Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaczki na taczki.... WYBORY WYBORY

Polecane posty

Gość gość
- Dużo księży uprawia stosunki homoseksualne nie z wyboru, tylko z konieczności - mówi prof. Andrzej Jaczewski, seksuolog, w rozmowie z "Newsweekiem". Zaznacza, że celibat jest wbrew naturze. A walka Kościoła z in vitro i aborcją to wyłącznie walka o władzę.x- Jestem przekonany, że Kościołowi na tych zarodkach g****o zależy, że to jedynie pretekst do walki o władzę - mówi w "Newsweeku" prof. Andrzej Jaczewski, pediatra i seksuolog, który prowadzi bloga w portalu Tokfm.pl.xPłody do piecaxProf. Jaczewski wspomina swoją pracę w szpitalu, kiedy nie organizowano pogrzebów dla dzieci poronionych czy po martwym urodzeniu. Wrzucano je do pieca. - Skąd więc taki kult zarodków? - dziwi się seksuolog.x- Księża są wpędzeni w trudną sytuację, bo celibat jest wbrew naturze - przyznaje seksuolog. Podkreśla za znajomym duchownym, że jeśli ksiądz się przyjaźniłby się z dziewczyną - w parafii by go wyklęli. A jeśli zajmuje się ministrantami, to będzie uznawany za dobrego wychowawcę.xCałość:http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,145400,18431610,prof-jaczewski-kosciolowi-na-tych-zarodkach-gowno-zalezy.html#Czolka3Img

Gość gość
gość dziś Shatyn zostałeś zdemaskowany na fb, stary kapciu xxNAprawdą???No to straszne....:D:D:D

Gość gość
Naprawdą, naprawdą. :D

Gość gość
Tym bardziej, że ja nie mam konta na FB i nigdy nie miałem....:D

Gość gość
W kwestii ustawy dot. in vitro, tam gdzie chodzi o życie człowieka, nie ma miejsca na żaden kompromis - napisał przewodniczący KEP abp Stanisław Gądecki do prezydenta Bronisława Komorowskiego, odpowiadając na jego list po podpisaniu tej ustawy.xxI Gądecki ma racje z tym, że nikt z nim nie ma zamiaru wchodzić w żadne kompromisy.I nikt z nim nie zamierza rozmawiac na ten temat bo po prostu nie ma z kim. On nic nie znaczy.

Gość gość
Jestem młodą osobą i nie chcę żyć w Polsce jaką propaguje PO i PSL ! te partie starają się mówić o Polsce jako o czymś anachronicznym, ludzie przestają czuć się Polakami, zaczynają polskości się wstydzić, bo wmawia się im, że polskość to nienormalność , władza sama podważa fundamenty naszej Ojczyzny ! Takich ludzi w Polsce być nie powinno !

Gość gość
“W kwestii ustawy dotyczącej in vitro katolicy sprzeniewierzyliby się Ewangelii i nauczaniu o godności człowieka, gdyby zgodzili się na tego rodzaju kompromis” – napisał ks. abp Stanisław Gądecki, przewodniczący KEP-u, w liście do prezydenta Bronisława Komorowskiego.xxA jednak ponad 70% Polaków jest za in vitro czyli po sprzeniewierzeniu się Ewangelii czyli przestali być katolikami, jeśli byli.To określa, po raz któryś tam, ilu katolików jest w Polsce.

Gość gość
bo wmawia się im, że polskość to nienormalność , władza sama podważa fundamenty naszej Ojczyzny !xxNic takiego się nie dzieje.To tylko wymysły oszołomów katolickich i katolskich.

Gość gość
sam jesteś oszołomem, dziadku czy to nie prezydent Komorowski wmawiał ludziom, że jeśli ktoś na niego nie zagłosuje, to jest nieracjonalny, czyli glupi? A to ciągłe nawoływanie do kajania się wobec żydów, homoseksualistów, feministek. Jeśli jesteś Polakiem, na dodatek katolikiem, masz jakieś zastrzeżenia do Unii E., to jesteś winny, zacofany i powinieneś wszystkich przepraszać.

Gość gość
Nie jestem twoim dziadkiem bo ja tak głupich wnuków nie będę miał.

Gość gość
czy to nie prezydent Komorowski wmawiał ludziom, że jeśli ktoś na niego nie zagłosuje, to jest nieracjonalny, czyli glupi? A to ciągłe nawoływanie do kajania się wobec żydów, homoseksualistów, feministek. Jeśli jesteś Polakiem, na dodatek katolikiem, masz jakieś zastrzeżenia do Unii E., to jesteś winny, zacofany i powinieneś wszystkich przepraszać.xxGłupotki i durnotki.Wprost z twojego omamu?:D

Gość gość
Edek, postaw kiedyś przecinek w zdaniu złożonym, omamisto polonisto z koziej d**y :) :) :)

Gość gość
Pamiętaj o tym Edku...To tak na wszelki wypadek ale chyba pomyliłaś topiki bo tu żaden Edek nie bywa.Ale gdyby wpadł to przekaże...

Gość gość
A teraz znikam... NA czas jakiś...

Gość gość
shatyn ciemna masa

Gość gość
Edek uciekł, jak zawsze.

Gość gość
Skąd? Moze dlatego, że wbrew temu co się tutaj opowiada często bywam tu i tam... Widze co sie dzieje.A poczytaj na tym forum to co piszą młodzi ludzie... To sama sie dowiesz.

Gość gość
Mylisz pojecia. Nie pisałam o narodowcach sensu stricte.xxNo to jak mógłbym pomylić pojęcia ? :D

Gość gość
_iftar_ dziś To, że Polacy w większości są za in vitro nie sprawi, iż przestaną uczęszczać do Kościołów. Jedno z drugim ma niewiele wspólnego.xxChodzi o katolików a nie o osoby które bywają w kościele.Ja też bywam a katolikiem nie jestem.Katolik to człowiek wyznający określone wyznanie i przyjmujący odpowiednie nauki do stosowania.To oczywiście w wielkim skrócie...A ja pisałem o katolikach...

Gość gość
bo władza po 89 jej to skutecznie uniemożliwiła rozprzedając polski kapitał przemysłowy. Głupie Delicje nie są już polskie.xxPrywatyzując Iftar. Prywatyzując. Nikt nie przeszkadzał Polakom kupowania...Dlaczego padają małe sklepy które w większosci są w polskich rękach?Bo ludzie kupują w hipermarketach które nie są polskie...W tym ta twoja młodzież..

Gość gość
pan seksuolog nagle zapominał ile awantur było z tego powodu. Ile dramatów matek???Poza tym jest dość znaczaca różnica pomiędzy martwym płodem, a zarodkiem.xxSkad wniosek, ze zapomniał? Bo nie rozumiem....On mówił o kk a nie o matkach.

Gość gość
I poczytaj tematy na tym i innych forach pisane przez młodzież "polską i narodową"...:O

Gość gość
A teraz wybywam...

Gość gość
potem wychodzą, uprawiają seks pozamałżeński lub przedmałżenski, robią aborcje, są za in vitro

Gość gość
shatyn nie ty będziesz ludziom dyktować jakie są reguły bycia katolikiem. Poza tym ogół ma wylane na twoje zdanie w tej kwestii. Oni uważają, iż są katolikami i za takich się podają. Twoje teorie są bez znaczenia dla świata.xxTylko, że to nie jest moje zdanie iftar a kk.I tylko kk może określać kto jest katolikiem czyli jego członkiem.To nie sa moje teorie...:D:D:D

Gość gość
tak, bo są ludźmi grzesznymi. To jest wpisane w koncepcję chrzescijanina. Każdego.xxMasz rację. Typowe podejście katolika.Tym sposobem każdy bandzior, pedofil itp, po spowiedzi i pokucie staje się porzadnym człowiekiem.To najgorszy model relatywizmu moralnego.A właśnie...Jeśli chodzi o pokutę to istnieje cos takiego jak mocne postanowienie poprawy. Co raczej wyklucza powtarzanie tego samego grzechu wiele razy.

Gość gość
Kard. Reinhard Marx, przewodniczący niemieckiego Episkopatu i jeden z biskupów najbardziej zaangażowanych w forsowanie nowinek teologicznych w sprawie małżeństwa, znowu zabrał głos na temat synodu. Tym razem przekonując, że zgromadzenie biskupów „musi otworzyć drzwi”. Dlaczego? Bo także Jezus nie „skazywał” ludzi, ale szukał sposobu na to, by zrozumieć ich w całej ich nędzy i ze wszystkimi ich słabościami.xTaką opinię kard. Marx przedstawił w miniony piątek podczas obchodów 39. Rocznicy śmierci kardynała Juliusa Döpfnera, które odbyły się w Monachium.x„Prawda i Ewangelia nie zmieniają się, ale są coraz głębiej rozumiane”- mówił Marx, dodając, że ten proces nie ma końca. Jest za to w jego ocenie zaburzany, gdy ludziom zdaje się, że wszystko już rozumieją.xChoć kardynał nie powiedział tego explicite, jest jasne, że mówił o sprawie rozwodników w nowych związkach żyjących z nowymi partnerami na sposób małżeński. Kierowany przezeń episkopat od dawna lobbuje na rzecz dopuszczenia ich do sakramentów, co oznaczałoby de facto uznanie aktywności seksualnej w związkach pozamałżeńskim za w niektórych przypadkach obiektywnie bezgrzeszne.xhttp://www.fronda.pl/a/kard-marx-uwspolczesnijmy-ewangelie-synod-musi-otworzyc-drzwi,54653.html

Gość gość
Szmatławiec rydzykowy...xWiceprzewodniczący parlamentarnego zespołu badającego przyczyny katastrofy, poseł Stanisław Piotrowicz, mówi, że zespół Macieja Laska zajmuje się propagandą.x- On niczego nie bada, niczego nie ustala. Zabiega tylko usilnie o to, żeby przekonać – nie tylko społeczeństwo polskie, ale i w jakimś zakresie opinię międzynarodową, że to, co zrobili w tej sprawie Rosjanie, to było dokładne, precyzyjne. Komisja Millera wszystko wyświetliła. Można w tej chwili dojść do takiego wniosku: ponieważ zarówno raport Anodiny, jaki u raport Jerzego Millera w znacznej części został podważony przez niezależnych ekspertów, wydaje się, że w tym momencie jest to zwykły zespół propagandowy, działający na szkodę interesów państwa polskiego za pieniądze podatnika – podkreślił poseł Stanisław Piotrowicz.xxTen Piotrowicz to jakiś dziwny facet... Czyżby zaraził się "Zespołem Macierewicza" który wyjątkowo źle wpływa na działanie górnej wypustki ciała zwanej u ludzi normalnych, głową?

Gość gość
Tworzysz jakieś teorie na użytek własnej nienawiści do Koscioła.xxPo pierwsze nie nienawidze kk.Po drugie.To wykaż co z tego co napisałem jest "teorią moją"

Gość gość
Nikt nie jest doskonały, ty też nie. Ja także. I nikt normalny nie żyje w ciągłym rozważaniu tego czy jest złym czy dobrym reprezentantem religii, która wyznaje. xxNigdzie nie pisałem o reprezentantach tylko o katolikach.A katolik to człowiek żyjący zgodnie z nakazami wiary.I żebyś to wykręcała na dziesiątą strone nie dasz rady zmienić