Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja2015

Spóźniający się okres, wydzielina i mdłości

Polecane posty

Gość Alicja2015

Witam, Zwaracam się z mocno nietypowym pytaniem, gdyż martwię się o mocno spóźniający się okres i inne objawy wskazujące na ciążę (nudności i poranne wymioty oraz zwiększony śluz). Z samych objawów, powiedziałabym jak nic, że ciąża, ale... historia poniżej. Czy test z moczu już powinien wyjść prawidłowo czy koniecznie trzeba robić z krwi? Kiedy najszybciej mogą być wyniki z moczu? Jeśli po 14 dniach, to jeszcze muszę poczekać. Jeśli jestem w ciąży to jak to technicznie wytłumaczyc?! Okres się spóźniał po tabletkach (wcześniej przez cały miesiąc nie było żadnego sexu) Historia 17-go kwietnia - zaczęłam brać Blister J eanine i brałam regularnie, wieczorem o tej samej porze. To był pierwszy blister stosowania Jeanine, wcześniej nie brałam i nie było sexu. 23-go wieczorem zapomniałam wziąć tabletki, którą wzięłam rano następnego dnia. 28-go znowu zapomniałam wziąć tabletki, którą wzięłam następnego dnia rano wg moich obliczeń okres miał przyjść około pomiędzy 8 a 15 Maja. 15-go mieliśmy sex, po którym pękła gumka. Gumka pękła na zewnątrz po wszystkim, tak parę centymetrów od końca ze zbiorniczkiem. 16-go w związku ze zdarzeniem, wzięłam tabletkę po, ale niestety po 20-30 minutach zwymiotowałam (L evonorgestle r), następnego dnia powtórzyłam to ponownie z podobnym efektem. W tym samym czasie mój ginekolog zalecił przerwanie Jeanine w związku z brakiem okresu. O ile nie można liczyć, że tabletki nas zabezpieczały 15go, to przecież cykl nie mógł się zacząć w mniej więcej w połowie brania Jeanine, tak aby dni płodne wypadały na 15go. To się wszystko dla mnie kupy nie trzyma, a jednak czuję się źle, jakby w ciąży. Dotychczas miałam raczej regularne cykle, ostatnio około 27 dni. Nic z tego nie rozumiem, proszę pomóżcie.

Gość gość
profilaktycznie możesz zacząć stosować lactovaginal-skoro masz jakieś upławy w kwestii ciąży-na teście powinno być napisane kiedy będzie wiarygodny, z tego co pamiętam to od 10 dni po stosunku-najbezpieczniej jednak zrobić w dniu spodziewanej miesiączki...A zupełną pewność da Ci test hcg z krwi-ok.20 zł

Gość gość
Hmm trochę poszalałaś z tymi tabletkami o kilku zapomniałaś w zamian za to wzięłaś tabletkę "dzień po". Myślę że organizm przeżył szok hormonalny stąd brak okresu. Jeśli byłabyś w ciąży test pozytywnie wyszedłby już w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki. Jeśli chodzi o nadmiar śluzu może masz infekcję?? Kup sobie probiotyk dopochwowy invag i stosuj przez 7-dni. Stosując pigułki musisz być bardziej systematyczna.

Gość gość
Brak okresu nastąpił na skutek zaburzeń hormonalnych. Może zmień tabletki na pierścień dopochwowy, sama zakładasz go na trzy tygodnie i masz spokój. Nie musisz codziennie myśleć o zażyciu tabletki, a skuteczność taka sama. Do antykoncepcji hormonalnej zażywaj osłonowo harmonellę, która wzmacnia serce i wątrobę. Odkąd zażywam te kapsułki włosy mniej mi wypadają, a cera jest dużo ładniejsza.

Gość kalinka ka
faktycznie trochę namieszane z tym tabsami:/ jedyne co mogę to polecić za kims powyżej ten lactovaginal na upławy/mnie też pomógł/.A objawy pewnie spowodowane skokami hormonów..

Gość Migea
Chyba lepszym rozwiązaniem dla Ciebie byłby by plastry, nie trzeba o nich pamiętać codziennie. Lactovaginal zdecydowanie pomoże przy problemie z upławami czy nieprawidłową wydzieliną, on to wszystko przywraca na własciwy tor, normalizuje. A co do ciązy, to zrób po prostu test i wszystko sie wyjasni.