Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W czym kąpiecie noworodka?

Polecane posty

Gość gość

Jaki płyn i czy macie jakieś podkładki czy na ręce trzymacie?

Gość gość
Trzymam na ręku, do wody wlewam najzwyklejsza czysta, płynna parafine i kapie w umywalce :)

Gość gość
w wanience ;) a tak serio to używam z Johnsons & Johnsons żel do mycia na dobranoc a głowę myjemy w szamponie z emolium, mały ma sakazę białkową i straszne plamy na głowie we włosach i ten szampon nam pomaga. A w wodzie jest na tzw. "misiu" ale trochę mało to jest praktyczne bo trzeba często wymieniać bo jak wiadomo to mega siedlisko bakterii

Gość gość
myje tylko woda

Gość gość
Do kapieli noworodka uzywa sie wody i niczego wiecej. Mowie to jako polozna od 12 lat.

Gość gość
my w emolium, bo skora z problemami i sucha. ale czest osamą wodą po kranem.

Gość gość
Plyn Alphanova Bebe 2w1 (duza butla z dozownikiem), wkladka do zlewu i umywalki Puj Tub (4 miesiace i nadal dobra), po kapieli olejek do masazu Parrs Honey Babe (z miodu manuka). Z wszystkiego jestesmy zadowoleni (dodatkowy plus za super sklady).

Gość gość
Up

Gość gość
A jak ulewa i smierdzi to tez woda sama myjecie

Gość gość
myje w oilatum, tylko tego kosmetyku uzywam, jakby maly byl kapany w samej wodzie, to za przeproszeniem dalej bylby brudny

Gość gość
Kapalam w wanience tylko i wyłącznie wodą do momentu kiedy włoski juz zaczynały gestniec czyli jakieś 7 mies. Później kapalam w samej wodzie i pod koniec mylam włoski szamponem 2w1 j&j

Gość gość
Sorki miało być 7 tygodni a nie miesięcy :-P

Gość gość
Moje dziecko akurat nie ulewalo. Zaczęło czasami ulewac i się pluć jak skończyło 4 mies i przeszło na mm. Także bardzo brudne nie było i nie smierdzialo

Gość gość
Boże , pierwsze słysze , że niemowlaki sie samą woda myje . A ty też sie sama woda myjesz ???? . Rozumiem dawniej ludzie sie myli raz na tydzien , ale teraz sa środki tanie dla niemowlaków i wystarczy tylko troche . Przecież mleko matki czy mm jest tłuste i jak ulewa to wszystko jest na skórze , i dziecko jest wtedy niedomyte , masakra .

Gość gość
Acha , po skonczeniu 4 mies w koncu je porzadnie umyłas .

Gość gość
Ja niebawem rodzę i zamierzam kąpać dzieciątko w płynie hipp od 1. dnia życia. Bez żadnych podkładek w wanience.

Gość gość
Skóra wydziela sebum , nie tylko u dorosłych :/

Gość gość
J&J ma najwięcej syfu w składzie. Ja myje zwykłym mydłem Biały Jelen- ma bardzo prosty i delikatny skład.

Gość gość
Do kąpieli w wanience mam taki plastikowy leżaczek. Super praktyczna rzecz, kładzie się dziecko i obie ręce są wolne. Przez pierwszy chyba miesiąc myłam w wodzie, chyba że dwa razy w wodzie z parafiną.

Gość gość
Jakos ja tez kapie w j&j i nic sie nie dzieje , lubie te płyny . Najwiecej syfu powiadasz ??? To dlaczego sa od 1 dnia życia ??

Gość gość
Ja też nie wiem jak można stosować takie kosmetyki jak j&j albo nivea. Emolienty też nie są dla dziecka dobrym rozwiązaniem. Im krótszy skład kosmetyku tym lepiej dla dziecka, ale większość mamusiek patrzy na to czy ładnie pachnie, a nie na to czy szkodzi.

Gość gość
Sprawdź skład j&J (jest z tylu butelki), poczytaj o nim i będziesz wiedzieć. Od 1 dnia życia? Myślisz, ze jeden z największych koncernów dba o Twoje dziecko? Im wcześniej zaczniesz tym więcej dasz im zarobić i uwierz, ze tylko o to chodzi.

Gość gość
Płynna parafina zatyka pory w skórze maluszka przez co nie może oddychać. Nie wiem skąd macie takie pomysły aby tak kąpać dzieci. Kiedyś stosowano ją dla bardzo przesuszonej skóry teraz mało kto tak robi. Jeśli myślicie, że natłuszczacie NA ZAŚ delikatną skórę dziecka to jesteście w błędzie. A kosmetyki j&j zawierają masę konserwantów, parabenów, PEGów i holera wie czego jeszcze. Psa bym w tym nie umyła.

Gość gość
oto skład płynu od 1 dnia życia J&J Skład: aqua, peg - 80 sorbitan laurate, cocamidopropyl betaine, sodium laureth sulfate, sodium chloride, polysorbate 20, sodium lauroamphoacetate, parfum, peg - 150, distearate, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, butylparaben, citrid acid Mamom, które patrzą tylko na ładną butelkę i zapach wiele może to nie mówi, ale to same sls, parabeny, peg i sztuczne zapachy. Nie wiem jak można w tym kąpać dziecko.

Gość gość
No to w czym w końcu najlepiej? J&j nie, oilatum nie, no to co jest najlepsze?

Gość gość
Najlepiej to woda , ale za to musisz zainwestowac w masc na odparzenia , bo w niedomytych fałdkach o nie bardzo łatwo . Powodzenia :), a swoja droga , j&j jest bez parabenów , barwników i innych pierdołów ( czytacie skład ale nie co one oznaczaja ). Z nivea tez kosmetyki sa dobre ja używam tylko z nivea i dla siebie i dla dziecka, bardzo sobie chwale . MUsisz przetestowac po prostu , ostatnio chwalą sie kosmetyki firmy oliatum ale sa dosyć drogie , ja nie używałam .

Gość gość
Dla mamusiek z kafe to wszystkie kosmetyki sa ble , woda i szare mydło , skóra sucha u dziecka , a co tam to nic , ale na siebie nawalą tyle co nie miara , że można skrobac i tynk odpada . No , ale jakie zadbane są . Żenada , bez odbioru .

Gość gość
Ja sama robię emolient: 3 łyżki oliwy z oliwek + 3 łyżki soli- mieszam to do powstania białej emulsji i wlewam do wanienki. Skóra dziecka jest idealnie nawilżona, tylko trzeba być ostrożnym -bo dziecko jest śliskie do momentu osuszenia. I od tych kąpieli skóra moich dłoni odmłodniała o kilka lat-polecam.

Gość gość
A skąd ty skład ten wzięłaś bla bla bla paraben , ja p*****le .

Gość gość
dziewczyny przestańcie panikować a tak na marginesie patrzycie na swój żel pod prysznic jaki ma skład?? ja kąpałam córke w nivea piękny zapach bardzo wydajny teraz mam syna nie długo skończy roczek od jakis dwóch miesięcy kąpie go w bobini w tym co sie córka kąpie i jest ok ma ładną skóre bez alergii. Moja strasza córka miała kiedyś problemy skórne podejrzenie azp kąpałam ja w emolium przeszło to wróciłam do zwykłego płynu raz kupiłam mydło chyba bambino wysuszało jej skóre . Po pierwsze praparaty typu emolium to są emolienty stwosowane na skóre z problemami a nie jako zwykły płyn najważniejsze to myć dziecko codziennie płynem po którym nie ma krostek i wszystko bedzie ok nie ważne czy to nivea J&J bobini czy inne płyny tego typu pozdrawiam