Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamanowa

opryszczka u matki a 5 dniowy noworodek

Polecane posty

Gość mamanowa

Pojawila mu sie opryszczka na ustach, mam 5 dniowe dziecko bardzi sie boje ze moze sie ona przeniesc na dziecko, na poczatku myslalam ze sie przygryzlam bo warga bolala ale nie bylo pecherza, i calowalam dziecko, sprawdzalam jak cieple jest mleko itd a teraz jestem przerazona ze moglam zarazic mala:( czt ktoras byla w podobnej sytuacji? Powinnam jechac do szpitala czy poobserwowac dziecko ? Czy taka opryszka jest bardzo grozna ???

Gość gość
miałam dwie opryszczki gdy mały mial 3 tyg i nic mu sie nie stało mysle, ze ma przeciwciala w mleku. Opryszczka to objaw oslabionego organizmu ja mialam ostra anemie

Gość mamanowa
?

Gość gość
ustami to mleko sprawdzałaś??

Gość gość
Ja rodziłam z opryszczka drugie dziecko, wszystko robiłam normalnie, nie zarazila sie

Gość gość
Ja w ciazy mialam kilka razy ( juz ktorys raz w zyciu nie bylo to pieresze zakazenie) po porodzie jak mala miala tydzien znow dziadostwo wyszlo. Calowalam mala. Karmilam mm wiec cycka nie miala prEciwcial.nic jej nie bylo

Gość gość
Ja po porodzie mialam ogolna skłonność do opryszczki i zajadow, maly sie na szczęście nie zaraził, a mi ktoś powiedzial, ze moze to z braku witamin, zaczelam brac Witaminer Prenatal i po problemie ;)

Gość gość
W mleku sa przeciwciala,poza tym ma jeszcze Twoje. Mimo wszystko,radze uwazac,bo to smiertelne zagrozenie.Miej osobny recznik do rak.Myjesz rece, wycierasz sie nim ( nie dotyka twarzy).Nie caluj dziecka itp. Takze jego raczek.

Gość gość
Kobieto nie caluj dziecka dla niego to smiertlene zagrozenie, poczytaj o opryszczce u noworodka.

Gość gość
Nigdy nie całuj dziecka w usta szczególnie jak masz skłonności do opryszczki. Mój Synek ma skończone 3 miesiące przechodzimy opryszczkę po raz trzeci. Pierwszy raz dostałam dwa dni po porodzie a pozniej po 3 tygodniach i teraz jak skończył 3 miesiące. Nie całuje go po twarzy nawet jak nie mam opryszczki nie mówiąc o butelkach, smoczkach i innych akcesoriach. Za duże ryzyko i szkoda nerwów.