Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwietniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość Annika79
gość321 przykro mi... trzymam kciuki za następny miesiąc.

Gość Paula013
Polka ja bym poczekała. Nattalla gratulacje. Gościu poczekaj i powtórz test, bo mogł się mylić.

Gość agaka1983
Dziewczyny czy Wy też odczuwacie bóle w dole brzucha? Coś jak przed okresem, takie niby rozciąganie. Można brać nospę?

Gość paprotka7
Polka1989 ja też mam wizytę 25.08 to będzie 7tc4d, mam nadzieje ze juz coś będzie widać. Jeszcze tydzień czekania, jutro muszę zrobić badania krwi bo dostałam cala listę do zrobienia:| Jak się czujecie? Ja mam mdlosci, może nie takie straszne ale są non stop praktycznie i spać na boku tylko mogę bo inaczej jakoś mnie wszystko uwiera, a na plecach mi niedobrze jakoś :-) i co chwilę mi się odbija haha . Te objawy dają mi nadzieje że wszystko jest ok bo w poprzedniej ciąży tak samo się czułam :-D

Gość nattalaa
Musi tak być :) ja mieszkam w UK tu trochę gorzej z ciążą wygląda,bo pierwsze usg dopiero po 12stym tygodniu i niestety zagrożonych ciąż nie podtrzymują .. Do tego czasu niepewność i stres, ale trzeba żyć jak do tej pory..

Gość gość321
Dziekuje Annika79:-(pozdrawiam

Gość Zetkaaa
Mam pytanko do dziewczyn, które zobaczyły upragnione dwie kreski. Jak wygląda wasz śluz czy jest go dużo czy susza jak przed okresem. Ja mam dostać @ w czwartek. Piersi mnie bolą w sumie jak zawsze, śluzu prawie nie mam, tylko jedno co mnie zastanawia to ból pod brzusza takie jakby skurcze które pojawiają się parenaście razy dziennie a nawet w nocy mnie budzą. Ale cóż trzeba czekać co wyjdzie.

Agaka, rozumiem ze jestes w ciazy? Mnie ciagle tak bolał brzuch, teraz 7 tydzien juz troszkę mniej. Takie jakby skurcze nieprzyjemne. Gin powiedziała ze nawet trzeba brac nospe bo działa rozkurczowe, a przez te skurcze macica próbuje pozbyć sie fasolki bo traktuje je jako cos obcego.. Nie przetrymywac bólu tylko brac nospe, niestety nie wiem w Max w ciagu dnia mozesz wziac, mi jedna wystarczała.. Powodzenia!

Gość agaka1983
Nitka_ - tak, jestem w ciąży i trochę się przestraszyłam, ale po nospie przeszło. Uspokoiłaś mnie troszkę :)

Gość mama trzylatki
Zetkaaa ja mam termin okresu na srode,plecy mnie bola na maksa i lekko dol brzucha ale u mnie sluzu jest nawet sporo,zazwyczaj po owulacji do okresu jest u mnie sucho a teraz dosyc wilgotno,chyba jutro rano zrobie test,od tygodnia chodze spiaca i zmeczona,nie mam na nic sily,licze ze sie tym razem udalo.

Agaka ja brałam nospe 3 razy dziennie plus duphaston aby podtrzymać ciążę ze wzgledu na odklejające się łożysko. Nie martw się nospe w ciąży można brać spokojnie do 3 razy tak mowila mi moja gin

Gość Zetkaaa
U mnie jest różnie tym śluzem. W tamtym miesiącu śluzu miałam dużo do samego @ a teraz słabo. Tylko ten ból podbrzusza mnie zastanawia, bo nigdy tak nie miałam.

hej ja dziś pierwszy dzień po urlopie oj cięzko sie wraca do rzeczywistości, zrobiłam tonę prania mąż posprzątał i jakoś do przodu. Dziś miałam wizytę w przychodni przyszpitalnej i kurcze pani doktor bardzo poważnie rozmawiała z nami o badaniach prenatalnych, mam skierowanie na usg przesiewowe w szpitalu, usg w specjalistycznej przychodni i test pappa do zrobienia i musieliśmy wysłuchać wykładu o inwazyjnych metodach. Mój mąż jak wyszedł to mu się ręcę trzęsły bo nie mamy żadnych predyspozycji rodzinnych tylko mój wiek - skończyłam 35 lat. Jakoś tak bardzo poważenie to brzmiało. Na usg już jestem zapisana, a jutro zapiszę się na resztę badań. a poza tym głowa mi dziś pęka

Lena- nie martw sie moze to po prostu jakies badania po prostu upewniajace sie! Bedzie dobrze!

Gość Annika79
Lena ja też będę miała skierowanie na prenatalne z powodu wieku.

Gość ewelina_94
Lena i Anika ja miałam badania prenatalne w tamtym tygodniu ze wzgledu na tachykardię płodu ( szybka akcja serduszka ) Ale każde badanie prenatalne przesiewowe wygląda tak samo bez względu na wiek.Badanie wyglądało na usg w 3D byly mierzone byly wszystkie narzady wewnętrzne kość nosowa, przyzierność karku akcja serduszka, mózg. Test pappa znowu jest z krwi. Pobiorą wam krew i z surowicy bedą sprawdzać jaki jest procent wady genetycznej u waszych dzieci. Poprostu jest to potwierdzenie badania usg tam mi powiedziała gin która wykonywała usg:-) Ja też bardzo się martwiłam.

Gość pAleksandra
zaczął sie 5tydzień u mnie ale nie mam żadnych objawó poza delikatnym kreceniem janików a poza tym nic,jakbym w ciąży nie była... w którym tyg warto wybrać sie na USG? i czy każda z Was miała te plamienie implantacyjne? okres wypadałby mi jutro a jeszcze nic nie 'plami'. chyba brak u mnie cierpliwości ;)

W obecnej ciąży byłam na wizycie w 6 tyg to był sam pęcherzyk. Plamienia implantacyjnego nie miałam w żadnej. Myślę że możesz poczekać z tydzień ze 2. Ja poszłam tak wcześnie aby potwierdzić ciąże po poronieniu.

Polka Annika dzięki za pocieszenie, chyba macie racje w sumie to dobrze ze lekarze wszystko posprawdzają. Ewelina dzięki za opis przynajmniej juz mniej więcej wiem co i jak jeszcze poczytam o tym

Dziewczyny czy luteine w ciąży lekarze dają tak asekuracyjne czy raczej dopiero jak coś się dzieje? Bo koleżanki lekarz każdej pacjenci daje i nie wiem czy mój gin czegoś nie zaniedbuje :-)

Aleksandra ja milalam plamienie ale jeden dzien tylko i to w dzien miesiaczki ;) jajniki jeszcze momentami czuje ;) a jak w tamtym tygodniu w czwartek bylam u Pani ginekolog to jeszcze nic nie widziala bo za wczesnie... teraz ide 25 i to juz bedzie 7 tydzien i mam nadzieje ze cos juz bedzie widac ;) uwierz mi ja tez nie mam cierpliwosci... cholernie ten czas mi sie dluzy ;(

Gość ewelina_94
Lenka nie ma za co :-) Ja też się bardzo martwiłam i dużo czytałam na ten temat. Ale takie badania w twoim wieku sa robione profilaktycznie :-) Wiec nie masz się kochana czym martwić. Ja to prywatnie poszlam na te badania. Miałam skierowanie ale w dzień badań samochód nam się zepsuł i pani z rejestracji powiedzila mi ze nie ma juz miejsc i ze ja to na ostatni dzwonek jestem bo te badania wykonuje sie do 13t6d a potem chyba od 22. Ale strasznie bałam się co z tym serduszkiem się dzieje bo na ostatniej wizycie przed badaniami biło aż 189 ud /m i umówiłam się na badania do prywatnej kliniki w innym mieście. W dodatku łożysko się odkleja więc wolałam zapłacić i wiedzieć co i jak.

Gość Annika79
ewelina94 już miałam robione badania prenatalne w poprzednich dwóch ciążach, także wiem na czym polegają. I też robiłam je prywatnie.

Gość nattalaa
Zetkaaa ja nie mam wogole śluzu, susza jak w poprzedniej ciąży :)

Gość nattalaa
pAleksandra plamienie miałam dzień przed planowana @ i myślałam że to miesiączka, trwało ok 4 dni, także nawet nie pomyślałam o ciąży. Nawet dzień przed robiłam 2 testy i wyszły negatywnie.

Gość ivostin
Cześć. Czy można dołączyć do kwietniowych mam? :)

Gość ivostin
Musze was poczytać w takim razie :)

Gość Paula013
Iwostin gratulacje. Moja wizyta już jutro. Ciekawe co będzie widać. Mam nadzieję że zostanę tu do końca :)