Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Deviant

Samica która celowo połknęła "tabletkę po" odpowiedzialna jest zabójstwa

Polecane posty

Yoloxd, tak, tak, Twoim tokiek, też jesteś papką komórek. Dwóch na jednego, Twoja większość Yolo. O, ale bonus, nie dość, że większość to i rację mamy.:P Ale dzieci, niech Was to nie zmyli, większość nie znaczy że racja.

I o co tyle spamu? Po co w to włączać jakąś historię, boga, kościół? Każdy postępuje według własnego sumienia i swoich zasad moralnych. Aborcja jest morderstwem natomiast niedopuszczenie do ciąży tabletkami "po" nie jest, bo to tabletka antykoncepcyjna po stosunku.

Gość gość
Broken już nie odpowiesz? Zaprzecz że to było klamstwo CZEGO WAS UCZYLI Z HISTORII!! to młodzi ludzie zawsze mieli sile i walke. A starzy ich krytykowali. Mówili a ' ale głupie dzieci'. A sami kim byli? Niepatriotami?

Gość gość
Deviant dziś Ale kto ma przebaczyć mordercy jeżeli ofiara zamordowana? Gość? Społeczeństwo jedynie może utrzymywać mordercę za pieniądze niczemu winnych ludzi, albo zabić za to że zamordował i i wtedy zmartwienia co do mordercy nie istnieją i nikt nie musi przejmować się, że a nóż za dobre sprawowanie wyjdzie...Moralnym jest śmierć dla mordercy. x Ale człowiek nie może decydować o życiu drugiego człowieka. Sami tak mówicie w przypadku aborcji. O to mi chodzi- o niezgodność przesłania. A zmartwienia co do mordercy istnieją, bo taki morderca jest także w większości synem, ojcem, mężem, więc im kogoś zabierasz. Taki sedzia też np. może mieć dylematy moralne- skazałem na smierć człowieka, łotra, ale jednak człowieka... może sumienie się w nim odezwie i będzie mial zniszczone życie...Poza tym nasz system sprawiedliwosci nie jest doskonały, bywało tak, że ludzie siedzieli za niewinność, z pomówienia i kogos takiego mogliby zabić niesłusznie, co wtedy? To wszystko jest bardzo skomplikowane.

Gość gość
@Yoloxd zgadzam się. W 100% tylko zeby nie karac smiercią.

Akurat w tym temacie większość nie oznacza racji. Zagorzali katolicy. Jak tacy wierzący i za sprawiedliwością to z kościoła nie powinniście wychodzić.

Nikogo nie uszczęśliwi ta śmierć, ale utrzymywanie mordercy przy życiu rodzi niesprawiedliwość.

Gość gość
Aha Autorko. Czyli twoim myśleniem idąc: Ktoś mnie pobije ja tez mam go pobic. Ktoś mnie okradnie ja mam okrasc jego. Ktos mnie oklamie. Ja mam go okłamac. Jak jestescie matkami i takoe rzeczy dzieciakom wpajacie. Sorry. I nie trzeba byc "zagorzałym katolikiem" bo to nic złego.

Dobra kończę, bo bredzicie. Zwłaszcza ten z 19:58 o kochającym tatusiu mordercy. Tak tylko jeszcze dopowiem, że mamusia też może być mordercą, znaczy morderczynią... 🖐️ W pokoju, ale dopiero jak się nawrócicie:P 🖐️

Gość gość
Broken co Ty z tym " tefałenem?" A Wam kto robi papke z mózgu Jarosław, czy ojciec Tadeusz? Ja telewizji prawie w ogóle nie oglądam, jedynie jak jest ciekawy film... Polityka to dla mnie jedno wielkie bagno i nie ma tam sprawiedliwego. Ani z prawa, ani z lewa. Albo złodziej, albo zacofany, nie ma normalnie myślących... Taki Chazan doktor na przykład, przeprowadził 500 aborcji (sam powiedział) a nagle jednej kobiecie odmówił, chociaz miała wskazania medyczne. Przeciez to jawna hipokryzja. Sumienie się w nim obudziło, to niech się zamknie w klasztorze i leży krzyżem, żeby te wszystkie aborcje odkupic, a nie pcha się do szpitala.

Gość gość
Jeju ale dyskusja sie zrobila.

Gość gość
Mowa typowego wieśniaka Polityka to g****o nie mieszam sie. Politycy to debile. Bo tak najłatwiej powiedziec. Po prostu prawdziwi Patrioci. Gratuluje!

Gość gość
Deviant dziś Dobra kończę, bo bredzicie. Zwłaszcza ten z 19:58 o kochającym tatusiu mordercy. Tak tylko jeszcze dopowiem, że mamusia też może być mordercą, znaczy morderczynią... x Może być morderczynią mamusia, owszem, ale to znaczy, że ktos inny ma prawo tę mamusię zamordować? Ja tylko mówię, że jak ktoś broni życia, to dla niego życie powinno być wartością samą w sobie, a nie wybierać, że ten zasługuje, a inny nie.

Gość gość
.

Gość gość
gość dziś Mowa typowego wieśniaka Polityka to g****o nie mieszam sie. Politycy to debile. Bo tak najłatwiej powiedziec. Po prostu prawdziwi Patrioci. Gratuluje! x Ja nie mówię, że debile. Oni są mądrzy, niektórzy nawet bardzo, ale wykorzystują tę mądrość niewłaściwie- np. jak okraść miliony obywateli. A dla mnie nie ma partii, ba nawet polityka, który miałby poglądy tożsame z moimi i jeszcze dobrze działał dla kraju. Obawiam się nawet, że niemożliwym jest, aby kiedykolwiek taki był w przyszłosci, gdyż jak widać nasz kraj jest podzielony. Na przykład, to, że Duda obiecuje zasiłki dla biednych, dla połowy kraju jest dobre, bo wspiera potrzebujących, ale dla drugiej połowy już nie, bo rozdaje leniom i patologii. Jeżeli Komorowski podpisuje ustawę o in vitro, to dla jednych jest dobrze, dla innych źle.

a no tak, bo tusk mówi dobrze a zabijaniu zarodków, a kaczyński mówi źle, więc kaczyński diabeł wcielony:-p

Aha Autorko. Czyli twoim myśleniem idąc: Ktoś mnie pobije ja tez mam go pobic. Ktoś mnie okradnie ja mam okrasc jego. Ktos mnie oklamie. Ja mam go okłamac. Jak jestescie matkami i takoe rzeczy dzieciakom wpajacie. Sorry. I nie trzeba byc "zagorzałym katolikiem" bo to nic złego. x tutaj kogoś pok***iło, ogarnij RÓŻNE systemy aksjologiczne a dowiesz się, dlaczego zabicie mordercy jest normalne, a resocjalizacja i karmienie to policzek wymierzony w rodzinę ofiary.

Yoloxd dziś I o co tyle spamu? Po co w to włączać jakąś historię, boga, kościół? Każdy postępuje według własnego sumienia i swoich zasad moralnych. Aborcja jest morderstwem natomiast niedopuszczenie do ciąży tabletkami "po" nie jest, bo to tabletka antykoncepcyjna po stosunku. x morderca postępuje RÓWNIEŻ wobec swojego sumienia. on uważa, że zrobił dobrze, rozumiesz??????

właśnie dlatego lewacy szczają ze strachu przed karą śmierci, żeby mógł zabijać ludzi podłączonych do aparatur i dzieci w łonach matek:O narzucają PSEUDOMORALNOŚĆ, która polega na tym, że co mi wygodniej, to sobie biorę normalnym, porządnym ludziom.

Gość gość
Ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś jest za karą śmierci dla mordercy, ale niech nie mówi wówczas, że broni życia, wypowiadając się w dyskusji o tabletce po, czy aborcji, gdyż to jest absurd.

ja np. bronię życia NORMALNYCH LUDZI od poczęcia, a morderców, komuchów, bolszewików, hitlerowców czy innych lewaków, zdrajców stanu itd. już nie. i co mi zrobisz.

Gość gość
brokeninside87 dziś właśnie dlatego lewacy szczają ze strachu przed karą śmierci, żeby mógł zabijać ludzi podłączonych do aparatur i dzieci w łonach matekpechowiec.gif narzucają PSEUDOMORALNOŚĆ, która polega na tym, że co mi wygodniej, to sobie biorę normalnym, porządnym ludziom. x Czyli za eutanazję i aborcję tez kara śmierci? No proszę, coraz ciekawiej. Wiesz co, morderca , zwłaszcza psychopatyczny nie myśli o karze. Więc on zabije, czy będzie kara śmierci czy nie. W chwili morderstwa nie kalkuluje- o kurde, jest kara śmierci, zabiją mnie, to sobie odpuszczę i jednak nie zabiję tego gościa, tylko mu spuszczę wpi..dol, to tak nie działa... Poza tym NIKT nie chce zabijać dzieci w łonach matek, ani ja ani podobni do mnie światopoglądowo nie mówią - Kobieto, pękła Ci prezerwatywa, weź tabletkę po, nie masz dzieci, poddaj się in vitro... NIE narzucamy innym naszych przekonań, tylko walczymy o to, aby tacy jak Wy nie narzucali swoich przekonań nam. Ja chcę mieć wybór, czy wziąc tabletkę czy nie, a kobieta, która nie chce tego zrobic i tak nie pójdzie do apteki. To Wy mówicie- nie, nie możesz wziąć tej tabletki, bo to zło, jesteś morderczynią, qrwą i te wszystkie epitety, które były powyżej.

Hej jeszcze pytanie do tych co tak właśnie rzekomo po stronie życia i mordercy nie chcą zabić czyli po prostu sprawiedliwie karać. Jeżeli morderca będąc w więzieniu zabije współwięźnia, klawisza, kogokolwiek, to kto ma krew tych ofiar na rękach po części?Oczywiście ci co uważają że sprawiedliwy wyrok dla mordercy to dożywocie. Bo dając mordercy wyrok dożywocia przyzwalacie na to że może mordować w niekończoność bez konsekwencji. Co, może nie? Dostanie drugie dożywocie, trzecie, czwarte?:D To jest przykład wykazujący absurd dożywocia dla morderców zamiast kary śmierci. Nie mój a Janusza Korwin-Mikkego. Posłuchajcie tego człowieka, bo mądry, tylko trzeba znać poszczególnych słów znaczenie.

Gość gość
Deviant popieram. Karac trzeba kazdego faceta co splodzil dziecko i skazal je na morderstwo bo zostawil matke. Kazdy facet obronca zycia ma prawo do seksu tylko wtedy jesli kobieta planuje z nim potomstwo.

Gość gość sisi
Oko za oko ząb za ząb.:-).nie no żart .wg mnie aborcja to morderstwo..antykoncepcja..tabletka "po"..itp.wszystko w jednym temacie..wszelka ingerencja w naturę jest zła.

moim zdaniem nie wszelka, tylko ta, która niszczy życie ludzi niepytanych o zdanie. korzystam z antybiotyków itd., które są złe, ale chcącemu nie dzieje się krzywda. nie wszczepiam antybiotyków dzieciom (nie moim) lub zarodkom, ani osobom nieprzytomnym i starym (bo eutanazja służy finalnie pozbyciu się starców)

To równie dobrze można powiedzieć że zabezpieczając się gumkami, plastrami, globulkami, tabletkami anty także zabija się "dzieci", "ludzi", bo dzięki tym rzeczą nie dopuszcza się do zapłodnienia. Znakiem tego seks tylko w celach powiększenia rodziny a jak ktoś nie chce mieć dzieci to celibat.

bo dzięki tym rzeczą nie dopuszcza się do zapłodnienia. Znakiem tego seks tylko w celach powiększenia rodziny a jak ktoś nie chce mieć dzieci to celibat. x nie rozumiem kompletnie tego argumentu. w sensie niektóre systemy religijne tak twierdzą, ale one powołują się na wolę Boga. a tak bez tego odniesienia to nie wiem jak to rozumiec.