Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mogę się NAWRÓCIC ?? Chcę byc bliżej BOGA !!

Polecane posty

Gość wer5645645
Jeśli wystarczająco długo kontemplujesz Boga, w mózgu dzieje się coś zaskakującego. Funkcjonowanie neuronów zaczyna się zmieniać. Różne obwody stają się aktywne, podczas gdy inne stają się nieaktywne. Nowy powstają dendryty, powstają nowe połączenia synaptyczne, a mózg staje się bardziej wrażliwy subtelne sfery doznania. Postrzeganie zmienia się, wierzenia zaczynają się zmieniać, a jeśli Bóg ma sens ty, wtedy Bóg staje się neurologicznie rzeczywisty. Dla niektórych Bóg może pozostać pojęciem prymitywnym, ograniczonym na sposób, w jaki małe dziecko interpretuje świat. Ale dla większości ludzi Bóg przemienia się w symbol lub metafora reprezentująca szeroki zakres wartości osobistych, etycznych, społecznych i uniwersalnych. I jeśli ty być neurobiologiem, Bóg może być jednym z najbardziej fascynujących ludzkich doświadczeń badać. x Każda część mózgu konstruuje inne postrzeganie Boga. Każdy ludzki mózg zbiera swoje postrzeganie Boga w wyjątkowo odmienny sposób, dając w ten sposób Boże różne cechy znaczenia i wartości. Praktyki duchowe, nawet pozbawione religijnych przekonań, wzmacniają neuronowe funkcjonowanie mózg w sposób, który poprawia zdrowie fizyczne i emocjonalne. Intensywna, długoterminowa kontemplacja Boga i innych wartości duchowych wydaje się trwać zmienić strukturę tych części mózgu, które kontrolują nasze nastroje, dają początek naszej świadomości wyobrażenia o sobie i kształtować nasze zmysłowe postrzeganie świata. Kontemplacyjne praktyki wzmacniają specyficzny neurologiczny obwód, który generuje spokój, świadomość społeczną i współczucie dla innych. Praktyki duchowe mogą również służyć do poprawy poznania, komunikacji i kreatywności, i ponad czas może nawet zmienić nasze neurologiczne postrzeganie rzeczywistości. x Co więc ma wspólnego z Bogiem neuroplastyczność? Wszystko, jeśli kontemplujesz coś jako skomplikowane lub tajemnicze jak Bóg, będziesz miał niesamowite wybuchy aktywności neuronalnej różne części twojego mózgu. Nowe dendryty będą szybko rosnąć, a stare stowarzyszenia się rozłączą gdy pojawiają się nowe wyobrażeniowe perspektywy. W zasadzie, kiedy myślisz o naprawdę wielkich pytaniach życie - czy są religijni, naukowcy, czy psychologiczni - twój mózg będzie rósł. x Jednak, kiedy modlitwa jest włączona w dłuższe formy intensywnej medytacji lub praktykowana w kontekście tygodniowa działalność religijna, znaleziono wiele korzyści zdrowotnych, w tym większą długość życia. Badania wykazały, że praktyki duchowe wpływają na inne ważne neurochemikalia w mózgu. Dla Przykładowo, wykazano, że łagodne formy jogi, które obejmują oddychanie i rozciąganie, zwiększają się Poziomy kwasu gamma-aminomasłowego (GABA) w mózgu aż o 27 procent, co jest związane z niższymi poziomami depresji i lęku. 32 Transcendentalna medytacja (co jest proste połączenie relaksacji, oddychania i powtarzania symbolicznego dźwięku) również zmniejsza stres cząsteczki, epinefryna i norepinefryna, co wyjaśnia, dlaczego kontemplacyjne praktyki cię opuszczają przyjemnie zrelaksowany. 33 Zmieniając neurochemię mózgu, duchowe praktyki nadają sens spokoju, szczęścia i bezpieczeństwa, przy jednoczesnym zmniejszeniu objawów lęku, depresji i stresu. Nawet chodzenie do kościoła zmieni twój mózg i twoje zdrowie, ale tylko wtedy, gdy będziesz jechał często lub w kółko wiele lat. Badania wykazały również, że regularna obecność na zajęciach religijnych obniży twoją ciśnienie krwi, ale może nie wystarczyć do zmniejszenia ryzyka zawału serca lub udaru.

Gość gość
Ostatnie O.r.ę.d.z.ie iz M.e.d.ziugorje, 2. grudzień 2017r. - O.r.ę.d.z.i.e dla Mirjany kwiatek.gif „Drogie dzieci,zwracam się do was jako wasza Matka, Matka sprawiedliwych. Matka tych, którzy kochają i cierpią, Matka ś.w.i.ę.t.y.ch. Moje dzieci, wy też możecie być ś.w.i.ę.t.y.mi, to od was zależy. Ś.w.ię.t.y.mi są ci, którzy bezgranicznie miłują Ojca Niebieskiego, ci którzy miłują Go ponad wszystko. Dlatego, moje dzieci, starajcie się zawsze stawać się coraz lepszymi. Jeśli staracie się być dobrymi, możecie stać się ś.w.i.ę.t.y.mi, choćbyście nawet tak o sobie nie myśleli. Jeśli zaś myślicie, że jesteście dobrzy, brak wam pokory, a pycha oddala was od ś.w.i.ę.tości. W tym niespokojnym świecie, pełnym zagrożeń, wasze ręce, a.p.o.s.t.o.ł.owie mojej miłości, powinny być złożone do m.o.d.l.i.twy i gotowe do uczynków miłosierdzia. Natomiast mnie, moje dzieci, składajcie w darze r.ó.ż.a.niec, róże, które tak bardzo kocham. Moimi różami są wasze m.o.d.l.it.wy sercem tworzone, a nie wyrecytowane tylko ustami. Moimi różami są wasze dzieła, efekt m.o.d.l.i.twy, wiary i miłości. Mój Syn, kiedy był mały, mówił mi, że będę mieć wiele dzieci, które będą mi przynosić dużo róż. Nie pojmowałam Go. Teraz wiem, ze to wy jesteście tymi dziećmi, wy, którzy składacie mi róże, kiedy ponad wszystko miłujecie mojego Syna, kiedy m.o.d.l.icie się sercem, kiedy pomagacie najuboższym. To są moje róże. To jest w.i.a.ra, która sprawia, że w życiu wszystko czyni się z miłością, nie znając pychy, zawsze w gotowości do przebaczenia, nigdy nie osądzając. Trzeba zawsze starać się zrozumieć swego brata. Dlatego, a.p.o.s.t.o.łowie mojej miłości, m.ó.d.l.cie się za tych, którzy nie potrafią kochać, za tych, którzy was nie kochają. Za tych, którzy wyrządzili wam zło, za tych, którzy nie doświadczyli miłości mojego Syna. Moje dzieci, tego właśnie od was wymagam i zapamiętajcie: m.o.d.l.i.ć się to znaczy kochać i przebaczać. Dziękuję wam. ”

Gość Anuszka29
I ja szczerze kocham Boga. To wielka miłość mojego życia. Mój skarb najdroższy. Sama chodzę codziennie na Mszę Święta, modlę się, odmawiam Różaniec. Staram się trwać w Bożej obecności. Myślę o Bogu cały dzień. Staram się czynić dobro, unikać zła. Ja chcę być świętą, wielką świętą. Chcę być jak najbliżej Boga w tym życiu, by po śmierci być jak najbliżej Pana. Miałam to szczęście, że dane mi było doświadczyć obecności boga w swoim życiu, w swoim sercu wiele razy. Zakochałam się w Nim szaleńczo... Przy Bogu przeżywałam najpiękniejsze chwile swojego życia. Chciałam być siostrą klauzurową, ale niestety mam przeszkodę zdrowotną i nie mogę wstąpić do klasztoru. Za mąż nigdy nie wyjdę. Chcę być tylko Boga. Tylko Bóg jest w stanie całkowicie wypełnić nasze dusze! Bóg jest dla mnie wszystkim i oby dla Was był wszystkim. Aby się przybliżać do Pana Jezusa ze swojej strony polecam rekolekcje ignacjańskie, szczególnie u sióstr Zawierzanek. Fundament jest przepiękny! Odbyłam, gorąco polecam. Ja sama lubię też słuchać rożnych nauk z internetu na YouTube jest pełno konferencji dobrych Kapłanów: Piotra Glasa, Augustyna Pelanowskiego, Piotra Pawlukiewicza, Dominik Chmielewski. Również polecam słuchanie pięknej muzyki chrześcijańskiej, mnie to bardzo zbliża sercem do Boga, otwiera na jego piękno. Np. Marco Frisina, Hillsong, Hermana Glenda, Ennio Morricone, Wspólnota Miłości Ukrzyżowanej, Paweł Bębenek. Pełno jest wartościowych filmów religijnych na internecie. Aktualnie w kinach o Ignacym Loyola. No i trzymaj się prawdy - jedynego Kościoła, tego który ustanowił sam Pan Jezus - Kościoła katolickiego. Bez Eucharystii, Spowiedzi Świętej ani rusz!

Gość gość

Nie ma czego takiego jak Bóg to wymyśl czarnej mafii do kontrolowania ludzi

Gość gość

Nie słuchajcie bredni z bibli

Gość Jajek

Proszę nie usuwać tematów religijnych

Gość Jajek

Proszę nie usuwać tematów religijnych

Gość Prosze

Prosze nie obrażać boga bo spalicie się w piekle

Gość gość

Bóg jest wielki

Gość Fanatyk

Wszyscy macie natychmiast zacząć się modlić to jest nakaz Boga!!!

Gość Fanatyk

Wy szatanskie pomioty dlaczego jeszcze nie widzę tu modlitw 

To nakaz od Boga już szybko modlić się!!!!!!!!!!!!!!

Gość Fanatyk

Na co wy czekacie modlić się już natychmiast

Gość Fanatyk

...wa ile razy mam powtarzać że macie się modlić tego chce stwórca zaczynać już!!!!!!!!