Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktos z was tak mial ze boli zab po zatruciu?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wczoraj trafilam z bolem zeba do dentysty. Rozwiercil wyczyscil kanaly wyrwal nerw ten nanwiekszy tak powiedzial i zalozyl trutke. Zab boli mnie od wczoraj do teraz rano bylo lepiej a teraz znowu gorzej. Momentami tak zaboli ze oko ucho i glowe mi rozsadza.co ja mam robic???? Czy to normalne ze tak dlugo boli? Dentysta mi powiedzial jak wychodzilam z gabinetu ze nie powinien bolec ten zab. Czy on sie nie zatrul ten zab?????

Gość ala32na
On ten zab :) tak napisalam to z nerwow bo mam dosc. Zatruwa sie troche dlugo a co bedzie jak sie nie zatruje????? Zaluje mogla. Wyrwac a nie cudowac i teraz cierpiec

Gość gość
Zatruje zatruje. Lepiej ratować zeba. Mi na taki boli najbardziej pomagaly tabl z kodeina

Wszyscy w domu spia a ja chodze ekstra pare dni sie juz mecze. Dala bym sobie nawet teraz wyrwac ale kto o tej godzinie wyrwie mi zab :( . Pierwsza diagnoza to byla ze to nie zab mnie boli tylko zatoka szczekowa i mam brac antybiotyk wzielam i nic. Nie dawalo mi to spokoju i poszlam do innego dentysty rozwiercil czyscil i trul. I dalej bol. Co za zycie z tymi zebami :( dzieki za odp mam nadzieje ze sie zatuje jak nie to jutro ide do dentysty.

Gość gość
Wiem co to za bol. Ale Dasz rade

Bylam u dentysty wyjal tamta trutke wiercil zab grzebal w kanalach plukal bez znieczulenia nie bolalo az tak jak tam szlam i jak robil to wszystko w jednym kanale bolalo ale jak zareahowalam na bol to przestal godzine bylam na fotelu dal trutke i cos tam jeszczei tak mnie nawala za dwa ibupromy nie dzialaja masakra. Pomozcie doradzcie cos co ja mam robic chcialam wyrwac yen zab ale mam nisko opadajaca zatoke i mozna ja przerwac powiedzial ze to chirurg musi zrobic. Boze dlaczego tak boli???????????? Czy to przejdzie? A moze w zebie jest rooa ale on wiercil to by wyleciala ropa jak zab jest otwarty prawda?

Gość gość
Mialam dokladnie tak samo,bol byl nie do wytrzymania nawet krople poltram nic nie daly mialam ochote wyrwac tego c***a kleszczami ale w konsekwencji wzielam gruba igle i wydlubalam trutke ulga przyszla natychmiast a z tego zeba uwolnily sie jakby jakies gazy.

No mozna zwariowac masakra az mnie mdli z bolu mialam dotrowany dzis o 10tej nie wiem czy juz wydlubac to czy nie?????? Jak szlam do niego to tak nie bolal ale bolal wiec poszlam bo widocznie sie ni zatrul wiec zrobil poprawke i napier........ okropie to nie trutke wydlubalas tylko ten felczer co zakrywa otwarty zab zeby jedzenie sie tam nie dostalo ale lekarz zostawil mi dwie dziurki zeby powietrze docieralo tak mowil. Wziasc tabletke przeciw bolowa plukac i antybiotyk mam wziasc juz to zrobilam i nic.

Gość gość
Idź szybko do dentysty. W zębie rozwijają Ci się bakterie beztlenowe, szczękę Ci rozsadzi ad tych gazów. Idź jak najszybciej. Po zatruciu ząb niema prawa boleć. Dentysta spieprzył sprawę.

Ale moj dentysta juz wyjechal. Co ja ja mam robic powiedzial ze bedzie bolalo powinno ustapic. Zab jest otwarty czyszczone kanaly. Zalozona trutka i odrazu powinno nie bolec?????

Rarunku ludzie co ja przechodze z tym zebem. Poszlam do innego dentysty. Rozwiercila wyjela trutke opracowala wszystkie kanaly bo podobno tamten dentysta nje opracowal wszystkich oprocz yego popelnil blad otwierajac glowny kanal zalozyl mi trutke tak sie nie robi bo mogla dostac sie do kosci i mam zapalenie kosci. Czyscila mi te kanaly przykladala cos jakis pomiar pikalo to patrzyla chyba na jakis ekran godzine to trwalo. Oprocz tego tamten dentysta zrobil mi dodatkowa dziure w zebie i doszlo do perforacji. Jakas masakra. Ten drugi dentysta skonczylpo godzine zaklil zab tymczasowo i czekalam nie daleko u rodzicow az znieczulenie pusci czy nadal boli i puscilo i bol okropny wrocilam do niej zdjela to zaklejenie otworzyla kanaly niczym nic nie zatykala zab martwy bo bez znieczulenia mi wiercila i wkladala igly mam poszerzone kanaly nawet prawdopodobnie zapalenie kosci i zatoki bo mam nisko opadajaco korzenie tego zeba siedza w zatoce na zdjeciu tak widac. Zab do wyrwania ale nie wyrwala mi dzis bo za duzo lekow bralam i znieczulenie bylam taka slaba w tym gabinecie. Mam antybiotyk i zapalenie powinno minac razem z bolem i pojde wyrwac. Boli raz ucho raz kosc policzek jakby w zebie ale zab na bank martwy i na bank nie ma zgorzeli i mam otwarty. Jak myslicie minie ten stan zapalny przejdzie bol? Nie mam sily go rwac musze odpoczac od tych znieczulen. A pozatym po wyrwaniu moge miec taki sam bol jak teraz bede miala powiklanie po wyrwaniu czyli zapalenie kosci tak jak teraz tak powiedzial dentysta i antybiotyk tak samo jak teraz czy po wyrwaniu. Koszmar co ??????? Mam dosc

Gość gość
Ale ci kochana wspolczuje. Pisalam wczoraj, polecam tabletki z kodeiną solpadeina ale w twoim przypadku lepszy będzie chyba nurofen z kodeinà na takie bole najlepsze tabl

Koszmar jakis zab martwy a boli . Otwarty jest czyli mozna go traktowac jakbym miala sam korzen w stanie zapalnym bez ropy. Jak uciskam go i zeby obok boli okropnie. Ciekawe czy antybiotyk pomoze mam nadzieje ze tak. To moja wina bo pierwszy dentysta powiedzial ze trzeba wziasc antybiotyk nie ruszal zeba tylko mowil ze cos z zatoka sie dzieje. Nie wiem co yeraz robic czy wyrwac zab jutro? Korzenie siedza w zatoce przerwie sie zatoka przy wyrwaniu boje sie okropnie. A jam wyrwe moge miec taki sam bol jak mam. A jak mi sie cos stanie od tego zapalenia?

A ja poszlam do innego dentysty bo tamtemu nie wierzylam i mam marwy zab a bol nadal wiec jaki moral trzeba bylo wziasc dawno antybiotyk

Gość gość
No jasne, czemu nie chcialas go wziac. Antybiotyk wyleczy stan ropny. Ja pezed wyrwaniem musialam brac

masakra, co się namęczyłaś to Twoje. Ale dobrze, że nie wyrywałaś, tylko leczyłaś. Zawsze warto ratować zęba- im szybciej tym lepiej. Na stronie www.zdrowe-zeby.com jest ciekawy artykuł na temat endodoncji- zobacz sobie. A wgl jak ten ząb? już ok?