Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zespol Downa, usunelybyscie dziecko?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś "Według mnie to nie jest takie straszne. Nigdy w życiu nie usunęła bym takiej ciąży. Kochała bym jeszcze bardziej bo takie dzieci potrzebują więcej miłości i wsparcia ze strony rodziców. Przecież nosimy je pod sercem przez 9 miesięcy. " jak usuniesz to jakie 9 miesięcy??? x pisałam juz wyzej : usuwa sie plame z bluzki a nie dziecko z brzucha :(

Gość gość
ale czy cierpienie pozwala nam byc mordercami dla własnej wygody ?

Gość gość
pisałam juz wyzej : usuwa sie plame z bluzki a nie dziecko z brzucha :(

Gość gość
Rozumiem, że nie każdy zdecydowałby się na urodzenie chorego dziecka, większość osób takie wyzwanie przerasta. Ale nie piszcie o takich dzieciach downy. To normalne dzieci, tylko mają o jeden chromosom więcej. Obrażając je, wystawiacie sobie świadectwo, waszej kulturze (czy raczej jej brakowi) i poziomowi wrażliwości." Poproszę o definicje zwrotu normalne dziecko? Dzieci z zespołem downa nie są normalnymi dziećmi. Choroba nie jest normą!!! Nie znaczy to że jak już istnieją to nie trzeba im pomóc, ale decydowanie się na urodzenie takiego dziecka to egoizm i nieodpowiedzialność. Zwłaszcza jak się ma zdrowe starsze dzieci. Bo nie daje im się wyboru i jak rodzice odejdą to urządza im się z życia piekło. Mam jedno dziecko zdrowe i gdybym była w ciąży z dzieckiem z zespołem downa nie zdecydowałabym się go urodzić.

Gość gość
Tak właśnie dlatego abyśmy oboje nie cierpieli przez całe życie usunekabym chore dziecko ponieważ wiem co oznacza życie z takim dzieckiem. Wy nie wiecie bo skąd.

Gość gość
Mam jedno dziecko zdrowe i gdybym była w ciąży z dzieckiem z zespołem downa nie zdecydowałabym się go urodzić. x ńazwij to po imieniu : zabiłabym własne dziecko bo lekarz wskazał duże prawdopodobieństwo choroby

Gość gość
gość dziś Tak właśnie dlatego abyśmy oboje nie cierpieli przez całe życie usunekabym chore dziecko ponieważ wiem co oznacza życie z takim dzieckiem. Wy nie wiecie bo skąd. x a ty skąd wiesz ?

Gość gość
W weekendy czesto chodze do parku z moim dzieckiem, bardzo czesto jest tam grupa doroslych osob z zespolem downa i opiekunem z osrodka, sa to ludzie szczesliwi, kiedys myslalam ze bym usunela...dzis gdy co weekend sie przygladam powiem NIE.

Gość gość
Ja zostałam zgwałcona i urodziłam dziecko. W tym przypadku również bym urodziła.

Gość gość
gość dziś W weekendy czesto chodze do parku z moim dzieckiem, bardzo czesto jest tam grupa doroslych osob z zespolem downa i opiekunem z osrodka, sa to ludzie szczesliwi, kiedys myslalam ze bym usunela...dzis gdy co weekend sie przygladam powiem NIE. x takie dzieci potem osoby dorosłe musza miec kontakt ze specjalista i najlepiej zajecia w osrodkach dla nich

Gość gość
Mam juz jedno dziecko. Nie wiem czy zdecyduje sie na drugie. jesli byloby chocre to bym usunala bo wiem ze musialbym sie calkowicie posiwcic temu choremu kosztem dziecinstwa mojego syna a tego nie chce.

Gość gość
Zabić dziecko tylko dlatego że jest chore? Przecież to eutanazja.

Gość gość
gość dziś Ja zostałam zgwałcona i urodziłam dziecko. W tym przypadku również bym urodziła. x wielki szacunek . Ale to przede wszystkim Twoje dziecko :) i na pewno bardzo kochane

Gość gość
Moja bratowa nie robila badan prenatalnych.. chciala zdrowa coreczke, a urodzila chorego synka..

Gość gość
gość dziś Mam juz jedno dziecko. Nie wiem czy zdecyduje sie na drugie. jesli byloby chocre to bym usunala bo wiem ze musialbym sie calkowicie posiwcic temu choremu kosztem dziecinstwa mojego syna a tego nie chce. x a jak ty zachorujesz to sym na cie zabic ? czy jak ? przeciez nie bedziesz zdrowa , nie zasługujesz by życ , syn ma sie poswiecac dla ciebie kosztem żony czy swoich dzieci ?

Gość gość
Tak właśnie dlatego abyśmy oboje nie cierpieli przez całe życie usunekabym chore dziecko ponieważ wiem co oznacza życie z takim dzieckiem. Wy nie wiecie bo skąd. x a ty skąd wiesz ? X Pisałam ze wiem bo miałam chorego brata,który zmarł w wieku 20 lat na wylew.Napatrzylam się na cierpienie swojej matki i mi wystarczy.Nadal nie rozumiesz obronczyni ?

Gość gość
Chore dziecko to tragedia.

Gość gość
"ńazwij to po imieniu : zabiłabym własne dziecko bo lekarz wskazał duże prawdopodobieństwo choroby " tak zabiłabym, żeby ono nie zabijało mojej rodziny po kawałku

Gość gość
najgorzej gdy dzieci sa leżące... wtedy to juz zupelna katastrofa..

Gość gość
Aurora Falcone dziś Tak ,bo nie mysle tylko o sobie ale o dziecku i jego przyszlosci kiedy mnie zabraknie x A ja chciałm wygrac w lotka . A tu srednie zarobki :( i co mam zrobic ? zabic sie czy co ? biore na bary to co mam i z tego sie ciesze :)

Gość gość
14:02 Twoje prawo.

Gość gość
A ja wcale nie chce zeby syn posiwcal mi zycie jesli zachoruje.

Gość gość
14,03 nie porownuj zarobkow do niepelnosprawnej osoby .

Gość gość
14:04 - popieram :-)

Gość gość
gość dziś 14,03 nie porownuj zarobkow do niepelnosprawnej osoby . x a chore dziecko to juz nie moje ?

Gość gość
naogladaly sie Maciusia z Klanu i mysla ze zycie to telenowela :o

Gość gość
gość dziś A ja wcale nie chce zeby syn posiwcal mi zycie jesli zachoruje. x To napisz mu oswiadczenie na kartce by cie zabił .

Gość gość
piszesz glupoty :-D

Gość gość
Jesli eutamnazjia by byla legalna to wiesz mi zebym napisala stosowne oswidczenie. Nie chce byc ciezarem dla mojego syna. w przyszlosci