Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _starająca się

Ciąża a objawy PMS

Polecane posty

Gość _starająca się

Bardzo proszę o pomoc. Od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dziecko. Niestety jak na razie nie wychodzi.:( Mam do Was pytanko. Od ok. 17 dnia cyklu zaczynają się u mnie objawy typowe dla PMS. Zastanawiam się, czy w momencie gdy takie objawy zaczynają się pojawiać mogę wykluczyć ciążę? Są to głównie: bardzo silny ból głowy i kłucia jajników. Wiem, że związane są one ze wzrostem progesteronu. Dlatego zastanawiam się jak to jest? Czy jeśli dochodzi do zapłodnienia objawy PMS nie pojawiają się i można stanowczo odrzucić myśli o ciąży? Pytam dlatego, że co miesiąc przeżywam ogromne rozczarowania łudząc się, że mimo objawów PMS zaszłam w ciążę. Wolałabym od razu mieć świadomość, że nie udało się.

Gość gość
Będąc w ciąży można mieć oczywiście te objawy PMS. U mnie przed terminem miesiączki bolały jajniki, piersi i macica (zdarzało się to przed miesiączkami), ale jako że też się starałam o ciążę, to poszłam od razu na badanie krwi i potwierdziło ciążę :) jestem obecnie w ciąży czego i Wam życzę. W 7 tygodniu doszły dopiero mdłości i jeszcze większy ból piersi. To co czułam przed terminem miesiączki to dokładnie to samo co zwiastuje miesiączkę. Dlatego spokojnie, szansa zawsze jest nawet jak nic nie boli lub boli bardzo :) idź też na badanie krwi, mi test z moczu wychodził negatywny kiedy to z krwi był pozytywny. Szkoda stresu i czekania.

Gość gość
Miałam dokladnie tak samo jak poprzedniczka. Muakam pms normalnie ale dluzej i zrobiłam test. A bol jajnikiw przez następny tydzień i brzucha lekarz zkekcewazyl (bo przeciez to normalne ze boli bo macica sie rozciąga itp) i wtedy trafiłam do szpitala, byl krwiak. Teraz jest ok, jestem w 23tc