Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja.

Polecane posty

Dziewczyny czy któraś z Was oprocz Nel (bo zdeklarowala się sprawdzić swoje wyniki) robiła badania mutacji. Jeśli tak to bardzo proszę zerknijcie na mój wpis wczoraj o 22.08. Nie mam teraz wizyty u lekarza w najbliższym czasie, więc jesteście moją nadzieją:) żeby nie być cały czas w niepewności. Z góry wielkie dzięki!

Julia ja nie robilam więc nie pomogę ale dziewczyny na pewno sie odezwą. Ja po wizycie estradiol 1600 i juz osiągnął swoją granicę bo sześć pęcherzyków 21,20,20,18,18,16 reszta od 14 do calkowitej drobnicy. Czyli punkcja w środę. Dziś dwa zastrzyki ovitrelle o 21. Dziś i jutro po globulce na noc dopochwowo. Unidox wtorek,środa i czwartek. I od czwartku Prolutex .. ps.Justynka dziś bylam u dr.M L naprawdę super babka ! :-) MiśkaD jak nastawienie przed jutrem ?

Gość gość
Hexe - :* :) ja też nie mam nic przeciwko Twojej opcji ;) Człowiek od forum się uzależnił i ciężko chociaż raz dziennie nie zajrzeć co tam słychać u Was ;) a na kawkę chętnie.. Ja zawsze byłam i jestem zdania, że w realu zawsze lepiej niż wirtualnie ;) x Julka - ZosiaD się jeszcze orientuje w tych wszystkich badaniach.. Ona pewnie zresztą też je robiła, a ja ponawiam z kolei swoje pytanie do Ciebie z dzisiaj ;) x Biedrona1979

Gość gość
Nadzieja - ja też miałam estradiol 1600 ng/ml.. a Ty w jakich jednostkach miałaś badany? To ja już naprawdę głupieję... Skoro taka wartość jest ok, to dlaczego ostatnio usłyszałam od lekarzy dwa razy, że za niski.. Nieważne pęcherzyki pięknej wielkości :) i proszę być dobrej myśli :) x Miśka - jutro Twój dzień, więc proszę odpoczywać grzecznie dziś wieczorem :) x Biedrona1979

>Julia, Biedronka, DOremido - dzięki za info o tsh - ja u kilku lekarzy pokazywałam i zaden się nei zająknął, ze coś nei tak i ze trzeba zbijać. wszytskie badania tarczycowe w normie. wiec juz sama nie wiem:/ rozumiem, ze na zbijanie euthyrox? Biedronko, a Ty tym lekiem Mamadha zbiłas? kupię :) >Doremido, ja podczas laparoskopii miałam stwierdzone pojedyncze ognisko endometriozy na pęcherzu moczowym, ale lekarze nic z tym nie robili... pęcherzyki rzeczywiście czasem nie pękaly:/ >gosćx, prolaktyna w normie :) dzięki! >Julia, ja niesttey nic na temat genetyki nie wiem, więc nie pomogę :/ >Basik, koniecznie daj znac jutro po wizycie!!!!! >kkinia, kciuki za iui!!!! >Miska, Nadziej,a Darkness - To Wasz tydzien! nie moze być inaczej :) >Griszanka, oby więcej przeziębien nie było! rośnij zdrowo:) >kkahha, a jak Ty sie czujesz? :) >Toosia, czy wszystkie dolegliwości już Ci minęły?daj znac, jak lekarka się z Wami skontaktuje!

_Ada83 - ja przed inseminacją miałam od 3 do 5 usg plus w dniu IUI. _Juli83: sprawdziłam - DETEKCJA MUTACJI W GENIE MTHFR. Pierwszy zapis mam taki: Stwierdzono obecność homozygotycznego wariantu 1298AA, który jest wariantem prawidłowym nie mającym wpływu na aktywność enzymu MTHFR. (Tu mamy identycznie - i taka mutacja jest prawidłowa). Druga część zapisu: Stwierdzono genotyp homozygotyczny T/T wariantu C677T w genie kodującym, itd. (Czyli tu się różnimy, bo ty masz CC, a ja TT. Zarówno moja poprzednia Pani ginekolog, jak i obecna powiedziały, że mam się tym nie przejmować, bo mnóstwo osób to ma - moja mutacja występuje u 25%, Twoja u 52%. Jak zobaczyłam wynik to wybałuszyłam oczy, rozbeczałam się rykiem donośnym i tak pół dnia. Nie pamiętam, która z dziewczyn mnie tu uspokajała i słusznie radziła. Przy mojej mutacji muszę brać kwas foliowy w dawce 5mg, a poprzednia ginekolog doradziła Femibion, który zawiera metafolinę, dzięki której kwas foliowy jest przyswajalny :-) Mutacja TT może powodować zakrzepicę ciążową dlatego przepisany mam też acard na rozrzedzenie krwi i pewnie, jak już przejdę do swojej poprzedniej gin to dostanę zastrzyki clexane przeciwko zakrzepicy. Julia to brzmi strasznie ale strasznym nie jest :-) Na forach naczytasz się, że może to powodować poronienia, ale i wady układy nerwowego u maluszka, ale jeśli nie przyjmujesz dużej dawki kwasu foliowego, bo nie wiesz, że go nie przyswajasz to co się dziwić, kwas foliowy to podstawa! A Ty już wiesz!!! Ja bym spokojnie kupiła Femibion 1, przyjmowała 2 saszetki Inofolicu, ale rozumiem obawy, bo mnie nie uspokoiło żadne słowo oprócz diagnozy lekarza. Ja nim nie jestem i choć radzę Ci z całego serducha to pamiętaj, że mogę się mylić, bo Ty masz trochę inną mutację. Będzie dobrze. Na początku byłam przeciwna tym detekcjom, bo nie są wymagane do ivf, ale z perspektywy czasu bardzo cieszę się, że je zrobiłam i doradzam każdemu! Na te badania kierują chyba po dwóch czy trzech poronieniach, ale ja dziękuję za taką perspektywę! Swoją drogą już chyba czas zadzwonić do koncernów farmaceutycznych, co by mi odpalili jakąś dolę za reklamę Femibionu!!! :-) _Biedronka79 nie doczytałam Twojej historii z Panią G. ale ja Ją bardzo cenię. Dla mnie zawsze bardzo miła, cierpliwa, trzy razy przyszła specjalnie wcześniej do pracy! Owszem specyficzna i gaduła, ale ja do najcichszych też nie należę i śmiała się kiedy zdarzyło mi się przekląć i takie tam :-) W sobotę oddzwoniła o 23 żeby zapytać, jak krwawienie. Nigdy niczego nie robi taśmowo, jak Pani Ogórek, dla mnie wielka szkoda, że Jej nie będzie. Powodzenia z Invicta, mam wielką nadzieję, że tym razem nikt nie zawiedzie i wszystko ułoży się po Twojej myśli, czego serdecznie Ci życzę :-) _Kkiniaa84 - oby się udało!!!! Pięknie byłoby dostać taki prezent imieninowy, bo najlepsze prezenty to te, które człowiek sam sobie wymodzi!!! Przynajmniej tak jest w moim przypadku! Mój m. jest mistrzem od prezentów beznadziejnych i sama muszę za Niego decydować :-) _Griszankaanka - zdrowiej, odpoczywaj i niech M. o Was dba ile sił!!! :-) _Toosiaa - dziwna jest Twoja historia, pełno w niej niewiadomych, coś tu nie gra z przepływem informacji ze strony kliniki :-/ Właściwie to Ty wiesz, że nic nie wiesz! Trzymaj się dzielnie i zdrowiej. Czasem wszystko jest pod górę, a obiecanego szczęścia i tak nikt nam nie odbierze!!! _Zuzka1212, MiśkaD., Basik30 - jutro ważny dzień, mocno przytulam i trzymam kciuki, pamiętajcie, co pisałam o 23!!! Musi się udać!!! _Teraz kilka słów o mnie: to już 6tc (licząc średniowieczną metodą od dnia ostatniej miesiączki, Pani doktor próbowała mi to jakoś wytłumaczyć, ale widząc moje coraz większe zdziwienie i niezrozumienie zaprzestała) :-) W każdym razie oprócz jednorazowego epizodu nic złego już się nie wydarzył, betaHCG wynosi 2991 w 21 dniu po transferze, pęcherzyk ma 0,82mm i jest pęcherzyk żółtkowy :-) za tydzień wizyta :-) i od dziś zwalniam tempo, w końcu "postęp to ślimak"!!! To moje motto życiowe oprócz motta PT: czyli pier... to!!! :-) _Pozdrawiam ciepło i serdecznie :-)

Biedronko pamiętam Twoją sytuację i dlatego zdziwiłam sie ze to "już " ale pani dr.wyjaśniła ze przy takich parametrach pęcherzyków nie ma co czekać aż estradiol wzrośnie bo te dobre zaczną tracić na wartości a te maleństwa nie mają szans by dojrzeć i taka to sytuacja. Dr zapewniła mnie ze to wystarczy i tyle mi teraz musi wystarczyć bo na to wpływu juz nie mam. Jakiej wielkości byly Twoje pęcherzyki ? Zostaje nam tylko czekać na rozwój sytuacji..

DoReMiDo daj znać jak przyjdzie przesyłka :-) udało się zrobić zamówienie? Ja jeszcze tylko jakiś tydzień jestem we Wrocławiu, więc mam nadzieję, że Twoja przesyłka zdąży dotrzeć :-) Pozdrawiam serdecznie

Nel31 Dla mnie to chyba zły znak bo pokręciłam daty wizytę mam w środę czyli 24.

Gość MiśkaD
Wszystkim bardzo dziekuje za kciuki i pozytywne slowa! Przydadza sie :) X Nadzieja :) cudowny wynik :) trzymam mocno kciuki za srode :) co dr powiedziala na te bole? Mozesz brac jakies leki? Dajesz rade kochana? a moje nastawienie- nie mam czasu o tym myslec :) wczoraj napisalam na forum, ze tak dobrze sie czuje i skonczylo sie dobre :/ dzisiaj kazdy krok czuje jakby konczyl sie w brzuchu, to tego jestem mega wzdeta. Dzisiaj bylam ostatni dzien w pracy z moimi jajkami :) Mialam tyle pracy, ze teraz ledwo zyje :) ale dzieki temu nie mam czasu myslec o tym co bedzie jutro :P co wiecej- tak sie zajelam praca, ze nawet nie pomyslalam co ja jutro powinnam ze soba wziac?! Gametowki-pomocy!! :) Na srode wzielam wolne. W czwartek wracam do pracy. X Biedrona :*

Basik30 "zabraniam" Ci tak myśleć!!! choć "wierzę" w 23, to mi udało się 1 czerwca :-) 23 to liczba chaosu, może Twoje Maleństwo chce być bardziej poukładane :-) A Dziewczyn z 23 będą bardziej zwariowane w pozytywnym znaczeniu - bo na Świecie musi być różnorodność!!! Niezależnie czy 23 czy 24 mocno trzymam kciuki!!! :-)

MiśkaD nie pytałam o przeciwbólowe, pewnie i tak lepiej nic nie brać oprócz nospy czy apapu, jadę na leżąco a w domu ogarnę raz dwa i do lóżka, jutro tez przeleżę większość dnia i dam radę. Wynik nie jest zly w moim wieku :-P tylko martwi mnie estradiol .. Na która masz sie stawić ? dla mnie powiedzieli tylko ze mam byc na czczo, paznokci do krótkiej narkozy zmywać nie muszę, koszula, klapki,szlafrok przybory toaletowe i skierowanie które dostalam w klinice. Biedronka sprawdzę w domu jednostki z protokołu z IUI bo na tym nie ma..

Gość MiśkaD
Ja mam byc na 7.15, pobranie o 8.00. Bede pierwsza wiec fajnie :) Czyli masz sie spakowac jak do szpitala :) Nie wiem czy dobrze kojarze, ze w gamecie wystarczy tylko jakas koszulka? :) Kochana odpoczywaj jak najwiecej, zadnego ogarniania w domu! Niech M. tym sie dzisiaj zajmie :) A Ty lez jak najwiecej, zebys za duzo nie cierpiala juz! Co do estradiolu to ja w sobote miAlam jeszcze nizszy bo tylko 1100. Nie wiem w jakich jednostkach. Teraz juz nie mam na to wplywu wiec w ogole sie tym nie przejmuje :) mysle, ze do jutra jeszcze troche wzrosnie :)

MiśkaD. co prawda ja nie Gametówka :-), ale jeśli mogę doradzić, to podpowiem, że nie jakaś koszulka, tylko mniej więcej piżamka do kolan, w Invikcie jest tak, że na jednej sali są cztery łóżka, po punkcji przywożą pacjentkę półprzytomną na wózku i przekładają na łóżko, więc tym, które miały krótkie koszulki wszystko podciągało się do góry. I mimo, że wszystkie mamy "to" :-) samo, mało przyjemny komfort :-) (to znaczy, jak sobie człowiek uświadomi po fakcie). Jeszcze raz powodzenia!

Gość Kkiniaa84
*Ada83 wczoraj przeszlam 3 IUI i u mnie to wyglada tak ze ide do lekarza w 12 lub 13 dniu cyklu on robi usg mierzy pecherzyki i juz mi mowi kiedy robic zastrzyk i kiedy iui. Kiedy przyjde juz na zabieg wykonuje go a pozniej robi usg . Za kazdym razem moje pecherzyki byly juz na granicy pekniecia. Walcz i podchodz do kolejnych IUI. Jezeli bedzie kolejna porazka w moim przypadku lekarz bedzie mnie juz kierowal na ivf, aleeeeee dzis podjelam decyzje ze jesli znowu bedzie klops podejde do 4 IUI ale juz w klinice NOVUM. * doremido to juz 9 tydz jak ten czas leci, zdrowka *magda7814 wymodlilas aby wodniak zniknal, wierze w to *giraszankaanka kuruj sie kochana i wracaj do pelni sił *MiśkaD, Nadzieja, Darkness trzymam za was kciuki *kkaha ja tez bym wyciela tesciowke z jakiejs foto w wsadziala w ramke by to zauwazyła *toosia wspolczuje jak lekarz mogl sie tak pomylic *nel znam ten temat prezentow beznadziejnych. Kiedys kupil mi zegarek w kolorze srebra to mialam takiego focha ze musial wymienic na złoty.( oczywiscie tylko kolor) i mowie do niego "czy widziales kiedys zebym miala cos w kolorze srebra ? przeciez mam same złoto" od tamtej pory kontroluje swoje prezenty ;)) A ja dzis na poprawe humorku poszalałam w ogrodzie i posadzilam sobie 6 nowych kwiatów. Zamiast lezec i odpoczywac znowu mi odbilo, zawsze mam cos do zrobienia ale to chyba jak kazdna z nas w domku. Dziekuje za kciuki :)

Miśka "ogarnę " znaczy wzrokiem , i wydam rozkazy ;-) jutro myślami będę z Tobą ! Kciuki zaciśnięte ! Nel niezla wariatka z Ciebie :-) w dobrym slowa znaczeniu oczywiście ! Mamy podobne charaktery, chociaż ja trochę "wydoroślałam" moja mama na to mówi ze chyba w snach :-P

Toosiaa - u nas to laboratorium miało się z nami kontaktować i informować o zarodkach, lekarz nie był do niczego potrzebny. Ja byłam lekko niecierpliwa i sama zadzwoniłam ... o klasie zarodków nic mi nie powiedzieli, ale przynajmniej wiedziałam, że mamy 4 Szczęścia do zamrożenia :) teraz tylko żeby dwa zechciały się ładnie rozmrozić :D o Nadzieja78 - zaciskam kciuki z całych sił ... a w środę to będę się emocjonowała niemal tak, jakbym sama tę punkcję miała :D o Gośćx - a u Nas zawsze będziesz mile widziana :D już nie raz byłaś wspominana ... super, że z maluchem wszystko ok. A swoją drogą 1242g + wody + łożycko +etc ... jest już co dźwigać, a tu jeszcze 11 tygodni :P Duuuuuuuużo zdrowia dla Was :) o Ananasowa - dokładniej tej wersji się trzymam :D o Nel31 - oczywiście teraz będzie już tylko piękniej :) Niech maluszek zdrowo rośnie, dolegliwości ciążowe omijają wielkim łukiem ... A motta rewelacja ... szczególnie to drugie :P o Basik30 - przywołuję do porządku ... na tym forum nie uprawiamy już czarnowidztwa :D o MiśkaD - mam nadzieję, że oryginał grupy krwi już zostawiłaś w klinice. Badania przed punkcją już też powinny być za tobą. Zrobią wywiad, założą wenflon i sruuuuuuuuu :P Mnie w Gamecie nie kazali wziąć żadnych rzeczy. Weszłam, przebrałam się w cud spódniczkę i kapcioszki i na łóżko. Zabieg, wybudzanie ... znów we własne ciuchy i do męża. o Kkiniaa84 - dzięki za kciuki ... nie puszczaj :P

Nadzieja78 - ja nie dam rady spoważnieć, bo mam męża Kosmitę i jedno wyklucza drugie :-) Poza tym, jeszcze mamy czas na powagę :-)

Darkness77 - dziękuję! :-) Też mam nadzieję, że teraz będzie już tylko piękniej! A w kwestii piękności życzę Tobie pięknych myśli, pozytywnego nastawienia i pomyślnego przebiegu wydarzeń 25 czerwca!!! :-)

Nel31 - Dziękuję ... musi się udać ... czwartek 25 czerwca to dokładnie przeddzień naszej rocznicy ślubu :D

Darkness77 jak Ty miałaś punkcję 23!!! :-), a kriotransfer 25 w przeddzień rocznicy to ja tu nie widzę innej opcji, jak tylko taką, że musi się udać!!!

Gość MiśkaD
Nadzieja- na takie "ogarne" to ja sie zgadzam :) dziekuje :* X Darkness :) powodzenia w czwartek! Nic sie nie martw, wszystko bedzie dobrze :) Maluszki od czwartku beda trzymac sie Mamusi :) Co do gamety to mi tez nic nie powiedzieli, dlatego nie mam pojecia co wziac :D ale podsumowujac Twoj wpis to pojechalas w jednych rzeczach bez niczego na przebranie? Zostalas w swojej bluzce, zalozylas ich spodniczke i papcie tak? Przepraszam, ale wole sie upewnic, ze wszystko dobrze zroumiAlam :)

Gość gość
nadziejko w srode myslami jkestem z toba:)bedzie dobrze, czuje to:) faktycznie dr Monika jest b sympatyczna:0 justyna

MIśka D....jutro TWoj dzien :) trzymam kciukasyyy :) Darkness rozbawiłaś mnie z tym trzypakiem :D co daj CI Boziu amen ;P Darkeness powiedz mężowi, ze jak bedzie tak brykał to go do kaloryfera przykłujesz az zmięknie ;P Nel no ja mam taka nadzieję, ze dobrze wróżysz bo ja od zawsze mówiłam o Franku ;) a Ty tak nie brykaj tylko odpoczywaj jak doktory każa! bo damy po dupsku! ;) Zoska D, Szmacioszka...że tak wprost zapytam...;) nie chcecie to ni eodpowiadajcie...zero seksu lekarz kazał?? ja sie zastanawiałam bo czytałam ze w pierwszym trymestrze....itd....ale moj gin mowił z jak sie dobrze czuje po to nie widzi nic przeciwko... Kkinia trzymam kciukasy zeby imieniny był y wystrzałowe ;) Nadzieja współłczuje z tymi jajnikami :/ mam nadziej, ze CI szybko przejdzie :* Toosia - nie zazdroszcze sytuacji i niefrasobliwej P.Doktor ja mialam podobna przygode z bromergonem bo sie go ponoc zaczyna tez od 1/4 na noc a lekarz mi zapomniał powiedziec i w nocy miałam taki atak nie wiem czego ze sie prawie przekreciłam :/ a on na to ze ups, zapomniał? nie mowił mi? no mozliwe...!! dobry lekarz to spokojna głowa. Biedronka :) moj M tez chciał dzidzie na urodziny i nie wyszło ale prawie po urodzinach sie udało wiec neich i Twoj M nie traci nadziei :* pozdrawiam Was dziewczynki :* ja jutro na krew ogolna, mocz, hiv, tosko, glukoze i cos tam jeszcze i sie modle zeby nie trafic na ta babke co ostatnio bo mi 4 razy dziure wierciła a ja tego baaardzo nie lubie ;) milego wieczorku i odpoczywac! :)

Biedronka pg \ml taka norma estradiolu. Znajoma miala go 1000 i jest dzidziuś, byly trzy dojrzale oocyty.

Piksi,Darkness, Kkinia, Nel :-) Justyna po przybyciu do szpitala jaka dalej kolejność w działaniach ? :-) Czy chłopcy po chrzcie jak aniołki :-) ?

Hehe juz sobie przypomnialam, co chcialam napisac ;) W kwestii tych kosmetykow zapachowych, parabenow, sls-ow itp. Rzeczywiscie jakis czas temu nawet dyskutowalysmy na ten temat, pamietam, ze Darkness odkryla, ze w plynie do higieny intymnej Bialego Jelenia, jest ten SLS. Ja jakis czas przed cala procedura przerzucilam sie na produkty dla dzieci Nivea Baby, czesc produktow Bialego Jelenia, no i jeszcze jest fajna Rossmanowa seria Neutrals. Byly przytaczane tu art., ktore wskazywaly na to, ze moga miec jakis posredni wplyw na plodnosc. Wtedy stwierdzilam, ze skoro staramy sie jesc zdrowo i bez zbednej chemii, przyjmujemy tony suplementow, zajadamy ananasy, to i to nam nie zaszkodzi. Poniekad moja skora tez na tym zyskala, bo przestaly mi sie robic krostki na plecach i jakos mniej podraznien na skorze. Z pewnoscia to nie szkodzilo, a kto wie czy nie pomoglo ;) Nadzieja - skoro nic juz nie mozesz zrobic, to daruj sobie zamartwianie sie tym estradiolem, najwyzej pozniej z lekarzem bedziesz dyskutowac ;) Trzymam kciukasy za punkcje, transfery, kolejne IUI i kwalifikacje - bedzie dobrze i musi sie udac!!! Dziekuje dziewczynki za zyczenia zdrowia - dzisiaj czuje sie wreszcie zdecydowanie lpiej. W koncu lzej mi sie oddycha :) Jak czlowiek zdrowieje, to docenia takie male rzeczy, jak swobodne oddychanie ;)

Griszanka chciałabym sobie darować ale juz taka jestem że muszę przeanalizować, przetrawić i pójdę spać ;-)