszkam w Niemczech i coaza traktowana jest tak samo jak w Polsce. Od poczatku ciaze prowadzi lekarza. Mam wrazenie, ze niektory kobiety po wyladowaniu na Wyspach poczuly sie ksiezniczkami, ktore wszytsko widzialy, wszytsko wiedza lepiej i pluja na to co polskie.

Gość gość
Odkąd skończyłam 13 lat nie byłam u lekarza z żadnym schorzeniem, nie byłam w szpitalu nigdy na nic. Zaszłam w ciążę mając 29 lat i dlaczego mam nie korzystać z opieki, która mi przysługuje? Co mnie obchodzi zagranica? xx I to idelanie pokazuje jaka jestes głupia :D Stan naszego zdrowia i ewentualne " naprawianie " powinno robic sie przed planowana ciąza, nie w trakcie, prawda ? By nie szkodzic dziecku ? :) Nie masz byc z czego dumna, ze nigdy nie byłas u gin ZANIM zaszłas :D Oczywiscie pewnie u ciebie to ciąza wywołała szereg chorób ;D Nawet popsute zeby i grzybice pochwy :D

Gość gość
Jak do ginekologa po 12 tygodniu ciąży? Bzdura jakaś, bo w tym właśnie okresie to już się wykonuje pierwsze badania prenatalne, które są zalecane po 30 roku życia. Do tego przed zajściem w ciążę, albo na samym początku, powinno się zrobić badania krwi, moczu, żeby wiedzieć czy jest wszystko w porządku i czy na coś nie zwrócić uwagi (w moim przypadku choćby na ryzyko toksoplazmozy). Poza tym jest mnóstwo przypadków, kiedy na początku ciąży są jakieś problemy, które wymagają co najmniej konsultacji z lekarzem, a często brania później leków. Więc autorko, chcesz to chodź sobie po 12 tygodniu, ja wolę porobić sobie badania krwi i dostać skierowanie na badanie prenatalne. Ty nie chcesz - Twoja sprawa. Tylko nie miej pretensji do nikogo jak coś będzie nie tak. Udajesz taką wiece oświeconą i mądrą, a prawda jest taka, że jesteś głupiutka.

Gość gość
Moja szwagierka lata do Polski na prywatne badania, tak jest zadowolona z "opieki " w UK. Roznica jest taka, ze niektorym kobietom zalezy na dziecku

Gość gość
ale głupie baby nawet o to jak która i kiedy do lekarza chodzi potraficie się żreć i podzielić na obozy obrzucając się wzajemnie błotem co za idiotki!!! jaby to was dotyczyło i obchodziło jak ktoś chce to niech sobie lata do lekarza, a jak nie chce to nawet niech w kiblu urodzi, dzieciaka papierem toaletowym obetrze i po sprawie. Dlaczego się gotujecie, bo jakaś iksińska w iksowie chodzi do lekarza :o tym bardziej, że chodzą prywatnie w większości.

Gość gość
przez 12 tygodni można poronić z każdym dzieckiem i nigdy nie donosić przez wahania hormonów i tutaj słaby czy mocny zarodek nie ma nic do rzeczy, ronimy, bo mamy za mało albo za dużo hormonu, a gdyby był w odpowiednim poziomie zbadany dużo wcześniej nic takiego nie wydarzyłoby się i urodziło zdrowe silne dziecko ale co autorka może o tym wiedzieć? zdaje się, ze nic ot tak sobie wydumała swoją teoria z doopy wziętą poza tym położna? jakie ona ma wykształcenie? byle jakie w tym temacie i tu mnie nikt nie przekona, wie może jak odebrać poród

Gość gość
a ja chodzę państwowo do gina w ciąży i przychodzę wtedy kiedy on mi każe przyjść czyli raz co trzy tygodnie, raz co cztery z lekarzami sobie dyskutujcie, a nie nam tu pyskujecie i się plujecie jakbyśmy to my sobie ciążę prowadziły czy wy jesteście normalne?

Gość gość
10:38 no dokładnie to samo miałam napisać z lekarzami dyskutujcie albo z ministrem zdrowia

Gość gość
ja mialam prowadzona ciaze w tym raju uk, dobrze,ze ciaza bez problemow, tyle powiem w temacie.

Gość gość
Nie ma sensu dyskutowac z autorka. Ona miala ciaze bezproblemowe. Moze jakby poronila w 11tygodniu np przez niedoczynnosc tarczycy,ktorej PRZED ciaza nie miala to nabralaby troche rozumu.

Gość gość
doucz sie autorko,bo gowno wiesz. rowniez prowadzilam ciaze w niemczech i pierwsza wizyte mialam w5tyg kolejna w 7,10 i pozniej juz co 3 tyg. na kazdej wizycie usg i badania.

Hmmm... bo Polska to nie kraj cywilizowany? U nas to same dzikusy?

Gość gość
Cztam te Wasze wypociny i gdy ktos ma od was odrebne zdanie to gotowe byscie byly zamordowac nie majac racji.Ja bylam w trzecim miesiacu z mazem i zawsze jest podczas calego badania by ginekolog potem sie nie cofna ze swoim zdaniem jak u kolezanki zrobil duzo zlego i spyal gdy ta sie upomniala Masz swiadka!Jak jest ok. To nie ma sprawy lecz gdy moga byc problemy a nie wiemy jak bedzie wiec jest przy mniemaz.Kadze usg,tomograf.rtg,rezonans to jest naswietlanie skodliwe.Dlatego mezowi zalecil odmierzec uchem tetno plodu kila razy przez dzien.Wspieral porody maz bo to jest tez jego dziecko a tak jak on nalezy do mnie tak ja do niego.Badania prenatalne sa robione gdy jest znaczny wiek rodzacej,w rodzinie jest naruszenie kodu gdnetycznego itp.. Wiec nim napiszecie uswiadomcie sie troszke! A co do porody w polsce i za granica zalezy wszystko od personelu medycznego i gdy jest z nami maz Musza sie bardziej liczyc lecz polki sa jeszcze w sredniowieczu i krepuja sie partnera podczas badan i zabiegow,porodow itp...Zaraz jakas wariatka bedzie krytykowac moj wpis ale tak jest i ona plujac sie tu nic w tym systemie nie zmieni chyba ze zawsze bedzie miala partnera podczas badan i zabiegow nawet w szpitalu czy w polsce czy slynnym zachodzie.

Gość gość
usg,tomograf.rtg,rezonans to jest naswietlanie skodliwe. xxx no następna idiotka :o USG to nie jest żadne NAŚWIETLANIE, niczym cie nie naświetlają tylko tworzą obraz za pomocą odbitych fal dźwiękowych!!! "Aparat ultrasonograficzny w możliwie wielkim uproszczeniu składa się z emitera oraz odbiornika fali ultradźwiękowej. Emiter wysyła falę o określonej częstotliwości w stronę badanego ośrodka, która rozchodząc się w nim odbija się na granicy ośrodka i wraca do odbiornika. Metoda ta wykorzystuje zjawiska falowe zachodzące dla ultradźwięków rozchodzących się w tkankach, szczególnie odbicia fali na granicy ośrodków" No co za mimozy tu siedzą :o do szkoły wróćcie nieuki!