Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja.

Polecane posty

Miśka nic nie lepiej, ciągnie kluje, obolałe jakby zbite i sama już nie wiem :-( clexane i acard po transferze, teraz dostalam tylko receptę na prolutex progesteron zastrzyki w brzuch na pytanie dlaczego akurat to pani dr odpowiedziala lepszy od luteiny..jutro je zaczynam. Jak to jest z lekami u Ciebie ? Lepiej trochę ? kkahha i Darkness jutro Wasz dzień :-)

Biedronko kochana moja, czytam Ale brak czasu na pisanie jak dotrę do domku napiszę do wszystkich. Ale się dzieje!

Nadzieja - to normalne, że jesteś taka obolała. Jutro może być lepiej lub gorzej.. w zależności od organizmu.. Oby było lepiej :) x Trzymam kciuki za Wasz jutrzejszy dzień dziewczęta :D Dobrej nocy :*

Gość gość Hexe
Kurde, napisałam posta i niechcący go skasowałam, ehhh ;/ Ananasowa, to moja 1 procedura. Dziś miałam kwalifikację. Jestem w 5 dc (dr początkowo antki chciała dać mi od 2 dc, ale jak dowiedziała się, że dziś mam 5 dc to kazała brać od dziś i za 10 dni stawić sie na wizytę, zwaną W1, pewnie wtedy dostanę rozpiskę). Biedronka, kwalifikowała mnie dr G., spojrzała tylko na badanie nasienia, zaświadczenie i amh. Wypisała zgodę, recepty i skierowanie na badania. Chwilkę rozmawiała z nami nt tego co zrobimy z nadliczbowymi komórkami, ze wzg. na moje niskie amh zdecydowaliśmy się na odpłatne mrożenie ( choć nie sądzę by była taka konieczność, niestety:(). Formalności nie zajęły dużo czasu, mieliśmy wcześniej te dokumenty w domu, więc się z nimi zapoznałam. Dostaliśmy je na tej wizycie przed kwalifikacją. Musieliśmy być pól h przed wizytą, na tym spotkaniu z realizatorem (piguła, która opowiedziała nam po krótce o zabiegu etc.) Po wizycie zrobiliśmy wirusologię. Resztę badań (dla anestezjologa) zrobię przed wizytą 04.07 bo trzeba być na czczo. Kochana, a Ty w którym dc jesteś? Może też tak być, że od razu dostaniesz rozpiskę na stymulację. Ja nie miałam wirusologii, a pozatym może dr G. nie chciała mi dawać leków na stymulację, bo to nie ona będzie mnie prowadzić, bo odchodzi. Byłam zestresowana i o nic nie pytałam. W labo miałam przykrą sytuację, bo krew nie chciała mi w ogóle lecieć. Jestem na 2 rękach pokłuta jak rasowy ćpun. :) Po wizycie (już w aucie) przypomiałam sobie, że M. 23-24 lipca jest na szkoleniu i już panika. Ehhh. Ale już wyluzowałam. Damy radę, Nadzieja mnie uspokoiła. Byłam dziś w ikeii i już oglądałam i w myślach wybierałam łóżeczko dla Dzidzi, więc musi się udać. Tobie też i wszystkim Dziewczynom z forum. Nadziejka, dziękuję za info. Wszystkie Dziewczyny dzięki za miłe słowa i kciuki. Wszystkiego dobrego. Miłego wieczorku, dziś lampka wytrawnego czerwonego ze szczęścia. Później impreza w sobotę (wypiję 2-3 drinki) i basta. Stymulacja, ciąża, karmienie :) Taki plan, oooo :)

Gość gość Hexe
U Ciebie tez Ananasowa. Dziękuję. Ja od dziś biorę 1 tabl femibion ale classic bo juz kiedyś zakupiłam i 2razy inofolic , kwas foliowy i wit d. Musi się udać. Od jutra plan zwykła kawę (pije hej 3-4 kubki) zastąpić kawą inka. Musi się udać. Pozdrawiam

Dziewczyny ile tych leków masakra ja nie wiem jak Wy to ogarniacie Nadziejko oby jutro było lepiej z całego serduszka Ci tego życzę Trochę mnie uspokoiłaś tym że byłaś 4 razy i 5 przed Tobą Może i mi sie uda tak szybko i w mało intensywny sposób to załatwić Biedrono super że napisałaś czyli przy trzech procedurach mam leki również refundowane - dobrze zrozumiałam Dzięki Dziewczyny że rozjaśniacie mi trochę temat zaczyna się robić to wszystko bardziej przejrzyste mniej straszne :* Wiecie co znalazłam na nasz-bocian forum z artvimedu Wyczytałam że dziewczyny które mają daleko pisały do dr maila z wynikami dotychczasowymi On odpisywał i uzupelniały zanim doszło do wizyty Jak uda mi się zdobyć maila tez napiszę Może uniknę niepotrzebnych dojazdów lekarz ten ma bardzo dobrą opinie wsród dziewczyn :) troche mnie to podbudowało Może będę w odpowiednich rekach w końcu....

Gość MiśkaD
Hexe- super plan :) X Nadzieja- wspolczuj***ardzo :( mnie tez boli, mam wrazenie, ze bardziej niz wczoraj, ale to wszystko jest do zniesienia. Dzisiaj po prostu bolalo nawet jak lezalam. Ale co tam :) za kilka dni minie :) a w srodku mam nadzieje, ze obie bedziemy mialy swoje kruszynki :) i pozniej to one dadza nam w kosc :P ja zniose wszystko :) No wlasnie: ja na rozpisce mam napisane 2x3tabl luteiny lub 1xprolutex. Zapytalam dr czy w tej sytuacji nie bylby lepszy prolutex to stwierdzil, ze wg niego lepsza jest luteina. A wydawalo mi sie, ze tu wszyscy pisali, ze to jednak prolutex lepszy?

Hexe przypomniało mi sie ze jeszcze mozna cykl wydłużyć antkami zeby podpasowalo z mężem. Tak mi tez doradzaly dziewczyny. To juz jak będziesz na wizycie za 10 dni ustalisz z lekarzem. Biedronka mam nadzieję ze będzie lepiej bo gorzej byc chyba nie może. Nie boli tylko jak leżę całkiem nieruchomo. Bralam apap i nospe ale nic nie pomaga. Do jutra dziewczynki ..

Nadziejka - mi zastrzyk z ketonalu na drugi dzień nie pomógł, który zrobili mi na IP ;) ale wierzę, że u Ciebie nie będzie takich akcji jak u mnie, teraz trzeba zagryźć zęby i być dobrej myśli :) Jutro na pewno będzie lepiej :) x Miśka - będzie tak jak piszesz, niedługo będziecie z Nadzieją cieszyć się z wysokiej bety :*

Gość gość Hexe
Dzięki Nadzieja. Trzymam za Ciebie kciuki. Biedronka coś czuje ze ciążę będziemy razem przechodzić. A później te kupki ząbki i inne takie. Ale co tam będziemy na bieżąco od m.in Toosi, Miski, Nadzieji, Darkness i pozostałych Mamusiek.

Golf - a tą biopsję endometrialną masz w tym cyklu? W tym cyklu ruszasz ze stymulacją do drugiej procedury? Co to jest i co ma na celu ta biopsja endometrialna? Przepraszam Cię za natłok pytań, ale tak siedzę i myślę nad tym wszystkim.. To Ty miałaś ostatnio zaaplikowany embryo glue, dobrze pamiętam chyba? I on był refundowany prawda? Pytam bo na poprzedniej wizycie profesor wspomniał nam o aktywizacji oocytów i powiedział, że jeżeli będą wskazania to będziemy mieli to też refundowane.. Ja oczywiście chcę dopłacić już przy tej procedurze, ale nie wiem czy tak można..

Kurcze tyle wpisów od wczoraj ze ciężko to ogarnąć mimo, ze posty ''gościów'' opuszczałam bo po co się denerwować-puści ludzie!!! Wiec jestem po wizycie i bardzo się ciesze!!! To co miałam ze sobą zupełnie wystarczyło musimy tylko zrobić wirusowki a w 2 dc mam jeszcze fsh i prolaktynę. Dziś 21 dc więc szybko zleci, a z wynikami na wizytę mam nadzieje ze długo nie będziemy musieli czekać. Jeśli chodzi o p. doktor Banach bardzo mila i sympatyczna kobieta w ogóle klinika zrobiła na mnie pozytywne wrażenie.

Witajcie dziewczynki :) Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale wczoraj wróciłam po północy, a dzisiaj 10 godzin w pracy, inne obowiązki i sporo czasu mi zajęło przeczytanie 2 dni. Tyle tego jest, że nie sposób spamiętać, pewnie kogoś pominę, przepraszam. * Nel cieszę się, że wszystko dobrze :) * Miśka przykro mi, że masz tylko jedną dobrą komórkę, ale mam nadzieję, że się zapłodni i pięknie rozwinie w twoim brzuszku. Trzymam kciuki. * Nadzieja bardzo ładny wynik, teraz niech się pięknie zapłodnią. Oczywiście trzymam kciuki. * Toosiaa nie rozumiem, jak można tak lekceważyć pacjenta. Przykro mi. * malamii89 odpoczywaj, a my trzymamy kciuki. * Zuzka1212 za twoją kropeczkę też trzymam kciuki. * U mnie kiepsko. Niestety jajniki nie podjęły pracy. Mogę krwawić jeszcze z 3 dni. Mam brać Estrofem na wyciszenie pracy jajników przez 14 dni, ostatnie 8 z Duphastonem, "żeby nam nie uciekł ten pęcherzyk na którego polujemy" i czekać na kolejny cykl.

Dziewczyny! Bardzo trzymam kciuki! Nadzieja super wynik! Ból przejdzie, już jutro będzie lepiej! X Dziewczyny w 2 paku trzymam kciuki! X Kahha za wizytę :-) x Darknes pierwszy transfer robił mi P.R a drugi Banaszczyk. Nie miałam dodatkowych lekow. Tylko estrofem i lutinus. Wiem że teraz zamiast clexane dają coś na f....tańsze ale o podobnym działaniu. Zapytaj jak chcesz. Trzymam kciuki, dawno nie było podwójnego transferu :-) Z Pisze z kom więc nie pamiętam wszystkich do których się chciałam odnieść..... x Tosia ja też bym podjechala do kliniki po info Z No leki mi wyszły ok 1500 zł ale lutinus podbil do bety koszty do 2 tyś bez dojazdów....a miałam 5 czy 6 przy długim protokole.... X Mój dr teraz kazał odstawic lutinus bo lecze ta infekcje jakimś kremem vitagin C i zamiast tego mam 4x2 luteine pod język i ciągle dupchaston 3x1. Estrofem od dziś biorę 1x1 i tak tydzień i koniec. Z Nel wczoraj już wszystko zamówił mój M i pewnie do końca tyg będzie u Ciebie przesyłka :-) X Hexe Basia cieszę że kwalifikacje udane!

Hexe bardzo mi milo ze takie emocje wywolalam wpisaniem Cie do kalendarza. Gratuluje pozytywnej kwalifikacji! No teraz to juz Ci nie przepuszcze tej rejestracji na forum. Szybko! :) No tak mnie ubawilas tą nocną historią, że jeszcze dzisiaj sie z tego smieje, a ananasowa jeszcze dołożyła:) Raczej punkcji nie bedziesz miala za miesiac. Licz 1,5 miesiaca. Miesiac antki i potem w polowie nastepnego cyklu punkcja. xoxo Magda7814 szybko u Ciebie idzie. Zaraz bedziemy kibicowac Ci przed punkcją! xoxo MH1 a masz moze jakie wyniki Ci wyszly przy mutacjach? xoxo Zuzka tym razem Kropeczek zostanie na dluzej. Moze zbadaj sobie poziom TSH bo wczesniej Ci wzroslo. Dzieki ze zapytalas w klinice. Kurcze nieciekawie sie dzieje w tej Warszawie z rozpoczęciem nowej procedury. xoxo DoReMiDo dzieki, tez licze na tą moją drugą procedurę. xoxo Militaaaa? xoxo ananasowa i Hexe ja tez od wczoraj łykam femibion. Kupilam tez inofolic. Zaopatrzylam sie w zapas na 2 miesiące:) xoxo golf a co to ta biopsja endometrialna i w jakim celu? xoxo Miska Ty chyba tez wspominalas ze robilas mutacje?Tak? xoxo Toosia ciesze sie ze troche lepiej sie czujesz. Przytulam:* Podjedz do kliniki. xoxo Ada83 - ładne pęcherzyki! Mysle ze do soboty urosną akurat! Co jest na Kruczej, to jakis prywatny gabinet? xoxo malamii kciukasy zacisniete! Doczekalas sie:) xoxo Nadzieja to prawda zadne argumenty nie pomoga. Mam wrazenie ze mamy tu doczynienia z naprawde innego pokroju ludzmi, bo nawet nie wiedzą jaki jest skrot od slowa facebook. Ale pomijajac to, dziewczynki od teraz naprawde nie odpowiadamy na zaczepki bo zasmiecamy nasze cenne wpisy do ktorych nieraz wracamy. Zwlaszcza przykro sie czyta jakies obelgi. Powiem Wam, ze np. jesli jest dofinansowanie dla Mlodych, aby pomoc w zakupie mieszkania, czy ulga remonotowa ktora byla jeszcze jakis czas temu lub tez inna pomoc dla roznych grup spolecznych, to mnie to cieszy. Nie traktuje tego jako kasa z mojej kieszeni. To oznacza ze w koncu zaczynamy gonic "Europę", gdzie dofinansowanie in vitro i inna pomoc dla mlodych ludzi to standard. Rozwiniete kraje rozumieja skutki nizu demograficznego, czy tez slabego startu Mlodych wyksztalconych. Mozna wtedy dostac pomoc od Panstwa, a pieniadze zainwestowac w swoj rozwoj, w rozwoj swoich firm, dzieki temu nasz kraj sie rozwija i tak machina sie napędza, aby wszystkim było lepiej. Nigdy nie przyszlo mi do glowy wejsc na forum o jakiś ulgach i wyzywac ich ze korzystaja z moich pieniedzy. Lepiej niech korzystaja oni niz zeby rzad nie wspomagal rozwoju tak, jak bylo jeszcze niedawno. xoxo darkness77 zycze Ci tych lez szczescia juz za 2 tygodnie xoxo Miska w Invikcie Wawa nie pozwalaja na zadne doplaty. Nie ma tez opcji embrio glue ani nacinania otoczki. Ciekawe dlaczego jest to mozliwe w innych. xoxo Ewelka kochana przykro mi. Testowalas dzisiaj? Jestes juz umowiona na wrzesien na wizyte w sprawie IVF? Dobrze ze masz plan. Gdzie sie leczysz? xoxo Asia858 a Ty chcesz podejsc komercyjnie? xoxo Miska D chyba pisalysmy o Lutinusie, a nie prolutexie. xoxo Basik ale super! Teraz Twoj start! xoxo Ania to wszystko uczy nas cierpliwosci, duuuzo cierpliwosci... ja juz sie troche nauczylam...

25.06. Kkahha - wizyta pęcherzykowa 25.06. darkness77 - transfer 27.06. Ada83 - IUI 29.06. Nel31 - wizyta serduszkowa X LIPIEC 1.07. Asia858 - testowanie po IUI 1.07. pingwin123 - wizyta w sprawie criotransferu 2.07. Biedrona1979 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 3.07. Małamii89 - testowanie po IVF 3.07. ananasowa - wizyta kwalifikacyjna do IVF 5.07. Kkiniaa84 - testowanie po IUI 5.07. Asia858 - wizyta w sprawie IVF 6.07. malena 5 - wizyta - rozpisanie stymulacji 17.07. a_gusia88 - rozpoczęcie stymulacji do IVF 21.07. julia83 - scratching z histeroskopią X CIĘŻARÓWKI:. Griszankaanka ciaża po IVF TP. 06.08.2015 /chłopiec/ Iza0505 TP. 07.08.2015(ciąża po 2 IUI) /chłopiec/ gośćx TP. 08.09.2015 /chłopiec/ Azzurro TP. 23.09. (ciąża naturalna) /chłopiec/ MH1 ciąża po IVF - TP. 22.10.2015 ?dziewczynka/ Milita ciąża po IVF TP. 24.10.2015 /chłopiec/ Kikusia84 ciąża po IVF TP.12.12.2015 Zosia D. ciąża po IVF TP.14.12.2015 Merenka ciąza po IVF prenatalne 30.06. DoReMiDo - ciąża po IVF TP.23.01.2016 Szmacioszka - ciąża po IVF Piksi Diksi - ciąża naturalna 1.07. wizyta Nel 31 - ciąża po IVF X MALUSZKI Lilianka31 TP. 18.02.2015 (ciąża naturalna) /LILA/ Alexewl TP. 11.03.2015 (ciąża naturalna) 2.03. /synuś/ Justyna (ciąża po IVF) 2.03.15 /Szymon i Wojtuś/ Niecierpliwa TP. 30.03.2015(ciąża naturalna) /Franek/ Kateus 14.04.2015 /Marysia/ X UDANE IUI: ola855 1 IUI, Nevada 2 IUI, kkasiaa 1 IUI, ewa270 1 IUI, Pheebe 1 IUI, elua 1 IUI.

Gość gość
gosciu pocieszny jestes:P duzo zdrówka dla ciebie:) i całej twoje rodziny, mam tylko nadzieje ze w twoim środowisku społecznym nie ma wrednych suk:) buziaczki, całuski dla wszystkich gosci:) uwielbiam WAS przesympatyczne dzieciaczki:*

Agusia dziekuje o niebo lepiej. Przeszlam do łazienki w pozycji pionowej :-) zobaczymy co przyniesie dzień..

Gość kikusia84
Nadzieja super wynik z komórkami!!Teraz trzymam kciuki za seksik na szkiełku!!wszystko będzie dobrze i już w sobotę będziesz z kropkiem!! :):):) A dzisiaj już z samopoczuciem będzie już tylko lepiej!!Głowa do góry!!My dla naszego szczęścia jesteśmy w stanie wiele znieść!! kkahha czekam na wieści z wizyty!! Darkness dzisiaj Twój dzień!!Kropki będą z Tobą na 9 m-cy :D:D:D wierzę w to!! Zuzka owszem testowanie z Tobą przynosi szczęście ale wierzę,że lada chwila Ty się pochwalisz wysoką betą a za 9 m-cy zdjęciem bobasa na fb :-* tego Ci życzę z całego serca!! Byłam wczoraj na wizycie - wszystko jest ok...myślałam,że poznam już mieszkańca swojego brzucha ale było maleństwo źle obrócone i nie dało się ustalić płci :( dopiero za m-c mam wizytę i wtedy będzie już coś wiadomo :) pozostaje mi czekać do 22.07 a chyba 2 tyg później będzie już usg połówkowe :):):) Dziewczyny nie reagujcie na wpisy gości,którzy nie maja odwagi się nawet podpisać!!Trzeba ich olać!!Widać,że to są niedowartościowane osoby i nic na to się nie poradzi :( niestety... a jak się ruszy g****o to będzie śmierdziało!!!!!! Milita,Azzuro co u Was???Dawno Was tu nie było...

>Basik, cieszę się, że wszytsko poszło dobrze i wg Twojej mysli :) cztli tak naprawdę za tydzień bedziesz mogla już hormony robic, a wirusówki nawet dzis :) zapisalaś się juz na wizytę? ja tak zrobiłam :) kolejka leciala, a ja w tym czasie robiłam badania:) masz się zgłosić w drugiej polowie cyklu? dziewczyna z innego forum napisała, że w lipcu nie ma kasy - startuje w sierpniu w Gamecie :/

Nadzieja78 - bardzo ładna ilość komórek. Nadal trzymam kciuki za dalszy rozwój. Gratuluję spaceru do łazienki ;-) Ja u sibie dostałam prolutex za 140zł (7szt). Super cena. x Darkes77 - bliźniaki już czekają na mamuśkę ;-) Tylko czasem po transferze nie biegnij Piotrowską ;-) x DoReMiDo - :* x Basik30 - cieszę się, że wszystko poszło, jak po maśle ;-) x biedrona1979 - niedługo też będziesz cieszyć się z bardzo dobrych wieści. Został już tylko tydzień. x Zuzka1212 - bardzo bym chciała, aby tak było.

Gość Lilianka31
Asia858 przepraszam że teraz odpisuję ale na wszystko brak czasu:( Ja leczyłam się też u dr Ch. Ale jeszcze w 2014r był tam tylko on i druga pani doktor J. oraz embriolog z doskoku. Dlatego nie dostali dofinansowania na ivf wczesniej tylko chyba w lipcu tamtego roku. Nie wiem ilu lekarzy jest obecnie. Dr Ch. Jest przemiły i ma na pewno dużą wiedzę ale jest chyba za mało zdecydowany i pewny tego co robi. Na każdej wizycie przez rok a było ich kilkadziesiąt mówiłam mu o mojej macicy dwurożnej on zawsze się uśmiechał i mówił że to nie problem bo już byłam w ciąży. Po zmianie kliniki pierwsze co usłyszałam to to że poza PCOS problemem jest macica. Zrobili mi histeroskopię wycięli przegrodę (bo wyszło że jest) i w następnym cyklu zaszłam naturalnie w ciążę. (dokladnie rok temu dowiedziałam się o ciąży :)) W szpitalu przed i po cc każdy lekarz który robił mi usg pytał czy był problem z zajściem w ciążę bo taką mam macicę. Dla dr Ch to nie był problem. Może przez to się trochę zraziłam. No i przez brak typowych badań przed ivi np drożności i tych wymazów bakteriologicznych. O badaniu estradiolu dowiedziałam się tu że coś takiego jest... Na pewno wielu parom pomógł bo widziałam że się udawało. Nie wiem skąd jesteś, bo ja mam blisko więc jeździłam na podglądy często, czasem za nie nie płaciłam (zazwyczaj jak nie było reakcji na stymulację). Dr preferuje też kontakt smsowy- zawsze odpisuje:) Ma wyznaczone godziny kiedy tylko robi podglądy więc nie czeka się nie wiadomo ile.

O rany ... jeszcze 2 godziny i 6 minut do godziny zero :D ... stresuję się chociaż teraz to już w ogóle nie powinnam ... M... uspokaja mnie od rana ... a już najbardziej podobał mi się tekst "Czym się przejmujesz? Przecież czekałaś na ten dzień całe życie :P" Obiecałam sobie, że po transferze wracam do domku, kładę się i totalny relaks i leniuchowanie. Poszłam dziś do Carrefour w poszukiwaniu szamponu do włosów i jakiegoś żelu pod prysznic bez parabenów, sls i sles, perfum ... blablabla i spędziłam dobre 40 minut na czytaniu ulotek i co? I nie znalazłam ani jednego produktu pozbawionego wszystkich tych substancji jednocześnie. Pozdrawiam dziewczynki serdecznie :) Następny "raport" już po wszystkim :D

Gość malamii89
Datkness powodzenia:))ja tez wczoraj bardziej sie stresowalam niz przed punkcja... pozniej kladz sie i odpoczywaj i wcinaj ananaska:)) Zuzka jak Ty sie czujesz?boli Cie tez dalej brzuch? Tosia czy Ty juz wiesz jak tam Twoje komorki? Miska?

Darkness to Twój dzień. Masz rację, relaksik po. Widzisz jak dobrze się złożyło z tym transferem miesiąc później. Już masz wolne w pracy i możesz dbać o maleństwa.