Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kobieta waszym zdaniem może być winna gwałtu?

Polecane posty

Gość gość
Prawictwo, ciebie powinni zamknac. Jak cie okradna bo nie stawiales oporu to tez ok?

Gość gość
Jest jeszcze gwałt ze szczególnym okrucieństwem, połączony z udręczeniem ofiary. Gwałt zbiorowy. Gwałt w małżeństwie. Nie wszystkie gwałty są zgłaszane bo kobiety są zastraszone, boją się o własne życie, rodzinę, pracę, wstydzą się tego co się stało, czy też czują się winne( winne nie są ale myślą, że swoim zachowaniem się przyczyniły do gwałtu), chcą zapomnieć, nie chcą być wytykane przez rodzinę, znajomych, społeczeństwo. A sprawca chodzi sobie na wolności i czuje się bezkarny.

Gość erewrs
a co jest jak facet jest pijany , nie wie co sie dzieje . Trzezwa laska robi mu loda , a nazajutrz poczuł ze tego nie chciał ? Też to jest gwałt ?

Gość gość
Jednak w Polsce mamy kulturę g****u. Tych z Elbląga powinni wsadzic...prawictwo tam kobieta miala atak padaczi ze strachu i nie mogla sie zbytnio bronic. Tez bys powiedzial ze to jej wina?

Dziwię się, że można w taki sposób uważać. To nonsens! Dziewczyna nie jest winna gwałtu i to bzdura, że prowokuje strojem, spojrzeniem, czy czymkolwiek. Jeśli ktoś jest atrakcyjny, to ma prawo ubrać się na dyskotekę jak chce i to nie uprawnia nikogo do gwałtu.

Gość gość
erewers, to nie tyle gwałt, co 'inna czynność seksualna', ale jak najbardziej molestowanie seksualne. Jakby ktos ci wylizal cipke, a ty bys tego nie chciala, to co? Tak samo dzieci molestowane przez pedofilow. Czasami odczuwaja przyjemnosc i czuja sie temu winne. Ale zaprzeczylbys, ze to nie jest napasc seksualna?

Gość gość
No i po raz kolejny należy powtórzyć - GWAŁCI SIĘ ZWYCZAJNE dziewczyny. Często ubrane naprawdę normalnie. Doszukiwanie się winy dziewczyn w tym jest po prostu usprawiedliwianiem sprawcy. Też byście usprawiedliwiali kieszonkowca, jakby świsnął wam portfel? Oj jaki biedny musiał być, że ukradł, a ja jestem winny, bo noszę portfel przy sobie! Czujecie irracjonalność?

Gość gość
Ci z Elbląga ' ~wwww : Na pewno poczuli się sprowokowani atakiem padaczki. Kobieta była dostępna, nie mogła się bronić to musieli poużywać. Tak samo tłumaczą jak kobieta upije się do nieprzytomności to ich prowokuje żeby to wykorzystać. Nie wolno wykorzystywać stanu bezbronności. Za każdy gwałt wysoka kara.

" gość dziś Większość gwałtów to wymysł bujnej fantazji dziewczyn albo ''zemsta'' na facecie, albo upiją się jak świnie i oddają kazdemu po kolei a potem placzą ze to byl g***** " xx nie wiem czy to wiekszosc ale bywa i tak. xx "jeszcze inna opcja to taka ze dziewczyny wymyslają gwałt by miec pretekst do aborcji, powie taka małolata rodzicom ze na imprezie ktoś ją zmusil do seksu i jest w ciązy, zrzuci z siebie odpowiedzialnosc, bedzie miala przyzwolenie na aborcje, sama bedzie czula sie lepiej pechowiec.gif" xx do aborcji nie potrzeba pretekstu xx "Prawdziwych gwałtów typu zbok w krzakach, w nocnym pociagu itp ktory napada na samotną kobiete prawie nie ma, to rzadkosc i takie sprawy są prawie w ogole nie zgłaszane, takie kobiety przezywają prawdziwy szok psychiczny, chca o tym zapomniec bo policja i tak na 90% nie znajdzie sprawcy jesli to byl obcy facet " xx zgadzam sie ze to jest prawdziwy g****** czyli napasc fizyczna, a nie laska co idzie "na chate" z randkowiczem ktory wiadomo ze bedzie sie do niej dobieral (nie popieram tego - ale za glupote sie placi)

" gość dziś Już mamy pierwszy stereotyp - brzydkie i grube - jak jest ładna to jest winna bo jest ładna, jak jest brzydka to też winna bo przecież ściemnia - nikt by jej nie zgwałcił" xx nie ma znaczenia wyglad - tylko okolicznosci , jesli atakuje cie obcy facet to jets to g***** jesli go znasz ale on cie atakuje - to nadal, jesli idziesz dobrowolnie w ustronne miejsce (do mieszkania) z jakims kolesiem to jest to randka/spotkanie na waszych warunkach

Gość gość
ROR, odpier/doliło ci? randka to dla mnie kino, spacer po parku, takie d**erele - nie muszą się kończyć seksem i nie, kobieta idąc na randkę nie zgadza się na seks.

Gość gość
ROR, dalej usprawiedliwiasz gwałciciela. Czy to, że kobieta pójdzie na mieszkanie z facetem, znaczy od razu, że będzie seks? Mam kolegów, siedziałam u niejednego w nocy, nikt się nie dobierał, pomimo że jeden był zakochany. To jest usprawiedliwianie przestępstwa, choćbyście nie wiem co gadali. To jej wina, bo poszła na mieszkanie, bo poszła na randkę, a to oznacza, że powinna być gotowa na seks. Ja bym nie poszła na mieszkanie z facetem którego znam od 2 spotkań - ale TO NIE JEST POWÓD, aby usprawiedliwiać PRZESTĘPSTWO lekką lekkomyślnością kobiety. Błagam was..

"Najczęściej - osoby znane kobietom, albo ich.. partner, mąż. Zaraz powiesz, że nie istnieje coś takiego jak gwałt w małżeństwie... tak?" xx partner? a jak cie okrada i ty z tym nic nie zrobisz to znaczy ze c***asuje. nie widzisz roznicy miedzy klotnia kochankow a np. byciem zaatakowanym przez obca osoba, hm? jesli kobieta jest z gosciem kt ja okrada, bije i g******* to jest jej wybor, proste. Co trzeba miec w glowie zeby to tolewrowac i nie zglaszac a nawet ontynuowac;///

Gość gość
Mierzwi mnie, ze to my kobiety mamy się pilnować, my musimy uważać, żeby nikt nie zrobił nam krzywdy, a tymczasem ściganie gwałtów i wyroki skazujace g****icieli w naszym kraju leżą i kwiczą, na przykladzie sprawy z Elbląga i wielu innych. Nie dostrzega się problemy w profilaktyce i braku surowych kar za gwałt, tylko w kobietach. JAKIM cudem w krajach muzułmańskich jest tak ogromny problem molestowania seksualnego kobiet, skoro a) chodzą zakryte od stóp do głów b) nie mogą same chodzić po ulicy No właśnie.

" prawictwo pospolite 193 dziś może być winna , ale tylko w jednym wypadku : gdy jest pijana i facet tez jest mocno pijany .. i sytuacja jest taka ze ona sie nie sprzeciwia , on sądzi ze ona chce .." xx jesli sie nie sprzeciwia - to nie ma g****u, co najwyzej po moze zalowac ze sie puscila xx "Dlatego kobiety powinny sie pilnowac z kim piją .. " xx to zalezy od glowy kobiety nie kazda ma slaba;) pzoa tym kazdy powinien sie pilnowac z kim pije - facet tez moze zostac po pijaku zgwalcony (przez innego faceta), okradziony i pobity, nie widze tutaj roznicy miedzy plciami

Gość gość
co to za sprawa z Elbląga?

Gość gość
Nie widzisz różnicy pomiędzy zmuszeniem przez męża do seksu żonę pomimo jej protestów a normalnym seksem? To za każdym razem wiesz jeśli kieszonkowiec cię okrada? Serio? A jesli widzisz i ktoś ci zwieje z portfelem, a ty nie zdołasz go złapać, to też twoja wina?

Gość gość
dlaczego wiekszość bab tak bezczelnie kłamie że nie poszło by na chatę po 2 tygodniach znajomości,wszystkie poszłybyście i wszystkie marzycie o k*****e wpychanym na siłę przez brutala i to w każdą dziurę i wiele razy,marzycie o pełnych zbiornikach spermy gwałcie przez kilku oprychów na raz,a na zidiociałych forach udajecie cnotki niewyjebki i delikatne niunie oburzone chamskim zachowaniem a co dopiero gwałetem,jesteście zakłamanymi j******i w d**e hipokrytkami,chociaż to ostatnie stwierdzenie to pobozne zyczenie większości z was

Gość gość
Jeżeli to kobieta zostaje zgwałcona, to nie może być temu winna. Nawet jeżeli pije z jakimiś żulami w krzakach i padnie na ziemię nieprzytomna, to nie jest powód żeby ją gwałcić. Można ją zostawić w spokoju lub odholować do domu.

" gość dziś Jako 10 letnia dziewczynka bylam molestowana przez kuzyn. Powiesz mi prosto w oczy, ze klamie i wymyslilam to, aby cos osiagnac (a nikt z rodziny o tym nie wie)?" xxx nie ty jestes ofiara - ...niestety glupoty i zaniedban wlasnych rodzicow, bardzo mi przykro. Molestowanie w stosunku do osob nieletnich jest niewybaczalne;( xx "ROR, a skad ktos ma wiedziec jaki ktos jest wczesniej? Chyba po to chodzi sie na spotkania, aby kogos poznac.." xx mozesz sie spotykac w miejsacach [ublicznych - ja nigd nie wsiadlam do samochodu maloznanej sobie osoby nawet gdy mialam 17 lat, jak gdzies lazilam i chodzilam duzo zawsze w towrazystwie kolegow, kolezanek czy potem chlopaka. Jak lubisz zdreszczyk emocji to musisz byc konsekwenta. Z reszta ja nie chdzalam nigdy na randki z obcymi. xx "odnoszę wrażenie,że pochwę ROR penetrował zdziczały murzyn w krzakach za domem przy dzwiekach afrykańskiego bębenka " xx nie, w przeciwienstwie do ciebie - nie ejstem rasistka, wiec gdyby to byl "murzyn" odpowiadajay mi intelektualnie (znam kilku fajnych czarnych lekarzy) nie mialabym nic przeciwko, obecnie jestem zajeta.

Gość gość
A jeśli nie sprzeciwia się werbalnie, a tylko wyrywa czy odpycha? To się też liczy? Od jakiego stopnia nie-protestów rozpoczyna się etap "puściła"?

Gość gość
haha, ror, taka lewaczka, a uważa, ze kobiety winne są gwa/łtów :O kobieta może sobie i nago paradować po mieście i nikt nie ma prawa jej tknąć! nawet to, że wcześniej była chętna to w żadnym stopniu nie usprawiedliwia gwał/ciciela, nie to znaczy NIE i tylko facet ze skłonnościami psychopatycznymi weźmie ją siłą - to się kwalifikuje do leczenia idąc tym tokiem myślenia można powiedzieć, że pedofil też nie jest winny gw/ałtu bo obce dziecko do niego podeszło i go "prowokowało" :O

Gość gość
Czyli dalej to samo - głupota i zaniedbanie MOICH rodziców - przerzuciłaś winę, ale na kogoś innego!

Gość gość
cieszy mnie, że chociaż niektórzy to rozumieją ale przyznam, że niektóre wpisy mnie po prostu przeraziły..

" prawictwo pospolite 193 dziś ale w zasadzie według prawa po piajaku to nie jest gwałt , mimo to jak kobieta otrzezwieje to moze poczuc ze jednak była zgwałcona .." xx to normalne ze ludzie na ogol zaluja co robili po pijaku - wiec lepiej sie nie doprowadzac do takiego stanu (dlatego prawo tego nie traktuje powaznie) xx "Nie moze, g**** nigdy nie jest wina ofiary, rowniez na randce gość dziś " xx na randki chodzi sie swiadomie i w wiadomym celu - bierzesz od uwage interakcje skesualna (jakiegokolwiek stopnia), problem jest gdy sie nie dogadacie - nie broni takich gosci, ale nie stawialabym takich kobiet - choc mialy pecha - ze zgwalconymi bo wracaly z pracy i ktos im noz do szyi przystawil xx

Gość gość
Masz rację - psychopatologia ujawnila sie o godzinie ten czlowiek powinien byc edukowany i odizolowany, z takimi przekonaniami

" gość dziś Gwałt w małżeństwie. Nie wszystkie gwałty są zgłaszane bo kobiety są zastraszone, boją się o własne życie, rodzinę, pracę, wstydzą się tego co się stało, czy też czują się winne( winne nie są ale myślą, że swoim zachowaniem się przyczyniły do gwałtu), chcą zapomnieć, nie chcą być wytykane przez rodzinę, znajomych, społeczeństwo. A sprawca chodzi sobie na wolności i czuje się bezkarny. " xx jesli kobieta pozostaje w takim maleznstwie to z nia nie tak, bo rozumiem ze z apierwszym razem moze byc zaskoczona. jak mozna sie wstydzic bycia zaatakowana?

Gość gość
faceci inaczej by do tego podchodzili, gdyby to oni byli grupą, która jest w ciągłym stanie zagrożenia, gdyby to oni musieli się bać, że ktoś ich zgwałci np. analnie. ale wiadomo, że tu odsetek mniejszy, nie ma tylu gejów na tym świecie. pod tym względem mężczyźni są przeciwko nam, a ich natura i "solidarność" każe im usprawiedliwiać zbrodniarzy, bo to przecież ich płeć...

Gość gość
To, że ktoś naraża się na niebezpieczeństwo (choćby skrajnie bezmyślnie) to w żadnym nie usprawiedliwia ewentualnego oprawcy.