Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

17 zł 77 groszy zasiłku macierzyńskiego dla matek prowadzących firmę

Polecane posty

czytaliście już najnowszy news? nasz POlski (nie)rząd znowelizował ustawę o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa i kobietom prowadzącym firmę przez mniej niż 2 lata przypadnie właśnie taka zawrotna suma.

Gość gość
i prawidłowo.

Gość gość
haa parodia ! Siedzcie dalej w Polsce! kto was bedzie leczył ?Kto utrzymywał na emeryturach ? Polska ? :D powodzenia

Gość gość
To celowa robota żydowskich parchow, aby upodlić Polaków, ale już niedługo im pokażemy, że czosnek im się zasmrodzi :-D

Gość Zuzanna Amelia ææ
A ile jest w Polsce kobiet samodzielnie prowadzacych firme ? Jakiego odsetka to dotyczy ? Zaba ? Alka ?

Gość gość
I bardzo dobrze, bo znam laskę co będąc w ciąży założyła działalność, płaciła a raczej jej facet płacił przez 3 miesiące niebotyczne składki, a ona potem wzięła urlop macierzyński i przez rok dymała system.

zuza, to ja - alicja donnikova vel żaba ;) myślę, że sporo. w większości to pewnie jednoosobowe małe biznesy, a czasem firmy wymuszają na pracownikach założenie własnej działalności. "I bardzo dobrze, bo znam laskę co będąc w ciąży założyła działalność, płaciła a raczej jej facet płacił przez 3 miesiące niebotyczne składki, a ona potem wzięła urlop macierzyński i przez rok dymała system." skoro system dał się dymać, to jego problem. ale to nie uratuje sytuacji, bo kobiety będą formalnie szły na bezrobocie i system już żadnych składek od nich nie dostanie. bezrobotne mają dostać tysiaka zasiłku.

Gość Zuzanna Amelia ææ
To normalne , ze ludzie korzystaja z mozliwosci. Jesli to co piszesz sie oplaca to w najblizszej przyszlosci nalezy sie spodziewac rosnacej ilosci bezrobotnych kobiet. Tylko co w takim ukladzie z zasilkami na dziecko ?

no właśnie wg nowej ustawy bezrobotne - to znaczy zarejestrowane jako bezrobotne - będą dostawać 1000 zł miesięcznie przez okres urlopu macierzyńskiego, obecnie rok. więc zwiększy się ilość bezrobotnych w statystyce i szara strefa pracujących "na czarno" i tym samym nie odprowadzających podatków i składki zdrowotnej. więc sami sobie strzelają w stopę.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Czyli co sie obecnie oplaca , a co nie ?

gdzieś widziałam taką tabelkę ze wszystkimi zasiłkami, jak znajdę to wkleję.

Gość gość
no to wklejaj,by zobaczyc,ze w koncowce ciazy kobieta zaklada(fikcyjna)firme i dostaje kase przez rok!!! cieszysz sie?!...ja i inni podatnicy beda bulic za wasze ciaze i firmy-widmo!!!!!

Gość gość
O boszszsze,na uczuciowym o firmach i zasilkach?

nie jestem w ciąży i nie mam firmy, więc przestań pluć jadem gościu. poza tym przepisy się już zmieniły, umiesz czytać?

"O boszszsze,na uczuciowym o firmach i zasilkach?" X ciąża ma ścisły związek z życiem uczuciowym.

Gość gość
Tępaki... przez pierwsze dwa lata osoba placi najnizszy ZUS i placi tylko zdrowotne wiec kurfa z jakiej paki ma dostac zasilek macierzynski skoro nic do panstwa nie wplaca????

"gość dziś Tępaki... przez pierwsze dwa lata osoba placi najnizszy ZUS i placi tylko zdrowotne wiec kurfa z jakiej paki ma dostac zasilek macierzynski skoro nic do panstwa nie wplaca????" X podatki płaci normalnie. tylko składkę na ZUS ma się niższą. i skąd ta agresja wobec ludzi prowadzących własny biznes/

Gość gość
A od kiedy macierzynski dostaje sie z podatkow??? Nie wobec biznesowych tylko leszczy co gowno popracuja i juz wyciagaja łape bo im sie nalezy!

Gość gość
Skończy się eldorado pt "wpłacam raz 3 tysie a potem przez rok biorę 6 miesięcznie"

"A od kiedy macierzynski dostaje sie z podatkow??? " X a kto ci napisał, że macierzyński dostaje się z podatków? sam to wymyśliłeś. X "Nie wobec biznesowych tylko leszczy co gowno popracuja i juz wyciagaja łape bo im sie nalezy" X ty to faktycznie ciężko pracujesz frustrując na kafe. tylko się nie przemęcz.

Gość gość
Dokładnie, to są przecież ściemy, kobiety to materialistki i cwaniaczki, idą do pracy, jak są w ciąży, potem od razu ciąża i na zasiłek, byle nie pracować a kasę brać. Prostytucja na maksa, czyli d*******y, aby się zapłodnić a potem doić kasę od państwa i zapładniacza.

Gość gość
" kobiety to materialistki i cwaniaczki, " X Twoja stara też, cwaniaczku?

Gość gość
Też o tym słyszałam, dla mnie to jakaś paranoja. Chyba trzeba zastanowić się nad emigracją z tego chorego kraju :/

Gość gość
to jakis zart?? jak za te grosze przezyc z dzieckiem??

no właśnie niestety nie żart. komor podpisał, a media nawet się o tym nie zająknęły.

paranoja, bezrobotna 1000 zł, pracująca 17 zł. Niby mało takich, ale jak kobieta pracuje na własny rachunek to tylko się ja dyskryminuje zamiast wspierać, to że ma inicjatywę i pracuje na włsany rachunek.

no właśnie kobiety będą przepisywały działalność na matkę, ciotkę czy męża i same szły formalnie na bezrobocie. ja nie wiem, czy to nie jest celowe działanie PO, żeby kolejnemu rządowi rozwalić statystyki? w końcu oni jesienią zostaną wykopani ze sceny.

ciekawe czemu gdy przechodzą takie ustawy to te wszystkie głośne feministki milczą a walczą gdy problem dotyczy jakiejś pierdoły albo bzdury (typu parytety).