Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zespol Downa, usunelybyscie dziecko?

Polecane posty

Gość gość
A co jej bronisz? Ma robic z siebie cierpientnice przed calym w swiatem??? Toz ten niemowlak rozwojowo nie odbiega od innych dzieci, ale co bedzie pozniej. Nie mowie ze ma robic z siebie cierpietnice, ale za pare lat wapie czy nadal bedzie robic z niego modela czy nie bedzie konskwenta. Po prostu zachowuje sie proznie ta modelka i nie zdaje sobie sprwy z ciezaru wychowania takiego syna dlatego uwazam jej zachowanie za bezmyslne. Ogolnie ja mam zdrowego syna ale nie wklejam jego zdjec na portalach bo tez uwazam to za glupote i proznosc.

Gość gość
Kiedys wszyscy mielismy robione zdjecia z gola pupom i nie tylko i nikt nie myslal o tym ze pedofile sie podniecaja....

Gość Siostra Downa
Modelka publikuje zdj bo chce integrowac sie ze swiatem i ludzmi chce pokazac ze nie wstydzi sie swojego chorego dziecka... W ten sposob probouje pokazac swiatu ze sobie radzi...

Gość gość
Jamie Brewer aktorka z ZD ma 30 lat nadal gra bardzo ja lubie nie przesadzajcie i nie wrzucajcie wszystkich do 1 worka, jakos ja nadal widac w mediach pomimo 30 lat na karku...

Gość gość
No teraz sobie radzi bo to niemowlak. Slodki bobas. Ciekwe czy tez jak syn dorosnie to tez bedzie pokazywala swiatu ze sobie radzi.

Gość gość
gość dziś Toz ten niemowlak rozwojowo nie odbiega od innych dzieci, ale co bedzie pozniej. Nie mowie ze ma robic z siebie cierpietnice, ale za pare lat wapie czy nadal bedzie robic z niego modela czy nie bedzie konskwenta. Po prostu zachowuje sie proznie ta modelka i nie zdaje sobie sprwy z ciezaru wychowania takiego syna dlatego uwazam jej zachowanie za bezmyslne. Ogolnie ja mam zdrowego syna ale nie wklejam jego zdjec na portalach bo tez uwazam to za glupote i proznosc. Bo nie jestes pewnie ani popularna, ani atrakcyjna jak ta modelka.Jesli ja mam dziecko z ZD to mam zakaz pokazania go na FB? Jestem zla matka?Nawet jesli moj syn ma 15 lat i ciesze sie z niego i go kocham pomimo ZD?

Gość gość
8,28 - ja nie mialam :-)

Gość gość
Teraz sa takie czasy ze ratuja dzieic za wszelka cene... kiedys byla naturalna selekcja i te slabsze czy chore umieraly zaraz po porodzie...

Gość gość
Sa osoby z ZD swietnie radzace sobie w zyciu, nie zawsze to najciezsze przypadki, ja bym nie usunela bo po prostu psychicznie bym sobie z tym nie poradzila, ale co dalej? nie wiem...jakbym niedawala rady umiescilabym dziecko w osrodku ale nigdy bym sie od niego nie odciela....mozecie mnie potepiac.

Gość gość
Czyli wielu z nas wartosciowych ludzi na dzien dzisiejszy, acz kolwiek wczesniakow by nieprzezylo, czy to aby na pewno dobrze?

Gość gość
Teraz sa takie czasy ze ratuja dzieic za wszelka cene... kiedys byla naturalna selekcja i te slabsze czy chore umieraly zaraz po porodzie... Potwierdzam. Kiedys sie nikt nad kazdym "zyciem" nie rozczulal. Taka jak wsrod zwierzat nasilniejsze osobniki przezywalay. I to jest zgodne z natura. A teraz medycyna ciagle idzie dalej, apartury leki sztucznie utrzymujace zycie a ja sie pytam poco??!! Dlugosc zycia sie wydluza a tym samym oprcz dzieci z ZD osoby strsze z ostsnim stadium Azharmera tez wykanczaja cala rodzine. Wiem to bo miala taka lezaca babcie przez 5 lat-kompletne warzywo nawet przelykac nie umiala. A kiedys odeszlaby znacznie szybciej. I to wszytko przez medycyna. BEZSENS

Gość gość
Wczesniaki tez maja duze rysyko chorob mowie o tych najwczesniejszych.

Gość gość
Tia... dlugosc zycia sie wydluza... xx jesli wczesniej kogos nie dopadnie rak, tetniak, zawal, albo wypadek komunikacyjny...

Gość gość
Jakbys nie zauwazyla to nasze spoleczenswto sie starzeje. A oczywiscie z taka niedolezna osoba starsza tez dzieci zostaja same i nie maja zadnego wspracia od Panstwa. Taka osoba tez skutecznie moze wykonczyc rodzine-fizycznie i psychicznie. Na zachodzi takich ludzi sie oddaje u nas to jest nie do pomyslenia bo jak wlasnych rodzicow oddac, a dwa ze te domy opieki tez pozstawiaj wiele do zyczenia a jeszcze trzeba do nich dopalcac bo emrytura nie starcza czyli wiekscosci ludzi na nie nie stac.

Gość gość
Bo nie jestes pewnie ani popularna, ani atrakcyjna jak ta modelka.Jesli ja mam dziecko z ZD to mam zakaz pokazania go na FB? Jestem zla matka?Nawet jesli moj syn ma 15 lat i ciesze sie z niego i go kocham pomimo ZD? nie jestem Kim Kardasian czy jakas modelka ale tez takich pustych "aspiracji" nie mam. I wystawienia tylka swojego czy dziecka osoby znanej badz nie znanej w kazdej postaci uwazam za GLUPOTE i czysty DEBILIZM.

Gość gość
BRAWO !!! :-)

Gość gość
8:54 u nas to jest nie nie pomyslenia? Jak bardzo sie mylisz. Domy opieki sa pelne starszych ludzi, a na wolne miejsce czeka sie 2 - 3 lata.

Gość gość
Sa osoby z ZD swietnie sobie radzace w zyciu. xx To sporadyczne "przypadki" .

Gość gość
nie jestem Kim Kardasian czy jakas modelka ale tez takich pustych "aspiracji" nie mam. I wystawienia tylka swojego czy dziecka osoby znanej badz nie znanej w kazdej postaci uwazam za GLUPOTE i czysty DEBILIZM. Na tych pustych aspiracjach one zarabiaja miliony, mowilam o zdjeciach a nie zdjeciach pupy....

Gość gość
No dobrze ale widzisz ja nie sprzedawalbym swojej prywatnosc nawet za te miliony. Dla mnie pieniadze nie sa najwazniejsze

Gość gość
Osoby publiczne zyja troche inaczej bo poniekad z sprzedawania tej prywatnosci zarabiaja, ja osobiscie lubie czasem dac zdjecie z synem i sie go nie wstydze(wiadomo nie daje tych zdjec w dziesiatkach czy setkach)

Gość gość
Ja bym usunęła, nie tylko dla własnej wygody, ale jakie to dziecko by miało życie? Tylko by sie męczyło, a jakby sie usunelo ciaze nawet nie było by niczego swiadome

Gość gość
9:12 Brawo l! :-)

Gość gość
9,19 niby tak...

Gość gość
Oczywiście, że usunąć. Ludzie znecaja się nad zwierzętami, a cesarka aborcyjna jest stosowana i u zwierząt i u ludzi więc miejmy równe prawa!!!

Gość gość
Wszystko zalezy od sumienia .

Gość gośćmama
bliżej mi do tak, niż do nie... w prawdzie tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono, ale bałabym się, że nie dam rady, psychicznie... trzeba mieć ogromne pokłady miłości, wytrwałości,a przede wszystkim cierpliwości, a ja nerwus jestem, z jednym zdrowym dzieckiem mi ciężko, bo uparciuch straszny. Najgorsze jest to, że jak rodzice decydują się na takie dziecko, ma być dobrze, a potem ojciec nie wytrzymuje psychicznie i odchodzi, a matka... cóż matka to matka, ma instynkt i wszystko potem jest na jej głowie.. tatuś umywa ręce, no bo nie dał rady, matka musi, zawsze...

Gość gość
no matka zawsze musi dac rade. I oto wlasnie chodzi taka jest presja spoleczenstwa. Jeszcze dlugo nie wyzbedziemy sie obrazka matki cierpiennicy.

Gość gość
Szkoda,że nie ma ani jednej wypowiedzi matki dziecka z Zespołem Downa..takiej szczerej..... Temat trudny... Jak czyta się wiekszość postów, to włos się jeży na głowie... Właściwie to zyć powinni tylko młodzi, piękni i odnoszacy sukces... Padło nawet,że opieka nad starymi, chorymi ludźmi też jest wyczerpująca... Czyli wprowadzić eutanazję , po 67 roku życia, po co mamy obciazać budzet państwa..szkoda kasy dla takich "staruchów". Dziecka z Zespołem Downa nie urodzisz, ale STARA będziesz.... Do dziewczyny , co ma brata z Zespołem Downa.. dlaczego piszesz o nim Down...a nie mam brata z Zespołem Downa..?Jeżeli brat ma 19 lat, to powinien jeszcze chodzić do szkoły..ma prawo do 24 roku...a potem Warsztaty Terapii Zajęciowej, czyli do od 8 do 15 nie ma go w domu i rodzina może odpocząć. Wystarczy poszukać.Czasami rodzinie po prostu nei chce się z takiej możliwości skorzystać.

Gość gość
Mam nadzieje, ze żadna z Was nie bedzie musiala nigdy podejmowac takiej decyzji.