Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczesny okres , stres?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam 3 dniowych plamień 12 dni za wcześnie przed okresem, pare dni po owulacji, dodam że współżyłam bez zapezpieczenia :( Myśle, że to okres bo miałam duuużo stresów ale czy to możliwe tak szybko? Mam nadzieje, ze to nie plamienie implantacyjne bo mam 18 lat i to nie był mój stały partner..... Jestem załamana :( Za 4 dni mam mieć okres, czy wtedy rano zrobić test na wszelki wypadek?

Gość gość
Nie panikuj. To może być początek okresu.

Gość gość
Ale ja dostałam tych 3 dniowych plamień 12 dni przed okresem, i juz troche minęło i niby mam mieć okres za 4 dni a nie zachowuje się jak zwykle przed okresem :(

Gość gość
dziewczyno, a czego ty się spodziewałaś współżyjąc bez zabezpieczenia?

Gość gość
Nie myślałam o tym, głupia byłam :(

Gość gość
Owszem może to być ciąża, ale też zburzenia hormonalne wywołane choćby stresem.

Gość gość
Może to być efekt zaburzeń hormonalnych. Ale skoro się nie zabezpieczasz to i ciąża możliwa.

Gość gość
Plamienie nie występuje zaraz po ouwlacji! A skoro byłaś 12 dni przed miesiączką to było to pewnie plamienie około owulacyjne.

Gość gość
To plamienie było 5 dni po owulacji :(

Gość gość
A skąd wiesz że owulacja była w 7 dc? Miałaś monitoring? Zapewne nie...Od owulacji do miesiączki mija zazwyczaj 12-16 dni.A nawet jakby to Implantacja NIE WYSTĘPUJE TAK SZYBKO!!

Gość gość
Implantacja występuje 4-12 dni po owulacji

Gość gość
gość Nie miałam monitoringu, lecz mam kalendarzyk i czuje kiedy mam ten dzień i poznaje po sobie i po śluzie :)

Gość gość
Jakby występowała 4 dni po to już 10 dni przed okresem by testy super wychodziły.Pomyśl logicznie.

Gość gość
Ja też czuję''owulację'' boli mnie brzuch,sutki,mam śluz płodny a tu niespodzianka-nie mam owulacji.Moja droga objawy nie znaczą że owulacja się odbywa. A kalendarzyk to możesz sobie do kosza wyrzucić.

Gość gość
Wystarczy poczytać różne forum młodych mam o implantacji, dużo czytałam, że dziewczyny miały plamienia nawet 4 dni po owu, i niestety mnie to martwi :(

Gość gość
Niestety uprawiałam seks prawie w każdy dzień płodny :( No nic będzie co będzie, zrobie test w dniu miesiączki :)

Gość gość
To że miały nie znaczy że to implantacja. Właśnie z takich for bierze się panika u nastolatek. Jedna i druga coś wymyśli i to wystarczy.

Gość gość
No ale wiesz skoro myślisz że to było plamienie implantacyjne to test już teraz ci wyjdzie dobrze pozytywny. Jak myślisz dlaczego testy powinno się robić w terminie miesiączki?

Gość gość
Bo to 14 dni po owulacji, oczywiście nie mam pewności na sto procent, że była wtedy :) albo zrobie dzień po miesiączce, jeśli się nie pojawi :) Ale i tak myśle, że to było przez stres :)

Gość gość
Ja zawsze wiedzialam kiedy mam owulacje - sluz,klucie. Zawsze sie to pokrywalo z usg kiedy monitorowalam cykle,zawsze wiedzialam z ktorego jajnika jajeczkuje (ginekolog potwierdzal). Na podstawie obserwacji ustalalam dni plodne i mam corcie. Nie liczylam dni tylko obserwowalam. I dobrze,bo w cyklu,w ktorym zaszlam owulacja byla 3 dni "za wczesnie",ale wyczylam ja ;) Niektore kobiety maja tak silne objawy owulacji,ze nie da sie tego klucia pomylic z niczym innym.

Gość gość
Dobrze mówisz gość :) też to czuję, ale niektóre kobiety z forum będą na siłe się kłocić, że nie mam racji :)

Gość gość
Nikt ci dziecko nie mówi że nie masz racji. Pisałam ci chyba że objawy które występują nie zawsze oznaczają owulację mimo że wszystko na to wskazuje. Przeczytaj dokładnie co napisałam.

Gość gość
Dobrze, ale nie trzeba tak ze złością :) Mimo wszystko dzięki za wypowiedź :)

Gość gość
autorko to idź na beta hcg z krwi.