Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ciąża bliźniacza według was jest gorsza ?

Polecane posty

Gość gość

Pytam, bo bardzo się boję, że ja będę miała bliźniaki, a u mnie w rodzinie trafiają się dosyć często, o ile ja nie mam siostry/brata bliźniaka, to np już mój ojciec ma brata bliźniaka i tak na prawdę on nie jest jedyny z mojej rodziny, bo np. jeszcze całkiem niedawno moja siostra cioteczna (córka mojego wujka, czyli brata bliźniaka mojego ojca) urodziła niedawno bliźniaki i ja się boję, że też będę je miała, boję się trochę w ciążę zachodzić, bo wolałabym jedno dziecko, po za tym poród dwójki dzieci jest gorszy, niż jednego, ciążę ciężej znieść, no i cięzko mieć dwa niemowlaki w domu, skoro nawet przy jednym ciężko się wyspać, a co dopiero przy dwóch ? Już prędzej wolałabym dwójke, ale osobno urodzić po pewnym czasie.

Gość gość
Gorsza nie gorsza ale urodzić, wychować trzeba, ale w ciążę zachodzić już niekoniecznie trzeba jak ktoś sie boi

Gość gość
Mój mąż ma kolegę który ma syna. Postarali się o drugie dziecko. Okazało się że będą mieć trojaczki, trzech kolejnych synów. No ale tu to już nie będzie bawienia, noszenia na rękach, tylko zapewnianie samego tylko przeżycia, czas będzie schodził tylko na hurtem przewijanie, karmienie i kąpanie jak w fabryce, ale za to kobieta ciąże przejdzie dwie zamiast czterech, jak moja teściowa np., no i te trzy będą rosły jednocześnie. Mój brat ma bliźnięta, ale tam bratowa to jest hetera, mocne charakterem i zdrowiem babsko to dla niej to pikuś, daje rade i jeszcze sie nudzi z nimi szuka koleżanek na ploty

Gość gość
Też mam znajomą co chcieli drugie dziecko i wylądowali z czterema (drugie było w pakiecie 3w1). Ogólnie rzeźnia, przynajmniej na początku. Sama ciąża to pikuś w porównaniu z tym, co potem...

Gość gość
Tylko bardziej jestem zniechęcona

Gość gość
ciąża nie, mój wujek (mojej mamy brat) ma córki bliźniaczki, na początku było ciężko ale z roku na rok coraz lepiej. Poźniej są tego plusy :D razem się bawią itp :) fajnie jest :) ale robota podwójna

Gość gość
Razem mogą się bawić, ale nie muszą być bliźniakami, po za tym jeżeli tak to też razem się kłócą