Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zasypiaja wasze 3 latki?

Polecane posty

Gość gość

Same w łóżku? Musicie z nimi leżeć? Wychodzicie z pokoju? Ze światłem, bez? Śpią same?

Gość gość
śpi z nami obok na łóżko trzymany za rączke zasypia

Gość gość
Kiedys zasypiał sam ale teraz chce żeby z nim siedzieć. Zwykle to mąż czeka aż syn zaśnie. Swiatlo oczywiście zgaszone, mąż siedzi z boku, nie na łóżku, do tego syn ma włączane melodyjki (grają 10min). Nie ma opcji żeby mu np poczytać bo wyrywa książkę i nie może się skupić :)

Gość zysiolinka
U nas bajka w lozku a pozniej sam sasypia a ja siedzę obok łóżka lub leżę obok niego

Gość gość
u nas rytuał - leżymy obok siebie w jego łóżku - czytamy, czytamy, czytamy....gasimy światło, opowiadam mu coś (wymyśla mi temat ;) ), a potem usypianie w objęciach... Nie jestem zadowolona z tego ostatniego....ale cóż...w sumie to przyjemne ;) Tyle, że w połowie nocy synek wskakuje do naszego łóżka i kontynuujemy przytulanie :D

Gość gość
Różnie, czasami sam uśnie, czasami przytula się. Śpi z nami ale bywa, że odkładamy go do łóżeczka ;)

Gość gość
kolacja - obowiązkowy kubek mleka, potem kąpiel i idziemy do pokoju. kładę do łóżka, całuję, mówię 'spij dobrze, dobranoc', gasze swiatlo, zamykam drzwi i to by bylo na tyle.

Gość gość
Śpiewam jej kołysanki, głaszcze. Potem wola tatę. On ją głaszcze śpiewa, opowiada. Potem wola mnie... Masakra. Czasem zasypianie trwa 10 minut czasem dwie godziny.

Gość gość
Słodkie to ostatnie... Tylko kochający rodzice robią takie rzeczy :-)

Gość gość
Kolacja, kapiel i do lozka. Zasypia lezac obok mnie.

Gość gość
Mamy wspólną sypialnię ale córka śpi u siebie w łóżeczku obok naszego łóżka. Po kąpieli je kolację, ogląda bajkę, czytamy książeczki i kładzie się do łóżeczka, siedzę przy niej ja lub mąż (obecnie trwa faza na mamę), śpiewam kołysanki, miziam, gadamy chwilę, chichramy się, Młoda kotluje się chwilę po łóżeczku i zasypia, czasem jest to 10 minut czasem pół godziny.

Gość gość
Kolacja, siusiu, prysznic, zeby. Sama ubiera sie w pizame, czasem jedna ksiazeczaka, czasem jedna historyjka, buzi, buzi i dobranoc. Cazsem zasypia natychmiast, bywa, ze potrzebyje cos, np jeszcze raz buzi albo i dwa. Ja mam takie pytanie do rodzicow spiacych z dziecmi: kochacie sie czasem? w kucni na stojaco, na kanapie? czy przy dziecku? Bardzo mnie to interesuje.

Gość gość
U nas sygnałem do pójścia do łóżeczka jest mycie zębów, po umyciu córka kładzie się a ja siedzę przy jej łóżeczku i opowiadam bajki, zasypia około kwadransa, śpimy w jednym pokoju.

Gość gość
Oczywiście że się kochamy, mamy jeszcze dwa inne pokoje do wyboru, czy to takie dziwne???

Gość gość
Nasze dziecko śpi z nami ale ma też łóżeczko w którym nie spędziło ani jednej całej nocy, jak jest potrzeba to odkładamy wieczorem do łóżeczka.

Gość gość
Moj ma niecale 3 lata,myje zabki i do swojego lozka w swoim pokoju.swiatlo gasze,on mowi prosze usiadz i chce zebym mu spiewala..spiewam z 10 kolysanek/piosenek i w koncu zasypia;)

Gość gość
Naprawdę 3-latki śpią jeszcze z Wami we wspólnej sypialni??? W łóżeczkach niemowlęcych?

Gość gość
syn spi sam w swoim pokoju,puszczam mu bajki i zasypia przy nich.

Ogląda bajkę i jak rybka idzie spać to Ona również. Kładzie się w swoim łóżku, buziak przykrywam i kładę się do swojego łóżka (niestety wspólna sypialnia). Pracujemy nad tym by móc wyjść zanim zaśnie...

Gość gość
omatko... moje dzieci odkad same zaczęły przesypiac noce śpią u siebie w pokoju, przy wlączonym swietle, po bajce i przytualniu, zasypiają same w 5 minut jak sa zmęczone, latem się jeszcze czasem bawią, bo długo jest jasno...