Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja.

Polecane posty

Gość gość
Wypieprzac to mozesz ty! To publiczne forum i kazdy moze komentowac. Hahaha jesli dowartosciowujesz sie myslac ze jwstem gruba i mam spedalonego meza buhaaa to prosze vardzo (ale uwierz ze figury bys mi pozazdroscila i meza tez) Ooo i wyszla prawdziwa natura naszych bezczelnych nieplodnych szmat! Ciumciacie sobie jak to wy Aslugujecie na dzieci a tylko patologi sie udaje ha nie wiele wam do patologi brakuje. Tepe szmaty to wy!!! Nawet natura to wie i nie daje sie roMnazac takim sukom falszywym.

Gość gość Hexe
Nadziejka powiedz mi proszę jak u Ciebie to wyglądało czy rozpiske na stymulację dostałaś od razu z antkami czy na kolejnej wizycie.

Lilianka31 a u którego lekarza się leczyłaś? ja zanim zadzwoniłam przeczytałam na necie mnóstwo pozytywów na temat tej kliniki i dr Ch Do niego tez się zapisałam. Chciałabym leczyć się w Białymstoku ale niestety nie mam jak:( podobnie jak w Wawie ;/ Dziewczyny moja sugestia od teraz nie odpisujemy tylko zgłaszamy :) moja mama zawsze mówi "nie ruszaj g****a nie będzie śmierdziało" :):):)

Gość gość
Hahahaha ale mam z ciebie ubaw tepa dzido

Hexe na tej samej wizycie. Pojechalam w 5dc i id tego dnia antki cale opakowanie i z kolejnego 3 tabletki. Odrazu dr.rozpisał wszystko. Jednak pewne bylo tylko do dnia pierwszego podglądu czyli w 7 dniu juz właściwej stymulacji menopurem. Mniej wiecej sobie wyliczyłam ze do końca miesiąca powinniśmy sie wyrobić i tak się stało. A Tobie dal narazie tylko antki?

>Nadzieja, bardzo ładna ilośc komórek:) niech sie tam teraz dzieje, oj dzieje:) > MH1, dzięki za info o tsh - za kilka dni poruszę ten temat na wizycie :) >Julia, super, ze podałaś info o kosmetykach bez sls i parabenach:) bardzo mnie to ostatnio ciekawi. >Hexe, super, ze juz startujesz:) pewnie juz pisalas, ale - gdzie się leczysz? jakie masz amh? :) >Darkness, ja nie pomogę w sprawie tych leków :/

Hexe jeśli weźmiesz cale opakowanie antków to 21 dni pod koniec zaczniesz gonapeptyl ze dwa tygodnie i dopiero potem od 9 do 12 dni symulacji. Także chyba wyjdzie Ci w pierwszych dniach sierpnia..

Gość gość Hexe
Narazie tylko antki i wizyta za 10 dni. ananasowa invicta Wrocław amh 1.24 26 lat

Gość gość
gość dziś – ja pier.. pustaku odpowiem na Twoim poziomie… Po co wydawać pieniądze na leczenie kogoś kto i tak umrze :D i nie będzie płacił podatków :D x gość dziś – wypier.. i to już szmato… na samym początku taka kulturalna zwróciła tylko uwagę, a teraz proszę wyszło z Ciebie prawdziwe oblicze.. chyba cię stary dawno nie ****ał, bo nie ma czego, a tak się przechwala tępa nie.do.*****.na szmata :D

Hexe, przepraszam, jesli cos mylę - to Twoje piersze podejscie, czy kolejne? dzis miałaś wizytye kwalifikacyjną? masz akurat @ i dostalas antyki. piszesz, ze w 10dc masz byc na kolejną wizytę - kolejnego cyklu tak? czy jak? pytam, bo za tydzien bede w bardzo podobnej sytuacji i się zastanawiam, co mi zaproponują :) bede wdzięczna za odpowiedz:)

Gość MiśkaD
Darkness- trzymam kciuki jutro za Ciebie :) Bedziesz pytac o mozliwosc doplacenia np do embryoglue? Ciekawe czy wyraza na to zgode. Jesli moja kruszynka dotrwa to doplace kazde pieniadze, zeby pomoc jej przetrwac :( W cenniku maja jeszcze cos takiego jak cult-active? Kojarzy to ktos? X Nadzieja ja wczoraj czulam sie duzo lepiej niz dzisiaj... Mam nadzieje, ze od jutra bede mogla normalnoe funkcjonowac. Odpoczywaj! :)

Hexe - super info :D bardzo się cieszę.. W którym dc jesteś? Kto Cię kwalifikował? Długo trwało podpisywanie formalności? Wiesz może dlaczego wizyta za 10 dni? Pytam, bo jak za tydzień powiedzą mi, że wizyta za 10 dni, to ja będę już na urlopie ;) i nieco w popłoch wpadłam, ale to i tak pewnie zależy od sytuacji, nie u każdego jest identycznie :) x Ananasowa - nie każdy musi dostać antki, poza tym zależeć to będzie w którym dniu cyklu będziesz, a Hexe ma wizytę z 10 dni, a nie w 10 dc ;)

Miśka - Golf o ile się nie mylę nie płacił za embryo glue, tylko że zależeć to może od przypadku.. Może się okazać, że jest refundowany ale w określonych przypadkach... Teraz to bądź dobrej myśli i wypoczywajcie z Nadzieją.. U mnie lepiej po punkcji było dopiero po 3-4 dniach..

ananasowa,bylam i chodze do dr.P.Radwana. X Miska i Nadzieja kciki zacisniete. X Biedrona,jestes bardzo (nawet nie wiem czy nie az bardzo) wrazliwa osoba.Uciekaj od forum ,nie bierz wszystkiego to do siebie,za duzo wycierpialas... dbaj tylko o siebie X darkness kciuki zacisniete na nastepnej wizycie zapytam jaki protokol bede miala ale chyba znow krotki bo tak to bym dostala antki a tak mam przepisany estrofem

Biedronka, dzieki! teraz widzę, że napisałam 10dc, bo jakos założyłam, że Hexe ma dziś 1dc:) ale to ona juz się wypowie:) Biedronko, tak dopytuję, bo ja tez mam niskie AMH 1,98 i myśle, że puszczą mnie długim protokołem. bo rozumiem, ze to co teraz Hexe zaczęła, to jest długi protokol?

Biedronka myślę ze Golf miala na myśli zebys nie czytała wogole wypowiedzi gości a my postaramy się im nie odpowiadać ( same sie super dzis dogadały :-P) no wlasnie moje drogie tak ciągnie mnie podbrzusze ze ledwo przejdę parę metrów do toalety trzymając sie przy tym za brzuch i tyłek ;-) makabra ! ja tez zauwazylam ze dlugi protokół dlugiemu nie równy, różnie zaczyna sie antki od 1 ,2,3,4,5 dc poźniej tez trochę się może roznic przy gonapeptylu i właściwej stymulacji, ale mnie wiecej wychodzi na to samo, jak ktoś chce sobie obliczyć to roznica kilku dni. Jystynko nie myslalam jeszcze o szpitalu, ale ta odległość chyba by mnie jednak zniechęciła..

Hexe wedlug stopki od gonapeptylu do punkcji zeszło mi sie 27 dni.( gonapeptyl zaczelam 29.05 a antki skończyłam 31.05) mam nadzieję ze nie namieszałam Ci jeszcze bardziej :-)

Oj jak tu goraco i nie przyjemnie sie zrobilo. Dziewczyny wiem ze posty gosci potrafia otworzyć nam scyzoryk w kieszeni ale badzmy madrzejsze od nich i nie odpisujmy, ich to rajcuje kiedy nas zezłoszcza i wkurzone im odpisujemy. Wiem ze boli to co pisza i w jaki sposob nas obrażają ale trzeba ich ładnie mowiac "olać" ich rozzłosci to ze sa zignorowani. Kiedy dotknie ich taki problem lub kogos bliskiego moze przemysla swoje zachowanie ale poki co prosze was "olejcie to" za mało mamy swoich nerw by wkur...iaał nas jakis anonim? ufff.... * NEL kochanie bardzo sie ciesze ze wszystko jest ok, leż, odpoczywaj i sie nie ruszaj ;) *małami badz dobrej mysli musi byc DOBRZE *Hexe gdyby mi sie cos takiego przytrafilo ze swieci felefon a tv gasnie chyba bym byla juz po drugiej stronie, wspaniale ze was zakwalifikowali *darkness dobrze ze teraz wyszlo to ubezpieczenie *zuzka 1212 kropek rozumiem juz z toba *miska d dobrze rozumiem ze zapladniaja tylko 6 komorek? to jest jakos z gory ustalone?? Trzymam za ciebie kciuki i twoja siłaczke *Toosia ;* *ada83 ja pierwsze dwie iui miala w 15dc a te trzecia w 13dc i tez mi sie wydawalo za wczesnie ale dziewczyny mi tu pisaly ze dzien cyklu jest malo istoty najwazniejsze to wielkosc pecherzykow. wszystkie robiłam na ul.czeczota *nadziejko78 rozumiem ze grzecznie leżysz i sie nie ruszasz *Asia858 kiedy mialas IUI i kiedy testujesz? *kkahha ale masz te tesciową, juz wiem skad te kawały o tesciowych,szok Jesli kogos pominelam przepraszam ale dobrze wiecie ze za wszystkie trzymam kciuki i wszystkim kibicuje, za dwa tyg to dopiero bedzie sie działo ;))

Gość Ewelka1983
Julia, kochana, mnie juz mozesz wykreslic z kalendarza, kolejny raz sie nie udalo:( Jestem zawieszona do wrzesnia, we wrzesniu zaczynam z in vitro. Niestety, teraz nie mam szansy na urlop. Chce wam wszystkim podziekowac za to czego dzieki wam sie nauczylam, jak podchodzilam do 1 IUI bylam totalnie zielona. Przy 5 zadziwialam moja gin pytaniami. Mimo ze sama jeszcze jestem sporo przed in vitro, dzieki wam czuje sie juz tak jakby "przygotowana". Nel ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo. Nie czytalam was kilka dni i pierwsze posty czytalam z dusza na ramieniu. Trzymam kciuki za najblizsze testowania. Ale sie bedzie dzialo na forum:) Dziewczyny ja rowniez prosze zeby nie odpowiadac na zaczepki. Jak widac nie mozna pokonac tego chamstwa ani ostrym komentarzem ani kulturalnym. Mi szkoda takich ludzi. Wyobrazam to sobie w ten sposob. Nie jestem chora na dana chorobe, a sledze forum ktore tej choroby dotyczy. Jak smutne i nudne zycie musi ktos miec...

Dziewczyny a czym różni sie długi protokół od krótkiego? Wytłumaczy mi ktoś jak to faktycznie wygląda Ale tak jak dziecku bo Wy tu operujecie momentami takimi skrótami czy nazwami że nie idzie zrozumieć :) Ja narazie miałam doczynienia tylko z IUI i pregnylem :)

Asia858 krotki trwa krócej :-P bez antykoncepcji kochana. Zaczynasz stymulację jak do IUI . A dlugi tak jak pisalam wyżej. Tak w skrócie. Może ktoś opisze dokladniej..

Kochane już jesteśmy z kropeczką w domku:)) wszystko w porządku. Dostałam nowy zestaw na utrzymanie ciąży: estrofem (miał go ktoś po transferze?), encorton, acard, liteina i flaxipiryna xxxxx Dziękuję wszystkim za kciukasy Cieszę się, że mam koleżankę do testowania Malamii89, no i darkness77. Przypominam dziewczyny, że jak ze mną się testuje to się udaje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Prawda Kikusia84??;)) Testuję za tydzień, bo zaczynamy urlop i mamy zaplanowaną wspinaczkę (uwielbiam ten dreszczyk);)). Oczywiście jeżeli się uda to zmieniamy kierunek na lajcik na Mazurach;))) xxxxx Nel super, że kropeczek cały, dbaj o siebie. xxxxx Nadziejko 7 komórek to dobry wynik, przypominam, że wystarczy Ci 6. Ja żałuję moich 8, które się zmarnowały, bo miałam 14 dojrzałych. Mam nadzieję, że masz tylko dojrzałe i super jakości. xxxxx Julia83 - pytałam koordynatorkę o przenosiny - niestety od 2 tyg nie przyjmują osób z innych klinik, do odwołania, przykro mi. xxxxx Hexe cieszę się, że zaczynasz, kolejny krok bliżej do celu. xxxxx Kkahha - jutro to już pewnie będzie serduszko, nie pęcherzyk:))) jak je zobaczysz to już powinno być z górki. Tego życzę. xxxxx Asia858 - wiem o czym piszesz, jak zaczynałam rozmawiać z moją przyjaciółką o IUI to nawet wiedziała co to jest. Niestety uczymy sę tego wraz z naszymi doświadczeniami albo kiedy coś o tym poczytamy. Długi protokół od krótkiego różni się tym, że przy długim przed stymulacją dostajesz tabletki antykoncepcyjne. xxxxx Goście załóżcie sobie swój temacik i plujcie na siebie nawzajem. Bo TO forum nie zostało po to stworzone.

Nadziejko bardzo Ci dziękuję za odpowiedź Kkiniaa84 podczytując Twój profil zauważylam że miałaś 3 IUI Testowanie jak wskazuje kalendarz Julii 5 07 Trzymam kciuki :* - ja miałam drugą 18 06 testowanie 1 07 natomiast 5 lipca mam wizyte w sprawie IFV 200 km od domu co mnie strasznie przeraża Jeszcze jak się okaże że długo mnie będą stymulowali to ok a jak krótko to chyba mnie z pracy wyleją :) Dziewczyny mam kolejne pytanie Czy macie refundowane leki przy programie rządowym? Moja gin twierdziła że my bedziemy mieć ale rozmawiałyśmy i prywatnym IFV i zastanawiam się czy to dotyczy rządowego czy to nie ma nic do rzeczy i zależy od pacjenta? lekarza? właśnie... od czego? Interesuje mnie też to ile to faktycznie kosztuje mimo że jest na NFZ cała ta procedura, leki o dojazdach nie pisze - niby refundowane ale każdy pisze że wcale nie darmowe? Zuzka1212 ale ile się bierze antki 1 cykl? od czego to zależy? - ogromnie mocno zaciśnięte kciukasy za Was!!!

Golf - Kochana dam radę :* x Zuzka - trzymam mocno kciuki :) x Ewelka - do września już niedługo, odpoczniecie sobie, pojedziecie na urlop i czas szybko zleci :) x Darkness - trzymam strasznie mocno kciuki za jutrzejszy Twój wielki dzień :D x Julka - haaalooo pracusiu :) co tak milczysz... x Ania1602 - jak tam po wizycie Kochana? x Ananasowa - tak Hexe idzie długim protokołem :) Zwykle przy PCOS i niskim amh stosują długi protokół, bo bardziej skuteczny, ale zdarza się, że przy PCOS żeby uniknąć przestymulowania, czyli hiperstymulacji wdrażają krótki protokół.. Ja mam amh 3.. I mi lekarz powiedział, że mogę iść zarówno krótkim, jak i długim protokołem.. Szłam długim, ale nie takim długim jak np. Nadzieja, bo mój długi był bez antków, od razu w 20 dc zaczęłam brać gonapeptyl, a potem w następnym cyklu w 17 dniu była punkcja, właściwa stymulacja 8 dni.. :) x Kkinia, Asia858 - kciuki zaciśnięte za pozytywne bety :) x Asia858 - leki do IVF refundowane są 3 razy, tzn do trzech procedur.. Koszt to do 1500 zł.. Piszę do 3 procedur, bo np. tak jak ja podeszłam raz do komercyjnego i też korzystałam z refundacji to pozostały mi z refundacją dwie procedury, jak będzie konieczna trzecia to już niestety bez refundacji..

Asia858 ja miałam krótki, ale z tego co widzę tak jak piszesz dziewczyny biorą antki przez 1 cykl. Jeżeli chodzi o koszty, to już to kiedyś na forum wałkowałyśmy. Mi chyba poszło najwięcej mimo refundacji leków bo ok 5 tys! Dojazdy, leki, badania. Też mam do kliniki ponad 150km, praktycznie na każdą wizytę urlop albo potem odrabiałam w sobotę.

Asia ja wydalam mniej na leki do stymulacji, musisz sie naszykować na kwotę ok 1 tysiąca minimum. Dr. mi powiedział do 1,5 tys max i tak bylo. Po transferze będę miala prolutex za 350 zl za 14 zastrzyków i clexane 300 zl za 30 zastrzyków.. Jak chcesz to jak mi sie polepszy to poszukam rachunki i napiszę dokladniej. Do kliniki mam 200 km, mialam 3 podglądy, 4 raz bylam w Białymstoku dzis na punkcji i jak Bóg da 5 będzie na transfer. Wyników żadnych juz za wlasne pieniądze nie robilam bo mialam ich pełną teczkę gdy zglosilam sie do kliniki prawie dwa lata temu i później w trakcie zrobilismy jeszcze kilka.

Gość MiśkaD
Nadzieja- od kiedy masz brac clexane? I ogolnie jaki zestaw lekow dostalas? Czujesz sie troszke lepiej? X Kkiniaa- w programie rzadowym zapladniaja max 6 komorek jajowych, chyba ze masz powyzej 35 lat to wtedy chyba wszystkie...