Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak słyszę słowo Bóg to robię się

Polecane posty

Gość gość
Oczywiście, Jesus był nazarejczykiem

Gość gość
annil_ dziś Zamknę w domu całą twoją rodzinę i podpale dom bez żadnego powodu - X Bez powodu? A nie czasem by pokazać mi czym jest zło? Po drugie to twoje zło zrodził dobro jak np niesienie pomocy,współczucie itp . zło i dobro można porownać do wagi, a mianowicie równowagi między zjawiskami.Mam na myśli to że zła i dobra musi być tyle samo by zachować równowage.To Bóg stworzył świat ,a więc i zło i dobro.a nasz wybór czyli wolną wolę można by moim zdaniem sprowadzić do wyboru zła lub dobra poprzez tysiące wyborów jakich dokonujemy w życiu.Czyli każdy wybór sprowadza się do wyboru między tymi dwoma zjawiskami.dlatego nasze życie może dla Boga być jak sprawdzian typu:Pójdziesz za mna czy za złem.

"Mam na myśli to że zła i dobra musi być tyle samo by zachować równowage." x Tą samą koncepcję wymyślili już Chińczycy tysiące lat temu jako Yin Yang. "Niestety" Azjaci okazali się na tyle inteligentni że opisali to jako suchy fakt bez dopisywania drogi do boga. W filozofiach hinduskich wcale nie trzeba być dobrym aby osiągnąć nirwanę. Zaleca się dobro ale nie nakazuje.

Gość gość
Tą samą koncepcję wymyślili już Chińczycy tysiące lat temu jako Yin Yang. X Pierwsi byli nasi starowiercy przodkowie

Gość gość
W filozofiach hinduskich wcale nie trzeba być dobrym aby osiągnąć nirwanę. Zaleca się dobro ale nie nakazuje. X Bo dobo ani zło nie istnieje :p

Gość gość
Uwielbiam kiedy się wkurfiasz :)

Gość gość
Popieram autora. Wczoraj jakieś ćwoki maszerowali, tamowali ****** jeszcze wymachiwali ludziom co za zascianek przymuleństwo i patologia. Szkoda ze nie było w aucie płyty behemota :D

Gość gość
Jechać za takimi z behemotem, po 30 aut hihihi

Gość gość
A jakieś to święto było wczoraj?

Gość gość
gość dziś Jechać za takimi z behemotem, po 30 aut hihihi X Wiesz,że to jest bardzo prymitywne?

Gość gość
Żyjemy w kraju,w którym tysiące ludzi /ostatnia sobota np./doznaje przebudzenia duchowego.Smutne Annil,że nic o tym nie wiesz.Przecież chodziłaś do Kościoła,jesteś ochrzczona i po innych sakramentach na pewno także.Zapomniałaś,że Bóg Cię kocha?

Gość prawictwo pospolite 193
ja byłem w kościele ostatnio 15 lat temu huehue

Gość gość
Kościół nie ma za wiele wspólnego z prawdziwym Bogiem

Gość gość
A skąd o tym wiesz? Chrystus powiedział,że tam gdzie trzech się modli w imię Jego tam i On jest. Szkoda,że nie byłeś tak dawno w Kościele.Pomyśl Jezus Cię kocha a Ty nawet nie chcesz go odwiedzić.A On czeka.Na Ciebie.Idz chociaż jeden raz,albo przynajmniej Go przeproś.

Gość martyna 33
Niektórzy ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że kiedyś będą musieli stanąć przed Bo.giem.I wcale nie są na to gotowi, bo nigdy nie porozmawiali z Nim otwarcie i szczerze o ciemnych stronach ich życia. A Pan jeszcze dzisiaj oferuje nam przebaczenie grzechów. Może nam wybaczyć, ponieważ Jego Syn, Jez.us Chry.stus, umarł za grzechy. Dlatego to, co najważniejsze dla człowieka w tym życiu - będącym przecież tylko krótkim etapem jego wiecznej egzystencji, w którym rozstrzyga się jego wieczność - jest wierzyć w Jez.usa Chry.stusa. Kto nie zna jeszcze Syna Bo.żego jako swojego osobistego Zb.awiciela i Pana, temu brak jeszcze tego, co najważniejsze i decydujące- zarówno na czas doczesny, jak i na całą wieczność :-D

Gość gość
Ci co żyli przed Chrystusem też byli czy nie byli zbawieni?