Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

superior

Gdzie mieszkacie na wczasach?

Polecane posty

Mamy jeszcze kilkanaście dni wakacji i zastanawiam się, gdzie najczęściej mieszkacie będąc np. na morzem. Są to raczej campingi, pensjonaty, czy może wynajmujecie mieszkania z widokiem na plażę? Planuję urlop, ale dopiero na połowę września. Mam nadzieję, że pogoda będzie w tym czasie jeszcze bardzo przyjemna, a przynajmniej uniknę tłoku na plaży i problemu ze znalezieniem noclegu. Do tej pory głównie mieszkałam w jakichś pokojach do wynajęcia, ale zauważyłam, że czasem w podobnej cenie można wynająć całe mieszkanie. Czy ktoś z was wynajmował apartamenty nad morzem i może powiedzieć, czy to się w ogóle opłaca?

Kiedyś jeździliśmy z mężem do hoteli bądź do prywatnych kwater, jednak kiedy powiększyła nam się rodzina potrzebujemy więcej niż jednego pokoju dlatego wynajmujemy cały domek, bądź własnie apartamenty, tak własnie zrobiliśmy w tym roku i byłam naprawdę zachwycona, tym bardziej że mamy kilku miesięczne dziecko i potrzebowałam swojej kuchni i większej przestrzeni

Ja tam zawsze jak jadę z rodziną nad morze to jadę w ciemno i wybieram kwatery prywatne. Dzięki temu wybieram miejsce, które najpierw oglądam. Poza tym uważam, że nad morze jedzie się po to by siedzieć na plaży i zawiedzac a nie oglądać ściany w pokoju więc nigdy nie stawiam na jakość 5 gwiazdek i tym podobnie. Ma być czysto, schludnie i ładnie :))

Gość gość
Przeważnie apartamenty, najwygodniej i najlepszy stosunek ceny do jakości. Okazjonalnie hotel czy pokój gościnny (to raczej na bardzo krótkie pobyty).

No wiesz... jak dysponujesz wolnymi środkami finansowymi, które pozwalają Ci na dłuższy wynajem albo zakup nieruchomości to warto się rozejrzeć. Są firmy, które specjalizują się w tego typu ofertach i czasem trafiają się tam przyzwoite cenowo okazje. Mój wujek kupował tutaj http://www.burco.pl/nieruchomosci-nad-morzem/mieszkania/ o ile dobrze kojarzę i w przyzwoitej cenie znalazł przyjemne lokum nad morzem.

Gość Czubek  w butach
ssijcie mi pedaly!

Oczywiście najtańsze jest miejsce na polu namiotowym :) Jeżeli jedziecie w dwójkę to chyba najlepszym wyjściem będzie wynajęcie kwatery prywatnej. Nie wiem czy jest sens wynajmować całego mieszkania bo jednak jest to droższa opcja. Chyba, że lubicie komfort przestrzeni, ale wiadomo na wczasy nie jedzie się po to żeby siedzieć w pokoju.

Ja decydując się na nocleg nad morzem zawsze wybierałam pensjonaty albo prywatne kwatery jakoś nigdy nie byłam za wybraniem się na kempingi i pola namiotowe - nie podoba mi się struktura i funkcjonowanie takich miejsc. I podobnie jest w każdym miejscu - kiedy jeżdże do Krakowa decyduje się na pokoje w centrum miasta bo lubię mieć wszedzie blisko, mieć w pokoju łazienkę i nie martwić się o nic :) http://www.apartmentcracow.com/pl/

Gość Czeczenia
Ja wynajmuję mieszkanie, bo chcę zobaczyć życie z perspektywy tubylca. Wcale nie wychodzi jakoś drogo, szczególnie jak wynajmę na bookapart.com :) Polecam!

Gość Piotr Szklany
Ubiegłe lato razem z mężem i dziećmi spędziliśmy nad morzem w Darłówku. Ogólnie Darłówko, to miejsce idealne dla rodzin. Nie ma tam głośnych lokali, dyskotek, klubów, za to jest spokój, szeroka plaża i wiele miejsc dla dzieci, takich jak Aquapark, park linowy, tramwaj wodny, rejsy zabytkowym statkiem i inne. Tutaj zamieszczam dokładny opis atrakcji http://www.darlowko.pl/atrakcje/0/darlowko. A jeśli chcecie skorzystać z komfortowej bazy noclegowej to mogę polecić : http://www.apartamentydarlowko.pl/