Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonymotyl

śluz z krwią i plamienia zamiast okresu

Polecane posty

Gość zielonymotyl

Jak w temacie. Nie wiem, co dzieje się z moim cyklem. Od kilku miesięcy stał się bardziej rozregulowany. Od mniej więcej pół roku normą stały się 1-2dniowe przyspieszenia lub opóźnienia okresu, który do tej pory był jak w zegarku. Mamy 14 lipca. Planowo okres powinien pojawić się 10-12 lipca. Przedwczoraj wieczorem przed prysznicem zauważyłam krew, więc na noc założyłam podpaskę i tampon myśląc, że okres się zaczął. Rano na tamponie byłby tylko śladowe ilości krwi, a od tamtego momentu na podpasce (noszonej asekuracyjnie i regularnie wymienianej) pojawiają się brunatne ślady i śluz lekko zabarwiony krwią. Jeszcze nigdy nie współżyłam. Ale ostatnio moje życie jest nieco bardziej stresujące. Od połowy maja pracuję pod presją czasu (i dodatkowo jest to moja pierwsza praca), a 10 lipca dostałam informację na temat rekrutacji na studia. Czy ktoś tu miał kiedyś podobny problem? Nie bardzo wiem, co mam w tej sytuacji robić...

Gość gość
idź do ginekologa.

Gość zielonymotyl
Do lekarza mogę iść najwcześniej w przyszłym tygodniu (bo pracuję). Jak działać mogę już teraz?

Gość gość
Nijak, bo na dobrą sprawę nie wiesz co jest przyczyną takiego zachowania organizmu. Musisz czekać do wizyty.

Gość zielonymotyl
wizyta za 8 dni... oszaleję do tego czasu

Gość gość
tak jak dziewczyny pisały. Musisz udać się do ginekologa. Potem zacznij regularnie wyznaczać sobie fazy cyklu, będziesz mogła szybciej wychwycić różne anomalie. Pomocny moze być mikroskop owulacyjny np Afrodyta.

Gość gość
zależy czy trafisz na dobrego ginekologa, jakby Ci nie polecil to zrob koniecznie wymaz z pochwy do labolatorium i wynik tsh przy nadczynnosci tarczycy sie tak robi jak masz

Gość gość
do tego poprośc ginekologa o skierowanie na badanie estradiolu i progesteronu koniecznie 3 razy w trakcie cyklu (w różnych fazach), zbadaj prolaktyne bo tez zaburza okres np. jak organizm ma jej za duzo to mysli ze jestes przez karmieniem piersia i kortyzol, bo za wysoki też sprawia, ze zanika miesiaczka

Gość gość
ja zanim trafiłam na ginekologa, który mi kazał zrobić te badania, to trafiłam na kilku niedouczonych, którzy stwierdzali, ze może się przeziębiłam, a może dieta a może moja uroda, badania, które Ci poleciłam wszystko wyjaśniły, aha sprawdz też poziom testosteron bo za wysoki też zaburza cykl, na 90 problemy z tarczyca lub infekcja pochwy to jest najczestsze