Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RZSowa mama

zastrzyki z kwasy hialuronowego do stawów, ktoś miał

Polecane posty

Gość RZSowa mama

Ktoś z was miał podawane takie zastrzyki w celu poprawy ruchomości stawu i przeciwbólowo? Z tego co zdąrzyłam właśnie przeczytać to jest kilka rodzajów/firm kwasy hialuronowego. Jedne lepsze inne gorsze, różne ceny. Jak wygląda leczenie takim sposobem stawu. W moim przypadku chodzi o staw skokowy.

Gość gość
przyjmiesz serię zastrzyków,5 szt,po jednym na kazdy kolejny tydzien i będziesz czekać czy efekt będzie,zbiedniejesz o kilkaset złotych.a ile masz lat?

Gość RZSowa mama
33 lata, lekarz u którego byłam wczoraj (z innego powodu) wspomniał że trzy razy w roku moge się poddać takim zastrzykom. Czyli trzy raz po kilka serii?

Gość gość
a dlaczego chcesz te zastrzyki przyjmować?dla mnie zaproponowano taką serię po artroskopii kolana,przy czwartym stopniu uszkodzenia chrząstek,zapłaciłam coś ok 800 zl za serięę zastrzyków i nie wiem czy to one pomogły czy intensywne ćwiczenia na usprawnienie kolana i wzmocnienie mięśni.

Gość RZSowa mama
Choruję na RZS (reumatoidalne zapalenie stawów), staw skokowy bardzo mnie boli, utykam. Biorę sterydy i ketonal doraźnie. Na zdjęciu RTG wyszło że szczeliny międzystawowe są bardzo bardzo wąskie, stąd ten ból i mała ruchomość.

Gość gość
może warto się poradzić jeszcze innego lekarza?Chodzi o to czy będzie jakiś wymierny efekt tych zastrzyków,bo one są drogie a efekt może być żadny,więc wtedy te pieniądze można wykorzystać na inne leczenia

Gość RZSowa mama
5 lat temu miałam blokady z Diprofosu ale pomogło na jakieś dwa tygodnie. Ale wtedy tak nie bolało i nie było aż takich zmian.

Gość gość
jeśli masz wyniki badań to możesz je przesłać z prośbą o poradę do ArtroCenter. Ja tak zrobiłam, kiedy kolano nie chciało się goić po operacji. Lekarz, z którym pisałam dokładnie mi wszystko tłumaczył i dopytywał o postępy. Kontaktował się ze mną dopóki wszystko się nie zagoiło. Nie zapłaciłam ani grosza, chociaż trochę mi głupio, no ale nie chciał zapłaty. Od ortopedy, który mnie operował usłyszałam tylko, że ma się długo goić i panikuję.