Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarkizX

Dieta 1000 kalorii opinie

Polecane posty

Gość MarkizX

Ktoś z Was stosował? Moim zdaniem to nie do końca mądre, bo przecież każdy ma inne zapotrzebowanie na kalorie, jedna może mieć 1000, a druga 2000, na to składa się masa ciała, wzrost, tryb życia. Co Wy na to dziewczyny i chłopaki?

Gość gość
DOkładnie, w zależności od zapotrzebowania układa się ile kalorii - najlepiej spozywać około 300-500 kcal mniej codziennie niż wynosi zapotrzebowanie i się chudnie. A idealne w mniejszym apetycie pomaga hipnoza - http://hipnosencja.pl/ - ja stosuję te nagrania i je mniej z łatwością bo dzięki nim odczuwam znacznie mniejszy apetyt

Gość gość
Takie zapotrzebowanie jest stosunkowo łatwo obliczyć, są kalkulatory, podaje się swoje parametry i wychodzi Ci ile potrzebujesz. Co ważne musisz spożywać makroskładniki w proporcjach około 40% białka, a reszta tłuszcze i węglowodany z czego węglowodany mniej jeśli masz siedzący tryb życia. Chudnie się powoli, ale bardzo skutecznie i regularnie, powiedzmy 1 kg tygodniowo, to jest maks! Ale w ten sposób się nie głodzisz, tylko uczysz organizm nowych nawyków. Psychologia przy odchudzaniu i odpowiednie odżywianie to jakieś 80% sukcesu.

Gość gość
Dokładnie tak - obliczyć zapotrzebowanie i jeść mniej - tylko w tym jedzeniu mniej jest największy problem

Gość gość
A jak dziala ta hipnoza na odchudzanie? Jestem zainteresowana jeśli je sie mniej

Gość gość
Listek na Twoje szczęście odpuściłaś to 1000 kalorii, bo to jest jakaś masakra. Najlepiej to robić z głową, a nie od tyłka strony i później dziwić się, że są problemy ze zdrowiem.

Gość gość
takie diety psują przemianę materii i potem jak zaczniesz jeść 1200 kcal to będzie jojo, więc najlepszą dietą bez aktywności fizycznej (chyba,że weekendowo długie spacery albo sporadycznie rower) jest 1500 kcal, a jeżeli jesteś aktywna 5x w tyg 1800 kcal itp.

Gość gość
lepiej wiecej kalorii i napedzac przemiane materii, przerabialam 1000 cal i jojo straszne

Gość gość
ja byłam,schudłam,ale bylam tak wygłodniala ze zaraz było jojo.Polecam diete 2000 kcal,a najlepiej mż po prostu i nie stresowac sie kaloriami,ja w 2 lata schudłam dzieki temu 20 kg,jedzac absolutnie wszystko