Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak słyszę słowo Bóg to robię się

Polecane posty

Gość gość

agresywny .. Dlaczego ? tak jak pies słyszy `` bierz kota `` od człowieka staje sie pobudzony

Gość Deviant
Bo jesteś nawiedzony jakiś? :(

Gość gość
nie , normalnie robię się agresywny . słowo Bóg działa na mnie jak płachta na byka .. Uważam go za wcielone zło , za autora Haiti , HIV , itd itp

Gość gość
bo go szukasz i chcesz znaleźć choć mówisz co innego. ale to dobrze. od takich małych kroków się zaczyna. szukaj a znajdziesz Go. powodzenia.

Gość gość
stworzył trzęsienie ziemi w Haiti , stworzył HIV , stworzył raki wlącza mi się w głowie nienawiść jak słyszę `` Bóg .``

Gość gość
Gdyż mieszka w tobie jakiś duch nieczysty, który nakłania cię do grzechu i buntu oraz nienawiści wobec Boga. Jesteś łatwym celem, gdyż pewnie grzeszysz regularnie, a przy tym nie chodzisz do kościoła i nie przyjmujesz święceń. Twój organizm jest zatruty złem. Dlatego reagujesz taką awersją.

Gość gość
nie , własnie ten duch nieczysty to ten który stworzył HIVA , Raka , trzęsienie ziemi Odwacasz kota ogonem .. Chcesz przedsatwić fakty innymi niż są

Gość gość
mój organizm jest zatruty złem , bo widzeę zło w osobniku , który stworzył HIVA , Raka , trzęsienia ziemi , Parkinsona , alzheimera , białazczke zóltaczke .. Nie , to ty bronisz osobnika , który storzył zło . tym samym j esteś wyznawcą zla

To jak nie jesteś nawiedzony, to może chory psychicznie? W każdym bądź razie coś z Tobą nie teges, bo jak można stawać się agresywnym na słowo: Bóg?:D Tym bardziej że Bóg to dobro, miłość.:):):)

Gość gość
Bóg nam dał wolną wolę i to My stworzyliśmy te potworne rzeczy. Tylko my. :(

Gość gość
człowiek stworzył Trzęsienia ziemi ? . Gratulacje , nie mam więcej pytań ..

Gość gość
To nie Bóg stworzył zło...Zło dzieje się tylko i wyłącznie za sprawą Szatana. Jedyne, co Bóg robi, to bierze to zło i zamienia je w coś dobrego - jeżeli oczywiście Mu na to pozwolimy. Możemy tego teraz nie widzieć, bo czasem potrzeba sporej perspektywy czasu, żeby zobaczyć, w jaki sposób coś bardzo złego jednak zaowocowało czymś wspaniałym. Bóg jest miłością - a jak może uosobienie miłości i wierności czynić zło?

Gość gość
jeżeli autor jest wcielonym złem to nie chce wiedzieć kim jest osobnik , który stoi za HAITI , stoi za dzumą , za Parkinsonem

Gość gość
ło dzieje się tylko i wyłącznie za sprawą Szatana. , zawsze odpowiedzialny za zło jest ten najmocniejszy , on może zło powstrzymać . .Jeśli tego nie robi , to sam staje się tym złym

:D czyli jeżeli podszedł do Ciebie gostek i uderzył Cię w twarz, mimo że załóżmy silniejszy jesteś od tego gostka, to Twoja wina, bo nie powstrzymałeś go przed uderzeniem Cię w twarz? Gość?:D

Gość gość
człowiek od człowieka nie jest silniejszy !! człowiek jest silniejszy od mrówki Gdy mrówka gryzie dziecko w kołysce , to należy ja nadepnąć!! rozgnieżć butem !

Gość gość
stwórca może zło powstrzmać , nie może mu się przyglądać i cieszyć się z ludzkiej krzywdy

Gość gość
stwórca może zło powstrzmać , tymczasem przygląda mu się z satysfakcją i cieszy z ludzkiej krzywdy

Gość gość
nie będę wyznawcą zła !!

Gość gość
katolicy to wyznawcy zła ?

Gość gość
Zło dzieje się dlatego, że nie akceptujemy w swoim sercu Boga, a wtedy Szatan się w nasze życie wkrada i sieje spustoszenie. Niektóre niepowodzenia mają na celu wzmocnienie naszej wiary po to, żebyśmy osiągnęli wieczne szczęście. Bóg ma moc, żeby obrócić każde cierpienie w coś dobrego, i On to robi, tyle że my jesteśmy tak zaślepieni nienawiścią do Niego, że nie jesteśmy w stanie tego zauważyć ani zaufać Mu, że jeżeli coś się dzieje, to nie dzieje się bez sensu. BÓG JEST MIŁOŚCIĄ - przeanalizujcie sobie dokładnie to zdanie, jeśli chcecie coś zrozumieć.

Stwierdziłam że zamiast buntować się przeciwko bogu sama dołączę do niego i stanę się ucieleśnieniem jego słów o mordowaniu o braku litości, o nienawiści wobec wrogów, o okradaniu ich i puszczaniu z dymem ich domów i zabijaniu zwierząt.

Jeśli bóg jest miłością i według biblii nic poza bogiem nie mogło wcześniej istnieć to skąd nagle stworzyło się zło skoro go nie było? Logicznym jest więc że zło musiało istnieć od zawsze i jest silniejsze od dobra bo je niszczy nawet jeśli dobro się buduje. To obłędne koło i w sumie nic nie jest większe bo dobro choć się tworzy jest skazane na działanie zła.

Gość gość
bóg nie stworzył nocy , czy zimna zimno jest to brak ciepła zło to brak miłosci

Ale zło istnieje, ma swój byt i moc. Nie jest fikcją a potężną siłą, silniejszą od dobra bo ile byś się nie modliła i kochała zło i tak przyjdzie i cię zabije.

Gość gość
szatan nienawidzi ludzi i chce zniszczyc naet planete dlatego stworzył bomby atomowe