Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO myślicie o kampanii społecznej kierowanej do kobiet, które nie rodziły

Polecane posty

Gość gość

bo budowały domy i podróżowały? jest teraz takie coś ja uważam, ze to budowanie mylnych przekonan na temat ludu. Wplątanie ludzi w sieć nowych stereotypów dotyczących tego, czemu ludzie nie mają dzieci. taka kampania zachęci ludzi do molestowania jednostek pytaniami intymnymi o ich psychikę i zdrowie fizyczne, o ich uczucia względem rozrodczości ludzkiej i prywatnego zagadnienia celu i sensu życia na ziemi. Ta kampania ma stać się xródłem opresji wobec osób bezdzietnych i usprawiedliwieniem ich nagabywania i społecznego dręczenia, byle mieli dzieic.

Cała ta kampania jest żenująca, moim zdaniem. Tak jakby ambicją każdej kobiety było macierzyństwo... Albo jakby był przymus rodzenia.

Gość gość
A pytajcie sobie śmiało :D

Gość gość
Pytajcie o co? Kampania sugeruje, że kobieta jest nieszczęsliwa i każda odczuwa, że zmarnowała sobie życie. Kampania trywializuje inne style życia i infantylizuje dorosłych ludzi, którzy celowo mogą preferować dany styl życia, do jakiego mają naturalne prawo. Kampania sugeruje, ze człwoiek nie umie okreslić sam czego chce i na co jest gotowy. Staje się ona środkiem społecznego przymusu, parcia i propagandy, psychicznego dręczenia ludzi.

Gość gość
Odwraca też ona uwagę od prawdziwych problemów społecznych zaglądajac ludziom w gary, garaże, albumy do zdjęć i w inne miejsca, które są prywatne, jak chocby portfel czy głowa i serce, o cyckach i cipce nie wspominając, bo zaraz pojawi się precyzyjny wykład o tym, co kto ma i po co i jaki podmiot świadomy na co i po co jest DANY, analogicznie do świń, co idą na ubój.;-/

Gość gość
Kampania stająca się środkiem psychicznego dręczenia ludzi? Jak na razie udało się to zwłaszcza producentom wkładek na nietrzymanie moczu, pytaj ich o wskazówki.

Gość gość
zycia nie znasz

Gość gość
To niepotrzebne wpieprzanie się w cudze życie. Takie narzucanie przekonania, że każda kobieta musi zostać matką, bo bez tego wszystko inne co zrobiła się nie liczy. Bzdura. Każda kobieta, tak samo jak każdy facet zresztą, ma prawo decydować o tym, czy będzie szczęśliwsza mają duży dom czy może dzieci. Żenujące jest mówienie dorosłym ludziom, co będzie dla nich lepsze. Poza tym autor tej kampanii musi być oderwany od rzeczywistości, bo większość ludzi, którzy późno decydują się na dziecko, nie robi tego dlatego, że ważniejsza dla nich jest wielka kasa i kariera, tylko dlatego, że najpierw musieli zdobyć absolutne minimum.

Gość PANGAG
tak myślę, że prawie 99 procent kobiet myśli o zaciążeniu i szczęśliwym urodzeniu dziecka i dla wielu kobiet zupełnie nie istotne jest to, czy zaciąży z mężem albo z kochankiem starszym od siebie albo młodszym , główna zasada kobiety chcącej mieć dziecko to zaciążyć nawet na dyskotrzaskach i pod wpływem alko , jedna kobieta w wieku 25 lat jest zdecydowana na zaciążenie, inna ma 31 lat i do tego stanu dojżała aby zaciążyć , w pewnym wieku kobieta ma pewność, że to co 'swoje' to własne dziecko , jak wiadomo 'lesbijki' też chcą urodzić

Gość gość
No to ja się pytam gdzie tu wolność ? Bo zewsząd nam wymawiają ze ja mamy ,a jednak ktoś narzuca światopogląd i to w taki sposób by ludzi dzielić , nie znam tej kampanii bo nie oglądam TV nie czytam gazet i nie przegladam portali typu onet , ale jeśli wygląda to tak jak opisujecie to straszne ,sama jestem matka i poświecam się rodzinie ( nie wiem czy to dobre słowo bo robię to z przekonania) ale stawianie ludzi w takim świetle w czasach gdzie tyle się mówi o tej wolności i możliwościach to jakaś hipokryzja, każdy powinien żyć w taki sposób jak chce, o ile nikt przez to nie cierpi i nie do pomyślenia jest dla mnie żeby ktokolwiek mieszał się w czyjeś wybory życiowe

Gość gość
Nie widziałam tej kampanii ale to na pewno sprawdza rydzyka. Nie wiem gdzie ona się pojawia, ale jeżeli ktoś mnie nagle zaczepi, to będę wiedziała, że mu mózg prawdopodobnie TV wyprała!

Gość gość
Ps co ciekawe, moja babcia to moher. Ale jak ukochaną druga wnusia ma dwóch benkartow, bez ślubu, to jest OK :D :D tak to krwa jest są równi i rowniejsi. Mam w d***e rozpieprzanie sobie organizmu i ciała dla wachania smrodu uwalniajacego się z pampera :)

ale Wy jesteście durne:( nie ogarniacie tego, że społeczeństwo jest ORGANIZMEM moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna wolność i przeżycie społeczeństwa jak kobiety przestaną rodzić dzieci to wszyscy skończymy W D***E Wy pewnie myślicie, że koboieta ma tyle praw itd. dzięki c***m feminich XD dobra, powiem Wam coś to, że kobiety się mogły emancypować jest zasługą PIERWSZEJ WOJNY ŚWIATOWEJ. wykoszono ogromną ilość mężczyzn, więc społeczeństwa uznały, że trzeba uaktywnic potencjał kobiet] i w zasadzie tylko dlatego jest wolność, że społeczeństwo ją DAJE jeśli społeczeństwo będzie wymierać zapłodni nas SIŁĄ i to nie jest nic nienormalnego, po prostu tak zawsze było i jest właśnie stąd jest socjalizm - Wy uważacie, że jesteście jednostkami i umrzecie bez organizacji zapewnionej przez państwo, tymczasem społeczeństwo ŻYJE SAMO presja społeczna jest tylkojednym z NARZĘDZI, żeby jednostki nie zabiły społeczeństwa nie ma sensu się buntować

społeczeństwo ma np. wlasny system wartości - Wy to odrzucacie i wolicie wybrać sobie pana (podczas gdy jedynym waszym zdrowym panem może być społeczeństwo) pana socjalistę, oddałybyście się na jeżu kaczyńskiemu czy tuskowi, bo oni wam regulują, że macie jakieś prawa, tymczasem prawa macie takie, jakie Wam da SPOŁECZEŃSTWO, a nie sztuczny twór PAŃSTWO dlatego zawsze będę popierać takich ludzi jak JKM, którzy zdają sobie sprawę, że społeczeństwo żyje samo, a państwo ma być minimalne, czy to się komuś podoba czy nie

Gość pijak12
A czemu nie mają dzieci, bo sie k***ią w gumie.Taka prawda..

uważacie np. że ludzie się nie mordują, bo prawo tego zakazuje, tymczasem ludzie się (generalnie) nie mordują nawet nie z powodu religii, tylko z różnych antropologicznych mechanizmów obrony społeczeństwa, w zasadzie prawo "nie zabijaj" nie musiałoby być nawet spisane, bo społeczeństwo to WIE, że lepiej zapładniać kobiety niż je mordować

Gość gość
Broken weź koło i puknij się w czoło. Kolejny idiota od Korwina. FUJ. Pewnie masz takie same wąsy jak Twój Góru.

Gość gość
Jeśli "organizmowi" tak zalezaloby na bachorach, to nie kazaliby rodzic chorych, albo by usypiali chore nikomu niepotrzebne i niechciane noworodki. Usypia się chore zwierzęta, wiec po co komu chore ssaki homosapiens jeśli organizm potrzebuje ludzi.

Gość gość
Każda kampania społeczna "wtraca" się w życie prywatne. Przecież nikt nie powinien mówić innemu jak się odżywiać czy jak często się badać. Przecież są alternatywne sposoby odzywiania ;) Ja ta kampanie odczytałem przede wszystkim jako uczulenie ze czas upływa i niektórych rzeczy nie da się odłożyć na później . Kampania kierowana do młodych kobiet często bardzo " wyszczekanych" wiec będzie głośno.

Gość gość
a ja powiem inaczej , jesli spoleczenstwu tak zalezy na rozmnazaniu to niech stworzy do tego godne warunki nawet zwierzeta pezestaja sie rozmnazac jak nie maja ku temu dobrych warunkow

Gość gość
Mnie interesuje tylko jedno. Czy pieniądze na tę kampanię pochodzą z prywatnych czy publicznych funduszy.

Gość gość
też to dla mnie żenada, tak jakby każda kobieta marzyła o byciu matką polką :D

Gość gość
zaraz pewnie zostane zjechana ale co tam. Moim zdaniem kampania ma tez plusy, bo o minuusach nie bede sie rozpisywac skoro byly wymieniane niejednokrotnie. Pokazuje ze w naszym kraju trzeba wiele lat by mlodzi ludzie w wieku produkcyjnym oraz najlepszym do posiadania dzieci, mogli sie 'czegos dorobic'. W kampani jest pokazane na wieksza skale ale nie kazdy marzy o wielkim domu i paryzu. Po prostu pokazuje jak wiele trzeba poswiecic by cos osiagnac jesli sie chce cos wiecej niz wynajem pokoju i wyjazd najdalej do miasta obok. I tu juz nie tylko chodzi o dzieci ale ogolem. W pewnym stopniu sa pokazane realia, jak wyglada dorabianie sie samemy, nie liczac tych ktorzy na start od rodziny dostana np mieszkanie,firme itp bo nie oszukujmy sie maja latwiej pod tym wzgledem.

Gość gość
już nie mają czego wymyślić żeby kobiety chciały rodzić, niech stworzą do tego warunki żeby rodziny było stać na posiadanie dzieci a nie wymyślanie głupich kampanii która chce to będzie rodziła ale nie będą do tego zmuszać kobiety

Gość gość
chyba ty chcesz rodzić a nie wszystkie :o

Może nie powinienem się wypowiadać, bo ja facet jestem ale myślę, że na tej kampanii, podobnie zresztą jak na innych, ktoś po prostu dobrą kasiorę trzepie. Sądzę, że to jej główny cel, bo znając oportunizm Polaków skutek odniesie odwrotny do zamierzonego :classic_cool:

Gość gość
Broken durna to ty jesteś i niedouczona, emancypacja nie jest zasługa pierwszej wojny, zaczęła się wcześniej. A poza.tym ta kwestia nijak ma się do kampanii.

Gość gość
Pulchny raczej powinieneś się wypowiedzieć, bo jakoś w tej kampanii jak zwykle wzięto pod uwagę kobiety i to je obarczono zbyt pozna decyzja na macierzynswto. Tak jakby to one same się rozmnazaly i wychowywaly potomstwo. Męski głos w dyskusji nie powinien zostać pominięty. Dla mnie kampania nie dość że słabo przekonywujaca, to sugerujaca, że jestem gorsza, że dokonuje złych wyborów, bo nie mam jeszcze dzieci.