Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spostrzeżenia odnosnie pigułek

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie, jakie skutki uboczne was przy pigułkach najbardziej wkurzają, męczą......

Gość gość
żadne bo... nie biorę tego g00wna :D i nie rozumiem jak można sobie tak niszczyć ciało dla faceta, który i tak za 5 lat cię kopnie w tylek 🖐️

Gość gość
najczesciej spotykane -zylaki -spadek libido -migreny -sennosc/nadpodliwosc -biegunki -wymioty -obrzek piersi -wzrost wagi ja mialam wszystkie wyzej wymienione,ale juz nie biore i brac nie bede.

Gość gość
Spadek libido, nadal huśtawki nastrojów choć biorę pigułki juz ponad rok, myślałam, że to z czasem się unormuje no i jak nigdy przy pigułkach już dwukrotnie leczyłam się z zapalenia pęcherza. Biorę provag, zalecił mi go ginekolog, on jest właśnie na wzmocnienie mikroflory ukladu moczowo - plciowego i lekarz zapewnia mnie, że po nim bedzie już o.k.

Gość gość
U mnie pojawiły się pajączki na udach, co bardzo mi przeszkadzało. Ginekolog na wizycie polecił mi harmonellę, stosuje kapsułki już trzeci miesiąc, zauważyłam że pajączki są mniej czerwone – zbladły. Dodatkowo suplement wspomaga pracę wątroby, ponieważ zawiera cholinę. Przy każdej terapii hormonalnej warto zadbać o siebie, miesięczny koszt kapsułek to tylko 9 złotych.

Gość gość
Tyle ci pomaga co masaż ci/pki

Gość gość
Największy problem miałam z suchością pochwy, kumpela doradziła mi żebym zastosowała hydrovag, globulki z hialuronianem sodu poprawiające nawilżenie pochwy. Po siedmiodniowej kuracji nawilżenia było bez zarzutu, do tego otarcia się nie pojawiały. Do tej pory profilaktycznie zakładam dwie globulki w tygodniu, dla podtrzymania efektu.

Gość omenenka
Ja już nie mam żadnych skutków i nieprzyjemności brania tabletek. Kilka razy zmieniałam, bo miałam straszne skoki temperamentu czyli tak zwane PSM i też spadek libido, ale lekarz mi powiedział ze to kwestia dobrania pigułek :) Nie udalo mu się to od razu nawet po badaniach ale w koncu mam takie które kompletnie nie oddziaływują na mnie neutralnie.

Niestety, trzeba być świadomym, że zażywanie leków hormonalnych to większe ryzyko powstawania żylaków. Kobiety chorują na niewydolność żylną najczęściej z powodu specyfiki gospodarki hormonalnej, przebytych ciąż, a także noszenia obuwia na wysokich obcasach. Aby temu zapobiec należy zadbać o aktywność fizyczną (ruch to podstawa), zdrową dietę, nawadnianie się. Powinno się unikać gorących kąpieli, nadmiernego opalania, zakładania nogi na nogę i zbyt długiego siedzenia lub stania. W razie wystąpienia tzw. syndromu "ciężkich" nóg pomogą masaże i odpoczynek z nogami w górze. Warto też zastosować kosmetyk Diosminex Ulga w żelu, który nie tylko przyniesie ulgę, ale także zadba o naczynia krwionośne, wzmacniając je.